Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Baložu kauli, zirnekļi un aukstie ieroči: slavenību hobiji un kolekcijas

© AFP/SCANPIX/LETA

Ko dara slavenības, kad nav sabiedrības un mediju uzmanības centrā? Atklājas, ka vāc unikālas kolekcijas vai brīvbrīžos dara neparastas lietas. Šo aizraušanos var raksturot ar vienu vārdu – hobijs.

Henks aizraujas ar rakstāmmašīnām

Holivudas aktierim Tomam Henkam patīk kolekcionēt «vintage stil» rakstāmmašīnas. Tās ne tikai rūpīgi ir saliktas plauktos, bet arī tiek izmantotas praktiskos nolūkos, jo aktierim patīk rakstīt grāmatas. Dažreiz viņš pat rakstāmmašīnu ņem līdzi uz filmēšanas laukumu - tas palīdzot novērst uzmanību un atpūsties. Aktieris ar kolekcionēšanu aizraujas kopš 70. gadiem, un tagad viņa kolekcijā ir vairāk nekā 100 dažādu retu rakstāmmašīnu eksemplāru.

Džolija aukstos ieročus glabā aiz atslēgas

Holivudas zvaigzni Andželīnu Džoliju ar šo neparasto nodarbošanos aizrāva viņas pašas māte. 12 gadu vecumā Džolija nopirka pirmo dunci, un tā sākās ieroču kolekcijas veidošana. Tagad aktrises kolekcija jau ir diezgan iespaidīga, tajā iekļauti dažādu laiku nāvējošie asmeņi: no antīkiem paraugiem līdz moderniem nažiem un dunčiem. Kādā intervijā Andželīna uzsvēra, ka visa viņas kolekcija tiek turēta aiz atslēgas, prom no bērnu acīm, bet vecākā dēla Madoksa 7. dzimšanas dienā māte dāvanā tomēr pasniedza viņam antīku nazi ar domu, lai «pārdomātu attieksmi pret ieročiem».

Depam patīk spēlēties ar Bārbijām

Aktieris Džonijs Deps bieži filmās spēlē ļoti dīvainas personības. Ir grūti nosaukt viņa atveidotos varoņus, kas nebūtu savdabīgi. Kā izrādās, Džonija hobiji arī nav bez dīvainībām. Piemēram, aktierim patīk spēlēties ar Bārbijas lellēm, viņš savāc arī uz ielām baložu skeletus, no kuriem veido kolekciju.

Šīferes māju rotā žāvētas vaboles un zirnekļi

Kāds, ieraugot zirnekli, no šausmām sastingst, taču vācu topmodelei Klaudijai Šīferei kopš bērnības ir mīlestība pret šiem pūkainajiem radījumiem. Viņas mājā pie sienas karājas gleznas ar zirnekļiem, tāpat šie kukaiņi viņu iedvesmoja apģērbu kolekcijas izveidei, kas tika izlaista 2011. gadā. Šīfere teic, ka ļoti mīl dabu, un bērnībā viņa ilgu laiku varēja apbrīnot lietus pilienus zirnekļu tīmeklī. Tagad viņas māju rotā žāvētas vaboles un zirnekļi.

Mensons vāc protēzes

Būtu dīvaini, ja mūziķis Merilins Mensons mīlētu kolekcionēt krelles vai apmeklēt Latīņamerikas dejas. Viņš atradis sev piemērotu hobiju - mūziķis savāc pamestas roku un kāju protēzes. Jācer, ka viņam nekad šīs lietas nevajadzēs izmantot paredzētajam mērķim.

Kunisa cīnās virtuālajā pasaulē

Amerikāņu ukraiņu izcelsmes aktrise Mila Kunisa brīvo laiku pavada karā. Tiesa, meitene cīnās virtuālajā pasaulē un spēlē slaveno datorspēli «World of Warcraft», kur spēlētājs pēta teritoriju, cīnās ar monstriem, veic uzdevumus un tā tālāk. Aktrise atzina, ka neizmanto balss čatu, jo baidās, ka citi spēlētāji viņu atpazīs. Turklāt Mila «ienīst ordu».

Kidmenai pieder dārgas senās monētas

Aktrise Nikola Kidmena kolekcionē senās monētas. Viņas aizraušanās tiek uzskatīta par vecmodīgu un nepopulāru, taču kolekcionēšana ir viena no aktrises mīļākajām nodarbēm. Aktrises kolekcija ir iespaidīga, jo viņas finanšu līdzekļi atļauj iegādāties pat ļoti retas un dārgas zelta monētas.

Kinozvaigzne brīvajos brīžos labprāt uzspēlē arī «Nintendo» videospēles.

Stjuarts konstruē rotaļlietu dzelzceļus

Mūziķis Rods Stjuarts ir apsēsts ar rotaļlietu dzelzceļu kolekcionēšanu. Viņš tik ļoti mīl savu hobiju, ka viss viņa Beverlihilsas savrupmājas trešais stāvs pārvērties par milzīgu Čikāgas dzelzceļa stacijas rekonstrukciju (38x7 metri) ar termināļiem, vilcieniem, noliktavām un depo. Stjuarts par savu kolekciju runā kā par «dzen» kulta priekšmetiem, viņš stundām var pavadīt, spēlējoties ar vilcieniem un pat kaut ko no kolekcijas paņemt līdzi ceļojumā. Mūziķis arī pats konstruē dažus dzelzceļa elementus.