Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Dēls pastāsta, kā norit Jāņa Lūša cīņa ar ļauno slimību

© F64 Photo Agency

Savā «Facebook» profilā leģendārā šķēpmetēja Jāņa Lūša dēls Voldemārs Lūsis publicēja paziņojumu, kurā lūdza sabiedrības atbalstu viņa tēvam cīņā ar ļaundabīgu audzēju. Sarunā ar »Vakara Ziņām« dēls atklāj jaunāko informāciju, kā jūtas tētis un kā norit ārstēšanās.

«Paldies medijiem par rezonansi. Domāju, ka, pateicoties tam, viss tēva ārstēšanas process aizgāja drusciņ ātrāk. Aptuveni pusotru mēnesi ātrāk tikām pie ārstiem. Tēvu jau vakardien ievietojām slimnīcā, lai viņam varētu veikt izmeklējumus. Skatīsimies, kas notiks tālāk. Pašlaik viņš ir Rīgā, slimnīcā «Gaiļezers», kamēr noteiks pilnīgu diagnozi un pilnā apjomā veiks visas pārbaudes, vai viņu šobrīd var operēt vai nevar. Tad pēc visiem izmeklējumiem tiks pieņemts lēmums, kur taisīt operāciju un kur pēc tam rehabilitēties. Pašlaik vienkārši ir jāgaida ārstu slēdziens. Viņš, protams, nav vienīgais pacients. Bet viss notiek operatīvi un ir kārtībā. Galvenais jau bija pievērst uzmanību šai situācijai, jo mēs vairs nevarējām gaidīt. Tas viss ir jādara ar steigu. Tā gaidīšana noveda pie lielākām problēmām. Tētim jau ir bijušas divas operācijas. Trešā operācija ir neizbēgama, kas ir jau norādīta. Pirmā operācija tika veikta, nogriežot ausi un bez starošanas procedūrām. Neesmu onkologs un ārsts, tāpēc nezinu, bet pieļauju domu, ka, iespējams, vajadzēja starošanu. Burtiski pirms pusotra mēneša ir beigušās starošanas procedūras, kas tika veiktas pēc otras operācijas. Trešā operācija ir nozīmēta. Jautājums ir, kad to varēs taisīt. Tas ir atkarīgs no viņa veselības pārbaudes rezultātiem, analīzēm un visa pārējā. Jāsaprot, kāds ir viņa veselības stāvoklis. Mēs tā nosacīti sākam ārstēšanu no sākuma, jo neviens vairs neatceras pašus pirmsākumus. Protams, šā gada janvārī jau bija pirmie nozīmējumi, bet domāju, ka tas bija sācies jau ātrāk.

Tēvam nav spēka. Viņš ir novājējis pēc tās starošanas. Labi, ka viņš tagad ir dakteru uzraudzībā. Vienkārši gaidīsim rezultātu un skatīsimies, kā rīkoties tālāk. Mēs nevaram paredzēt, kas būs vajadzīgs. Cik daudz ziedojumu būs nepieciešams. Ir jāsaprot, kur viņu operēt un tālāk rehabilitēt. Rehabilitācija viņam šoreiz būs viennozīmīgi vajadzīga, jo viņam ir 80 gadi. Es nezinu, ar ko tas viss beigsies un kādā stāvoklī viņš būs. Pagaidām neko nevaru prognozēt,» situāciju raksturo Voldemārs Lūsis.

Lai atbalstītu šķēpmešanas čempionu Jāni Lūsi smagajā cīņā ar vēzi, norādām viņa tiešo kontu, uz kuru var skaitīt ziedojumus.

KONTS ZIEDOJUMIEM

JĀNIS LŪSIS

LV90UNLA0091021149560

personas kods: 190539-10105

Vēlam Jānim Lūsim un viņa ģimenei spēku un izturību tik smagā cīņā!