Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Megana slepeni apmeklē briesmīgu vietu Dienvidāfrikā

© REUTERS/SCANPIX/LETA

Karaļnama jaunā pāra Meganas un Harija ģimenes pirmā vizīte Āfrikā.

Atbalsts musulmaņiem

Saseksas hercogiene Megana Mārkla pirmo reizi publikas priekšā iznāca ap galvu apsietā lakatā, lai apmeklētu vecāko mošeju Dienvidāfrikā, ziņo laikraksts «Daily Mail».

Viņa mošejā ieradās haki krāsas kleitā, kuras piedurknes tomēr bija pārāk īsas un neaizsedza elkoņus, kā tas pieņemts musulmaņiem.

Hercogiene un viņas vīrs princis Harijs apmeklēja «Auval» mošeju Keiptaunā kā daļu no Mantojuma dienas svinībām - Dienvidāfrikas valsts svētkiem, kas veltīti valsts kultūrai, daudzveidībai un tradīcijām. Pāris tikās ar dažādu reliģisko konfesiju pārstāvjiem Dienvidāfrikā, kā arī pastaigājās pa mošejas dārzu.

Žurnālisti pamanīja arī to, ka Dienvidāfrikas vizītes laikā Meganas Mārklas pirkstā nav zelta gredzena ar dimantiem 140 tūkstošu mārciņu vērtībā, kuru viņai princis Harijs uzdāvināja saderināšanās dienā.

Slepeni apmeklē briesmīgu vietu Dienvidāfrikā

Hercogiene izvēlējās slepenībā apmeklēt Keiptaunas pasta nodaļu, kur septembra sākumā notika Keiptaunas universitātes 19 gadu vecās studentes nežēlīgā slepkavība. Šis noziegums izraisīja nemierus Dienvidāfrikā, cilvēki devās ielās, pieprasot pārtraukt vardarbību pret sievietēm.

Pati Saseksas hercogiene izteica vēlmi apmeklēt šo vietu vienatnē un slepeni, lai godinātu nogalinātās piemiņu. Solidarizējoties ar visiem, Megana pie memoriāla piesēja lentīti ar vietējā valodā uzrakstītu ziņu: «Mēs esam ar jums. Harijs un Megana, 2019. gada 26. septembris.»

Aculiecinieki arī ziņoja, ka Megana tajā dienā Keiptaunā ieradusies ļoti drūmā noskaņojumā. Vietējās skolnieces vēlējās nofotografēties ar viņu, bet viņas apturēja drošības dienests.

Šajā laikā princis Harijs viens bija devies vizītē uz Botsvānu, Angolu un Malāviju, kuram pēc piemiņas vietas apmeklējuma pievienojās arī hercogiene Megana.

Nejaušība nodod Ārčija auklīti

View this post on Instagram

A post shared by chicapicosa..... (@chicapicosa) on

Prinča Harija un Meganas fani nejauši nofotografē karaliskās vizītes laikā Dienvidāfrikā sievieti melnās drēbēs un noskaidro, ka tā varētu būt viņu četrus mēnešus vecā dēla Ārčija auklīte, raksta «Daily Mail».

Ierodoties Keiptaunas lidostā ar aviokompānijas «British Airlines» lidmašīnu, fani pamanīja 38 gadus veco hercogieni, kura izkāpa no lidmašīnas ar četrus mēnešus veco dēlu rokās. Modrākie fani pamanīja, ka aiz viņas seko sieviete, ģērbusies melnā jakā, kura smaidošajam pārim dodas līdzi uz automašīnu.

Auklīte publiski pamanīta jau otro reizi. Pirmoreiz tas notika, kad princis Harijs un Megana devās uz Francijas dienvidiem, lai apciemotu mūziķi Eltonu Džonu. Tad arī auklītei mugurā bija neuzkrītošas ​​melnas drēbes.

Ir zināms, ka aukle nedzīvo kopā ar karalisko ģimeni, bet vienmēr pavada viņus ceļojumos. Viņa kļuvusi par Meganas un Harija pirmdzimtā trešo auklīti. Pirmā auklīte nebija pietiekami profesionāla, bet otro aukli pāris nolīga tikai darbam nakts maiņās.

Septembrī parādījās ziņojumi, ka princis Harijs un Saseksas hercogiene Megana iebilst pret aukles piespiešanu valkāt formas tērpus un apgalvoja, ka «viņas dzīve nav kā Mērijai Popinsai». Tajā pašā laikā prinča Harija brāļa prinča Viljama un Kembridžas hercogienes Keitas Midltones bērnus atbilstoši karaliskās ģimenes tradīcijām pieskata prestižās Norlandes koledžas absolvente, kuru ļoti bieži var redzēt aukles formas tērpā.