Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Bijušais vaino Magoni nenokārtotās parādsaistībās

© Ekrānuzņēmums no «STV Pirmā!» šova «Slavenības bez filtra»

Šovu zvaigznes un dzejnieces Magones Burkas bijušais dzīvesbiedrs Ventis Vītols atklāj saistībā ar bijušo mīļoto neglaimojošus faktus par Anglijā iespējamām 10 000 angļu mārciņu parādsaistībām un pagātnes rīcību. Vītols apgalvo, ka viņam pat esot savākti visi pieradījumi.

No kurienes radušies parādi?

«Es zinu tik daudz, cik man uzrakstīja pats mājas īpašnieks no Anglijas. Nav patīkami, jo savā ziņā arī mūsu kopīgais bērns tur ir nevainīgi iesaistīts. Magones bērniem jāredz un jādzird visi tie pārdzīvojumi un stresi. To, ko tā sieviete pati veido, man tas ir mazsvarīgi. Situācija ir interesanta. Par to Anglijas parādu arī pati Magones māte ir apstiprinājusi, sakot, ka tas ir dzēsts. Pirms es dabūju šos e-pastus ar saraksti par Magones parādu, biju par to jau runājis ar Magones māti. Ja jau parāds būtu dzēsts, tad jau šis cilvēks nemeklētu Magones kontaktus. Spriediet paši! Laika gaitā viss atklāsies. Pēc Magones mātes teiktā, tas ir apzināti nemaksāts. Pati Magone ir teikusi, ka nav maksājusi, jo krājusi naudu, lai atbrauktu uz Latviju. Tātad apzināti. Mēnesī bija jāmaksā par dzīvesvietu 2000 angļu mārciņas. Iespējams, bija vairāk, es jau nezinu tik smalki. Es tik zinu to, ko Magones dzīvesvietas saimnieks man ir uzrakstījis. Un to, ko Magone pati man rakstījusi. Man vajadzēja tikai apstiprinājumu tam, vai reāli ir tāds parāds. Ja jau ir ekrānuzņēmumi no sarakstes ar Magones dzīvesvietas saimnieku, tas nav mans izdomājums. Man ir gan saimnieka, gan Magones īrētās mājas adreses. Apzinīgi cilvēki pusgadu nedzīvo, apzināti nemaksājot īri. Parāds esot 10 tūkstoši angļu mārciņu. Kā viņa to varēs atmaksāt, ja tagad viņa ir noskatījusi māju Gulbenes rajonā. Tur ir droši vien lētais variants, cik nu lētais!?

Kad es tiesājos 2017. gada 16. martā ar Magoni, bija visai neadekvāts tiesas spriedums par labu viņai. Stipri neadekvāts dotajai situācijai, ko pārsūdzēju un uzvarēju. Apelācijas spriedumā bija rakstīts - kļūdaina sprieduma dēļ. Precīzi neatceros, bet viņa uzrādīja dokumentus, ka divu bērnu pabalsts ir 3000 angļu mārciņas. Papildus tam ir ienākumi no pusslodzes, kad viņa strādāja, un vīra alga. Ja ir tik liels pabalsts, vai cilvēks muktu no Anglijas uz Latviju tādēļ, ka māte saukusi palīgā. Paši ziniet, kā Latvijā ir ar pabalstiem. Es domāju, ka Magonei mammas māja un mantojums ir nepieciešams tikai tādēļ, lai dzēstu parādus. Loģiski padomājiet! Kāpēc viņa plēšas? Ja māte ir ar mieru norakstīt manam puikam to māju, kurā tāpat Magone varētu dzīvot. Bet, nē! Viņai to visu mantu vajag tūlīt! Ir svarīgi, ka ir fakts, kas pierāda, ka cilvēks uz katra soļa melo, tēlo tīro, balto un pūkaino. Par to, ka viņa ir viltīga, man pateica viņas pirmā bērna tēvs jau pirms trim gadiem. Viņš teica: «Uzmanies, viņa ir ļoti viltīga!» Un tā arī īstenībā ir. Kad nesen biju aizbraucis uz Priekuli, lai satiktu savu bērnu, viņas vīrs gribēja man iegāzt, bet aplauzās. Smagi aplauzās. Turpināšu cīnīties par puiku. Tur citi varianti vienkārši nevar būt. Vienu brīdi bija klusums, tādēļ, ka es nemaz reāli nevarēju rīkoties, jo nezināju, kur viņš Anglijā atrodas. Neko nevarēju iesākt, un pat tiesu izpildītājs man nevarēja palīdzēt,» savu stāstu atklāj Ventis Vītols.

Pilnu rakstu lasi jaunākajā "Vakara Ziņas" numurā vai www.vz.lv