Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Gupalo un Osokina mīlas stāsts: Mūsu attiecībās nav rutīnas!

© Dmitrijs Suļžics/F64 Photo Agency

Pianists Andrejs Osokins un dziedātāja Katrīna Gupalo ir daudzsološi, talantīgi un ambiciozi mūziķi, kuri ir lielisks tandēms gan dzīvē, gan uz skatuves. Viens no skaistākajiem Latvijas mūziķu pāriem ir kopā aptuveni septiņus gadus.

Runāt ar mīļoto vīrieti par laika apstākļiem?

Andrejs Osokins ir pasaulē atzīts pianists, kas regulāri uzstājas Eiropas koncertzālēs. Savukārt Katrīna Gupalo, šķiet, spēj būt daudzās vietās vienlaikus, viņa ir ne tikai dziedātāja un pianiste, bet arī komponiste, mūzikas izrāžu veidotāja, producente un aktrise.

Andrejs un Katrīna mūzikas pasākumos ir teju nešķirami. Ja koncertu sniedz Andrejs, tad viņa mīļotā Katrīna sēž skatītāju rindās un ar lielu aizrautību vēro sava līgavaiņa uzstāšanos, bet, ja muzicē Katrīna vai prezentē savu jauno videoklipu un ierakstu albumu, tad viņu atbalsta Andrejs. Pavisam nesen, kad Andrejs uzstājās ar koncertu leģendārajā Berlīnes filharmonijā, Katrīna devās viņam līdzi, lai atbalstītu tik nozīmīgā notikumā.

«Mēs esam komanda un kopā dalām prieka mirkļus. Tas ir forši, ļoti viegli, patīkami un mīļi! Lielākajos notikumos Andrejs ir morāls atbalsts. Atbalsts ir abpusējs. Tā enerģija strādā uz abām pusēm. Viens otram palīdzam notikt tam, kam jānotiek. Ir arī diezgan ko turēt, jo šobrīd pasākumu, kuros mums jāstrādā, ir ļoti daudz. Tādēļ mūsu attiecībās nav rutīnas, ko kliedēt. Godīgi sakot, nevaru iedomāties tādu modeli, ka atnāku vakarā mājās, aizveru durvis, atstājot mūziku un darbu aiz durvīm. Runāt ar mīļoto vīrieti par laika apstākļiem!? Es tiešām nezinu, kā tas strādā, un laikam arī negribu zināt. Esmu ļoti daudz iemācījusies no Andreja. Pirmkārt, tā ir pozitīva attieksme pret notikumiem. Otrkārt, tā ir ticība, ka viss būs labi, ka visus sarežģījumus var pārvarēt un nekas nav neiespējams. Tas ļoti palīdz, ka līdzās ir cilvēks, kas tic tev un tavam darbam, atbalsta un novērtē to, ko dari. Un tic arī tavam talantam, ka sanāks un ka viss būs labi, un iesaka, kā izdarīt vēl labāk. Tad tu neesi attiecībās viens un nav sajūtas, ka kaut kas ir neiespējams,» tā Katrīna.

Skolas laiks un romantiskais randiņu periods Parīzē

«Ja runājam par radošo jomu, man liekas, ka palīdzu Andrejam ģenerēt idejas par dažādu mākslas veidu savienošanu. Piemēram, ka skan ne tikai mūzika, bet tās atskaņošanas laikā var uzstāties kopā ar teātri vai dejotājiem. Lai skan ne tikai ļoti augstvērtīga klasiskā mūzika, bet ir arī vizuāli baudāms priekšnesums. Tādējādi robežas ir vēl plašākas.

Kopā ar Andreju esam aptuveni septiņus gadus. Negribas skaitīt laiku, ko pavadām kopā, jo mums ir labi. Mēs abi mācījāmies vienā skolā, kur arī iepazināmies. Viņš ir piecus gadus vecāks par mani. Sākām draudzēties skolas laikā, un mūsu pirmās sarunas bija par mūziku un pēc tam jau arī par citām tēmām. Mūzikas akadēmijas laikā mums bija braucieni uz meistarklasēm Parīzē. Pati Parīze ir ļoti romantiska pilsēta, un tad mums bija ne tikai mūzika, bet arī pastaigas. Tā arī mūsu draudzība pārvērtās par mīlestību,» par savām attiecībām ar pianistu stāsta Katrīna.

Abu mūziķu dzīve ir kultūras notikumiem, koncertiem un dažādiem ārzemju braucieniem bagāta. Gan Katrīnai, gan Andrejam ir ļoti daudz ideju, kas dažkārt ir tik lielas, ka liekas prātam neaptveramas. Taču abi ir pietiekami spēcīgi un enerģiski, lai tās realizētu. Pārim ir arī lieliska atbalsta komanda, kas ir reizē draugi un kolēģi.