Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Ošuroka par "Jaunā viļņa" aizkulisēm

© Jana Javorskaja

Krievijas kūrortpilsētā Soči norisinājās 18. jauno dziesmu izpildītāju konkurss «Jaunais vilnis 2019». Savā ziņā festivāls svinēja jubileju, jo kopš pārcelšanās no Jūrmalas pasākums jau piekto gadu notiek Soču olimpiskajā ciematā Adlerā.

Par galveno balvu šajā dziesmu konkursā sacentās 13 konkursantu no dažādām pasaules valstīm - Kubas, ASV, Spānijas, Albānijas, Ukrainas, Krievijas, Latvijas un citām.

Pirmo vietu ieguva pārstāve no Albānijas - Inis Neziri, otrajā vietā ierindojās grupa no Krievijas «Davinči», trešo vietu saņēma Kubas dziedātāja Iliana Sančeza, bet latviešu meiteņu grupa «Radio trio» palika septītajā vietā. Toties pirms uzstāšanās «Radio trio» saņēma svētību no Krievijas estrādes zvaigznes Filipa Kirkorova, kurš viņām novēlēja «Good luck» (veiksmi) un neatteica kopīgu foto.

Skatītāju balvas izpelnījās temperamentīgais spānis Rikondo, kas teica tik garu runu, it kā būtu saņēmis «Oskara» balvu, bet tas pamatoti, jo Spānija pirmo reizi tika pārstāvēta šajā konkursā.

Kā ierasts, ik vakaru uz skatuves kāpa ne tikai konkursanti, bet arī Krievijas pašmāju zvaigznes, to starpā pasākuma patrons Igors Krutojs, Filips Kirkorovs, Lolita, Nikolajs Baskovs, Grigorijs Ļeps, Sergejs Lazarevs, Ani Loraka un citi.

Pasākumu pagodināja arī ārzemju viesi Natālija Oreiro, Rita Ora un citi.

Lielāko uzmanību visas nedēļas laikā, kamēr noritēja «Jaunā viļna» pasākumi, izpelnījās Krievijas estrādes karalis Filips Kirkorovs, kurš uz pasākumu bija ieradies kopā ar savām atvasītēm meitu Allu Viktoriju un dēlu Martinu. Bērni aktīvi ņēma dalību visos pasākumos - iepozēja uz sarkanā celiņa, darbojās žūrijas komisijā, palīdzot tētim izvēlēties atzīmes, tāpat bija sastopami afterpārtijās, pirms kurām piedalījās gan šaušanas sacensībās, gan izmēģināja kovboja stilu uz vērša muguras, kā arī piemērīja zaķu maskas.

Arī dziedātāja Žasmina uz sarkanā celiņa parādījās kopā ar savu atvasīti. Savukārt Sergejs Lazarevs piebilda, ja reiz šeit veidojas tāds kā bērnudārzs, tad arī viņš nākamajā gadā ieradīšoties ar dēlu Ņikitu.

Katrs konkursa vakars un tam sekojošā slēgtā VIP afterpārtija bija veltīti konkrētai tēmai vai kādas estrādes zvaigznes dzimšanas dienai, kas šajā gadā iekrita uzreiz trim dziedātājiem, kas svinēja apaļas jubilejas.

Ekskluzīvs ieskats nakts dzīvē

Ņemot vērā, ka raksta autorei bija ekskluzīva iespēja pabūt ne tikai «Jaunā viļņa» koncertos, bet arī ielūkoties aizkulisēs, tad tālākais stāsts, kā arī sižeta foto būs veltīti tieši «Jaunā viļņa» ballītēm.

Tātad pasākuma atklāšanas ballīte vienlaikus sakrita ar Igora Krutoja meitas Vikas jeb Viktorijas dzimšanas dienu, uz kuru speciāli bija ieradusies populārā Urugvajas dziedātāja, aktrise un modele Natālija Oreiro. Natālija neskopojās, nodziedāja vairākas dziesmas, pat uzaicināja Viku uzdziedāt kopā, kā arī uzdāvināja viņai torti. Pasākuma nosaukums «Dzīve kā karnevāls» attaisnojās, Oreiras balets, tērpts atbilstošos kostīmos ar spalvu cepurēm, visus klātesošos iesaistīja trakās dejās. Natālija atzina, ka jūtas šeit kā mājās, un sauca sevi par Natašu. TV skatītājiem gan viņa vairāk pazīstama kā temperamentīga aktrise, kas filmējusies latīņamerikāņu TV seriālos.

Tālāk stafeti pārņēma Egors Krids, kurš vakara gaitā duetā ar Filipu Kirkorovu nodziedāja arī pusaudžu vidē tik populāro dziesmu «Цвет настроения черный» (garastāvokļa krāsa melnā).

«Krutaja večerinka»

Otrā festivāla diena un tai sekojošā ballīte bija veltīta Igora Krutoja 65 gadu jubilejai. Estrādes zvaigznes koncerta laikā uz skatuves izpildīja mākslinieka sacerētās dziesmas, bet afterpārtija tā arī saucās «Krutaja večerinka». Pasākuma viesiem tika dalīti krekli ar uzrakstiem «Kruta ballīte», «Es esmu kruts» un tamlīdzīgi. Neskatoties uz to, ka Krutojs dzimis Lauvas zīmē, kura mīl izrādīšanos, tomēr katru reizi, satiekot šo cilvēku, pārliecinos, ka lieku pompozitāti vai uzmanību viņš nevēlas. Igors it kā paliek aizkadrā (pelēkais kardināls), arī ģērbjas pieticīgi, un reizēm pat grūti pamanīt viņa ierašanos pasākumā.

Varum baltos toņos nosvin 50. jubileu

Trešais konkursa vakars atspoguļoja Anželikas Varum radošo daiļradi, jo viņa šovasar nosvinēja savu 50. dzimšanas dienu. Ballītes nosaukums «Ziemas pasaka», dekorācijas un dreskods jeb ģērbšanās stils - baltā krāsā. Arī torte, kaut arī rotāta ar sarkaniem ķiršiem, tomēr ieturēta gaišos toņos. Anželika, pēc horoskopa Vēzis, ir pieticīga. Uz skatuves sev veltītajā vakarā viņa vairāk ļāva izpausties kolēģiem, tāpat arī ballītē nerāvās uz skatuves dziedāt, bet, protams, pateicās visiem, kas viņu sveica un iepozēja pie skaistās tortes.

Anželikas afterpārtijā producente Jana Rudkovska izbaudīja lēno deju kopā ar savu aizbilstamo Dimu Bilanu. Vēlāk internetā par to sāka klīst nevajadzīgas, nepamatotas runas, uz kurām Jana, protams, atbildēja savā stilā. Starp citu, abi Mežāži pēc horoskopa, tāpēc arī viņu starpā ir ilgstoša sadarbība, savstarpēja sapratne un uzticēšanās.

Gruzīnu stila ballīte

Savukārt temperamentīgais gruzīnu izcelsmes dziedātājs Soso Pavliašvili (55) savā jubilejas koncertā nekautrējās ienest sarkanvīnu pat «Jaunā viļņa» koncertzālē, kur notika tiešā televīzijas translācija! Nemaz nerunāsim par to, kādas dejas un atrakcijas viņš sarīkoja pēc tam slēgtajā pasākumā. Arī dekorācijas bija īsti gruzīnu stilā! Un, neskatoties uz to, ka viņš ir kautrīgais Vēža zīmes pārstāvis, tomēr izcelsme - gruzīnu asinis - arī ietekmē cilvēku, ne tikai horoskops!

«Jaunā viļņa» noslēgums

Te atkal neliels stāsts par Filipu Kirkorovu un viņa bērniem. Gandrīz uz visām afterpārtijām Kirkorovs ieradās kopā ar savām atvasītēm, nevienam to neslēpa un sociālajā vietnē «Instagram» publiskoja foto un video. Kā jau gaidāms, sekoja komentāri - nabaga bērni, naktīs neguļ, noguruši, tēvs izmanto viņus savās interesēs. Tad, lūk, es kā cilvēks, kas bija klāt šajos notikumos, varu pavēstīt, ka bērniem tika dota izvēles iespēja atpūsties, tomēr viņi paši vēlējās būt kopā ar tēti. Turklāt ballītēs tika piedāvātas dažādas atrakcijas, kas Filipa bērniem iet pie sirds. Tā, piemēram, Alla Viktorija ar kovboja cepuri galvā sēdās vērša mugurā, tāpat abi bērni piedalījās šaušanas sacensībās, bet noslēguma pasākumā viņiem tika uzdāvinātas interesantas rotaļlietas no kompānijas «Розовые кролики» (rozā truši). Arī tētis Filips piemērīja cepurīti ar zaķa ausīm un atcerējās dziesmu «Зайка моя» (zaķēns mans), ko savulaik izpildīja kopā ar Krievijas estrādes primadonnu Allu Pugačovu, bet tagad reizēm koncertos nodzied kopā ar saviem bērniem.

«Jaunā viļņa» laiks Sočos paskrēja nemanot, bija interesanti!