Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Žanna Dubska atklāj «Tinder» randiņu aizkulises

© Oksana Džadana/F64 Photo Agency

Iecienītā stiliste un modes eksperte Žanna Dubska atklāj, ka mobilajā iepazīšanās lietotnē «Tinder» reģistrējusies, jo veidoja 2–3 gadu programmu, kas palīdzētu viņas klientēm izveidot jaunas attiecības. Viss sākās ar to, ka viena dāma reiz teica, ka varētu atrast vīru no Austrālijas, taču tā sanāca, ka Austrālijas vīra vietā šī dāma ir kopā ar dienvidnieku no Grieķijas, ar kuru šobrīd dzīvo laimīgi eksotiskajā un saulainajā zemē.

Sarunu biedrs grūtiem brīžiem vai seksa partneris

««Tinderī» esmu aptuveni trīs gadus. Man ir klientes, kurām palīdzu ne tikai veidot garderobi un iepirkties, bet arī veidot attiecības ar pretējo dzimumu. Piemēram, kā sievietes no laimīgām sievām un mātēm pēkšņi kļūst nelaimīgas, jo tiek pamestas ļoti neforšā veidā. Palīdzu šīm dāmām atrast speciālistus, kas atbalsta viņas psiholoģiski, vai arī atrodu juristus, kas atrisina šķiršanās problēmas.

«Tinderī» izvēlējos reģistrēties, jo tas likās visinteresantākais un visprogresīvākais. Tur ir divas lietas, ar ko nevar krāpties - ar vecumu un dzīvesvietu. Tāpat tev jābūt «Facebook» lietotājam, kas nozīmē, ka māki rīkoties ar sociālajiem tīkliem. Tev jābūt arī viedtālrunim, kas liecina vismaz par kaut kādu kvalitatīvu dzīves līmeni. «Tinderī» es meklēju vai nu pieredzi, vai palīdzu citiem cilvēkiem un iesaku, kā lietot šo platformu. «Tinderī» var atrast jebko - nākamo vīru, draugu, boifrendu, ar kuru pavadīt laiku, bet nebūvēt tālejošas attiecības. Var arī atrast sarakstes draugu grūtiem brīžiem vai arī seksa partneri. Galvenais ir saprast, ko tieši meklē. Es nodomāju, ka neizmantošu svešu kontu, bet taisīšu savējo un likšu arī savas bildes, lai ar savu piemēru rādītu citiem, kā to darīt. Kādi tad džeki man raksta!? Līdzko atvēru savu profilu, man sāka rakstīt pielūdzēji. Cilvēki, kuri gribēja ar mani iepazīties. Protams, sākumā izmantoju to kā uzskates līdzekli. Pēc tam sāku skatīties un arī atbildēt. Gribēju redzēt, kādas ir cilvēku reakcijas. Ja jums abiem ir saderība - super! Tad tālāk var domāt, ar kādiem vārdiem sāc viņu uzrunāt. Vai gaidīsi, ka viņš tevi uzrunās. Es pati parasti uzsāku dialogu. Ja vīrietis pārņem iniciatīvu, es viņam to ļauju. Ja viņš nepārņem, tad skatos, kas un kā. Varbūt viņam patīk, ja sieviete ir vadošā, vai arī viņš vienkārši negrib neko, tāpēc nepārņem sarunas vadību. Esmu uzlikusi vecuma ierobežojumu, jo negribu iepazīt vīriešus, kas jaunāki par 50 gadiem. Pēc manis lielākoties tiecas ārzemnieki. Latvieši un krievi ir vai nu vecāki par mani, vai tieši otrādi, par mani 25 vai 35 gadus jaunāki. Man ir burvīga angļu valoda, tādēļ sāku komunicēt ar tiem, kas man liekas interesanti. Ļoti forši, ka «Tinderis» ļauj atrast arī tādus pašus spridzekļus kā es. Piemēram, ja braucu uz Itāliju, Florenci vai Venēciju un man gribas padejot šajā vakarā, tad caur «Tinderi» es varu satikt cilvēku, kas vienkārši ar mani tajā vakarā padejos un neko vairāk. Ir interesanti iet dejot un satikties.

Iet uz randiņiem un skūpstīties! Kāpēc gan ne? Tiem, kas ir iesācēji, šī platforma ir ļoti laba, lai izmēģinātu savu drosmi. Iespējams arī piedzīvot izgāšanos, lai tad, kad satiec īsto cilvēku, jau būtu kaut ko izmēģinājusi.

Caur «Tinder» iepazinos ar vienu interesantu arhitektu, kas projektē klubus Milānā. Viņam ir motorollers «Vespa», kas man ļoti patīk, un tad mēs vizināmies gluži tāpat kā filmā «Dolce Vita» («Saldā dzīve»). Mans itāļu draugs saka: «Forši, ka neesi vietējā!» - un sauc mani par «my scandinavian girl». Kad devos vakariņot kopā ar vienu pāri no Sibīrijas, kuri jau ļoti ilgu laiku ir mani kolēģi, neteicu, ar ko es ieradīšos. Viņi tik tiešām negaidīja, ka mani atvedīs vīrietis ar «Vespa», kuru gluži kā jauna meitene būšu apskāvusi no muguras. Mani draugi stāvēja kā sastinguši un pārsteigti iesaucās: «Vau! Tas ir kruti!»» ar savu pieredzi dalās stiliste.

No kā jāuzmanās?

Žanna Dubska stāsta, ka «Tinderī» gan jāuzmanās arī no tiem, kas meklē veiksmīgas sievietes un no pirmā acu uzmetiena liekas gluži kā prinči baltā zirgā. Var gadīties sastapt arī afēristus, kuriem izdodas izspiest naudu no cilvēkiem, vai izvilināt apmaksātus ceļojumus. Ir arī tādi vīrieši, kas vienkārši vēlas pacelt savu pašapziņu uz citu cilvēku rēķina. Bieži vien šie cilvēki raksta, ka ir atraitņi, spiegi, virsnieki vai slepenie inženieri, kas strādā naftas biznesā. Šādi cilvēki vēlas ilgi sarakstīties, bet nevēlas sazvanīties. Viņi izsaka ļoti daudz komplimentu un profilā ievieto skaistas bildes. Šādos gadījumos Žanna iesaka palūgt šim cilvēkam atsūtīt selfiju, kas ir nobildēts vienkārši ar telefonu. Ja cilvēks nevar uzreiz atsūtīt selfiju, kas parāda, kāds viņš izskatās un kur dzīvo ikdienā, sarakstes otrā galā var būt jebkas - noziedznieks vai vienkārši neveiksminieks. Lielākoties šādi tipi zog emocijas un laiku.

Iepazīstas ar tagadējo draugu

Pašmāju populārā stiliste atzīst, ka šobrīd dzīves ātrajā tempā šādas platformas ir ideālas, lai iepazītos. Gan viņas, gan drauga ikdiena ir saspringta, pilna ar darbiem un pienākumiem, tādēļ, visticamāk,

tāpat vien, pastaigājoties pa ielu, abu ceļi nekrustotos. Žanna Dubska pastāsta, ka šobrīd ir kopā ar somu draugu. Gan Žanna, gan viņas draugs daudz strādā un ceļo. Žanna ir īsts spridzeklis, bet viņas somu draugs ir ļoti strukturēts, sakārtots un precīzs. Viņa stāsta, ka tagadējais draugs ir ļoti daudz viņai iemācījis un sakārtojis. Žanna priecājas, ka viņš nedaudz atdzesē abu attiecības un dzīvo remdenā mierā. Izrādās, arī iepriekšējais stilistes draugs bija soms. Abu temperamenti gan esot atšķirīgi, tomēr ir arī ļoti daudz līdzību. Pirmais Žannas draugs bija golferis, bet tagadējais draugs ir peldētājs.