Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Andris Ērglis atklāj labās veselības noslēpumu

Dziedātājs Andris Ērglis pozējot kopā ar skatuves kolēģi Dināru Rudāni. © Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Dziedātājs Andris Ērglis atklāj, kā gatavojas ziemai un kas ir viņa labās veselības noslēpums, jo neatkarīgi no laikapstākļiem un dažādu vīrusu uzliesmojumiem viņš vienmēr ir možs un vesels.

«Vasara diemžēl ir beigusies, ko var redzēt pēc laikapstākļiem. Ir lietus un auksts. Tas nozīmē, ka nāk rudens un jāsāk gatavoties ziemai. Es domāju, ka to pašu var pateikt arī par mūziku. Ne tikai par siltāku apģērbu vien. Man top jauns projekts, ko es gan šobrīd nevaru līdz galam atklāt, bet tas pie klausītājiem nonāks novembra vidū pēc valsts svētkiem. Šis projekts būs vairāk par mīlestības fronti - veiksmēm un neveiksmēm. Nāks tuvāk, tad informēšu, kas un kā.

Mans ieteikums citiem, lai uzturētu labu veselību un ko es pats praktizēju pēdējos divus, ja ne trīs gadus, ir šāds - katru nedēļu eju pirtī, ko daru pat karstā vasarā. Divus beidzamos gadus man nav bijušas pat tādas kārtīgas iesnas, bet pirms tam slimoju tāpat kā visi. Domāju, ka katram cilvēkam tas ir individuāli. Vienam patīk pirts karstums, otram varbūt nepatīk. Savukārt vēl kādam tieši aukstums palīdz nesaslimt. Manā gadījumā tā ir kārtīga latviešu lauku pirts, kurā lej ūdeni uz sakarsētiem akmeņiem un tādējādi rodas gars, un peras ar slotiņām. Rudeņos, ziemās un pavasaros cenšos pirti apmeklēt reizi nedēļā. Reizēm, lai būtu labāka pirts kūre, var iesmērēties ar medu. Ja ir tāda iespēja, tad pēc pirts apmeklējuma var skriet uz dīķi atveldzēties. Es eju pirtī, kas atrodas Saldus un Kuldīgas rajonā, kur nav dīķa, lai atveldzētos. Dīķis ir, bet tas ir diezgan tālu, un, kamēr tikšu līdz tam, ķermenis var paspēt atdzist. Pēc pirts uz dīķi jāiet uzreiz, lai ir kontrasts. Ne velti saka, lai dabūtu afekta stāvokli, cilvēkam vajag straujas grādu pārmaiņas. Ja ir bijis +38 vai 40, tad pēkšņi ir -6 grādi. Cilvēkam uzreiz smadzenēs rodas afekta stāvoklis,» par pirtī iešanas rituāliem, lai uzlabotu veselību, stāsta Andris Ērglis.