Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. "Misis Latvija 2019" – farmaceite, kas rada saldumus

© Litas Blūmas privātais arhīvs

19. septembrī VEF Kultūras pilī farmaceite Lita Blūma (31) uzvarēja skaistumkonkursā «Misis Latvija 2019», ko organizē Kristīne Lindenblate. Skaistules dzimtā vieta ir Jēkabpils, bet kopš studiju gadiem viņa dzīvo un strādā Rīgā. Viņa arī neslēpj, ka vēl nav atradusi savu otro pusīti, ar ko nodibināt ģimeni.

Tituls kā pagodinājums

«Tā ir pirmā reize manā mūžā, kad piedalos skaistumkonkursā. Iegūtais tituls man ir liels pārsteigums. Es drīzāk gaidīju skatītāju simpātiju balvu, jo man bija ļoti daudz atbalstītāju. Draugi rakstīja ziņas un laba vēlējumus, kā arī par mani balsoja. Domāju, ka katrai skaistumkonkursa dalībniecei ir vēlme uzvarēt. Uzskatu, ka visas meitenes, kas piedalījās šajā konkursā, ir ļoti skaistas. Es ļāvos procesam un izbaudīju to. Brīdī, kad paziņoja, ka esmu nominēta galvenajam titulam «Misis Latvija 2019», man bija patīkams pārsteigums. Katrā gadījumā tas ir ļoti liels pagodinājums.

Ikdienā jau astoņus gadus strādāju kā farmaceite. Esmu studējusi Rīgas Stradiņa universitātē Farmācijas fakultātē. Vienmēr apzinājos, ka man jābūt profesijai un izglītībai. Man ļoti padevās ķīmija un eksāmenā ieguvu A līmeni. Zināju, ka gribu tieši «Stradiņos» iegūt izglītību,» par savu dalību skaistumkonkursā un izglītības nozīmīgumu stāsta Lita Blūma.

Izdaiļo vidi un cep kūkas

Skaistumkonkursa uzvarētājai jau no bērnības dienām patīkot radīt skaisto sev apkārt. Viņas vecākiem piederēja ziedu salons, tādēļ noformēšana un dekorēšana ir Litas ierastā vide, kur viņa jūtas kā zivs ūdenī. Savukārt virtuve viņas skatījumā ir kā laboratorija, kur var eksperimentēt ar garšām, radot un dekorējot kūkas un saldumus. Atklājas, ka Lita Blūma ir aizrāvusies ar saldumu radīšanu un viņas zīmols saucās «Litas saldumi».

Skaistumkaralienes dailes noslēpums

«Pirmkārt, tas ir veselīgs dzīvesveids. Neesmu ne veģetāriete, ne svaigēdāja. Dzīvoju ikdienišķu dzīvi, ēdot visu, ko mans ķermenis vēlas. Nekad arī neievēroju diētas. Uzskatu, ka visam jābūt balansā. Vienkārši ir jāmāk izbaudīt ēdiens, tāpat kā katra lieta jāiepazīst te un tagad, nedomājot par pagātni un nākotni.

Otrkārt, man nepieciešamas arī dažādas aktivitātes - pastaigas, meditācija un joga. Es esmu izteikts rīta cilvēks, un man patīk veltīt sev stundu līdz divas, pirms izeju no mājām. Es nesteidzīgi pieceļos sešos, pavingroju, ieeju dušā, pagatavoju brokastis un tikai tad dodos uz darbu,» viņa atklāj.

Joga un meditācija

«Esmu izveidojusi rīta vingrošanas shēmu, kas ilgst pusstundu. Ir dienas, kad veicu fizioterapeitiskos vingrinājumus. Ja meditēju katru dienu, tad tās ir 20 minūtes, kas nāk klāt ierastajiem vingrinājumiem. Meditāciju apguvu nodarbībās, kur iemācījos vingrinājumus, ko varu darīt mājas apstākļos. Ar jogu nodarbojos trīs gadus. Manas sportiskās aktivitātes iepriekš bija fitness. Taču ar laiku sapratu, ka vēlos nodarboties ar to, kas piepilda mani ar sievišķo enerģiju. Atklāju, ka enerģija manī atgriežas līdz ar jogas nodarbībām. Ķermenis ir templis, ko mēs paši radām. Cilvēkam ir jābūt harmonijā ar sevi. Ja cilvēks ir laimīgs, apmierināts, tad izstaro enerģiju un vibrācijas. Ja dzīvē neesi ar kaut ko apmierināts, tu nevari smaidīt un būt pozitīvs. Man ir tāda atziņa, ka patiess skaistums ir dzīves plūdums, kurā cilvēks dzīvo savas būtības labsajūtā. Ir jābūt iekšējam mieram un harmonijai ar darbiem un izteiktajiem vārdiem. Visām vērtībām ir jāsakrīt. Tas laikam man dod mieru un pareizo dzīves plūdumu,» ar saviem labsajūtas noslēpumiem dalās skaistumkaraliene.