Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. 10 lietu, kas raksturo Inesi Kreicbergu

© Ineses Kreicbergas personīgais arhīvs

Inese Kreicberga – žurnāliste, TV raidījuma «Ķepa uz sirds» idejas autore un producente. Šo astoņu gadu laikā tapuši vairāk nekā 300 raidījumi, taču galvenais – atrastas mājas vairāk nekā 1000 dzīvniekiem. Skatītāju iemīļotais TV raidījums «Ķepa uz sirds» septembrī startēs ne tikai ierastajos sestdienu rītos LTV1, bet arī radio tiešraidē – no 15. septembra būs dzirdams «Radio SWH»!

«Atrodi hobiju, un tev nekad nebūs jāstrādā» - tā reiz sprieda Inese, kad pameta ilgu gadu darbu sabiedrisko attiecību lauciņā valsts pārvaldē un izdomāja, kā apvienot abas sirdslietas - žurnālistiku un mīlestību pret dzīvniekiem, proti, darīt tās ikdienā.

«Jāstrādā ir un ļoti daudz, patiesībā darbs nekad nebeidzas, toties gandarījums un emocijas, kādas varam piedzīvot, kad izdodas palīdzēt kādam dzīvniekiem, atrast tam jaunas mājas, atsver visu, un gribas tad darīt vēl vairāk.»

Inese ir ļoti paškritiska, no tā nereti ļoti cieš viņas kolēģi, tāpēc šoreiz raidījuma «Ķepa uz sirds» producente vēlas izmantot izdevību un, sniedzot interviju brīvdienu žurnālam »Vakara Ziņas«, pateikt paldies savai komandai - Jēkabam Jozauskim, Ņikitam Korņevam, Magnusam Eriņam un Signijai Augunaitei! Lieliskajai komandai nu pievienojies arī burvīgais Mr. Pooch un viņa saimnieks Jānis Krīvēns. Jaunpienācējs draudzīgajā filmēšanas komandā ir pekinietis, kurš kopā ar saimnieku būs atbildīgi par skatītāju iesūtītajiem video un tos komentēs. Viņam ir arī savs «Instagram» konts poochthebestboy ar 2718 sekotājiem publikācijas tapšanas brīdī.

Raidījums «Ķepa uz sirds»

Dzīvesstila raidījums par dzīvniekiem ir mans sirds darbs, projekts un «bērns» vienā personā jau astoņus gadus! No septembra ierastajā laikā un vietā - sestdienas rītos LTV1 atkal startēs «Ķepa uz sirds» jaunā sezona - jau astoto gadu pēc kārtas. Es teiktu, ka raidījumu panākumus nosaka skatītāju mīlestība un aktīva iesaistīšanās sižetu tapšanā, stāstot mums savus stāstus un idejas. Brīži, kad skatītāji pasaka, cik ļoti viņus uzrunājis kāds stāsts vai ka raidījums tiem kļuvis par neatņemamu brīvdienu rituālu, ir paši, paši svarīgākie brīži, kas mani saviļņo līdz asarām. Es arī pret skatītājiem esmu vienmēr bijusi godīga - nekad nevienā stāstā vai sižetā nav uzspiests kāds viedoklis, reklamēts kāds līdzeklis vai eksperts, kas labāks par citiem. Skatītāju nedrīkst mācīt, audzināt, viņš tikai un vienīgi jāuzrunā, viss jāizskaidro, bet lēmumu katrs pieņems pats.

Bet arī es neesmu viena savā projektā - TV ir specifika, ka cilvēks viens pats nevar izdarīt neko. Raidījumu veido komanda, un katrs tajā ir vienlīdz svarīgs.

Pats galvenais, palīdzēt mainīt sabiedrību, tai skaidrojot, cik milzīga atbildība ir dzīvnieks. Tik daudz kas jāsakārto mūsu valstī, kur joprojām attieksme pret dzīvniekiem ir mazattīstītas valsts līmenī...

Radio

Vienmēr automašīnā vai mājās klausos radio. Tas fonā ir vienmēr ieslēgts, arī tad, kad atstāju mājās vienus abus kaķus. Daudzi pētījumi apliecina, ka radio balsis un mūzika atstāj nomierinošu efektu gan uz suņiem un kaķiem, arī dzīvnieku patversmes bieži uzliek radio, lai suņiem un kaķiem mazinātu stresa līmeni. Mans mīļākais radio no pašas pirmās dibināšanas dienas ir «Radio SWH» - radio, kas šo gadu laikā izveidojis un attīstījis tik daudz ētera personību.

Un tāpēc jo īpašs ir šī rudens notikums - no 15. septembra «Radio SWH» ēterā svētdienas rītos skanēs jauns raidījums dzīvnieku draugiem «Ķepa uz sirds», kuru vadīšu kopā ar aktieri un «Radio SWH» brīvdienu rītu vadītāju Artūru Krūzkopu. Raidījumā kopā ar dzīvnieku uzvedības ekspertiem un veterinārārstiem vairāk skaidrosim mūsu mīluļu veselības un uzvedības problēmas, kopā ar sabiedrībā zināmiem cilvēkiem apspriedīsim aktualitātes un sadzirdēsim, ko mums grib pateikt mūsu mājdzīvnieki. Arī šajā raidījumā bez klausītāju iesaistes neiztikt - gaidīsim jautājumus un klausītāju ieteikumus!

TV raidījums «Ķepa uz sirds» turpmāk skatāms sestdienu rītos pulksten 10.00 kanālā LTV1, bet svētdienu rītos būs tiešraidē «Radio SWH» no pulksten 11.00 līdz 12.00.

Pūdera rozā

Krāsa, kuru dievinu - aksesuāros, priekšmetos un «make up» jeb grimā. Tā kā esmu kažokādu pretiniece, ar prieku konstatēju, ka arvien vairāk ir pieejams apģērbs no mākslīgām kažokādām. Protams, kažokādu pretiniekiem grūti būt savā pārliecībā līdz galam, jo ādas apavi un somas tomēr ļoti daudziem ir ikdiena, bet nu jau parādījušies vegāniskie apavi! Un manā mīļākajā pūdera rozā krāsā!

Smaržas

Visskaistāk smaržo tas, kas mums pašiem ir tuvs. Vislabāk smaržo kafija, tikko nopļauta zāle. Joprojām atceros savu bērnības suni Ansi - kā viņš kā kucēns smaržoja pēc piena.

Ar smaržu mēs izvēlamies savu partneri. Paldies Dievam, neviena tehnoloģija nevar aizstāt vai mākslīgi radīt maģisko klikšķi. Bet ikdienas noskaņojumu man noteikti palīdz radīt parfīms. Šobrīd esmu arābu pasaules iespaidā - tur radītie aromāti ir spēcīgi, ar dažādām niansēm pārbagāti un vilinoši. Man ļoti tuva un saprotama ir arābu pasaules tradīcija - tīra un smaržīga ķermeņa kults sievietēm. Eļļiņas, krēmi, pūderi, mirdzumi - viss tiek izmantots, lai sieviete savu ķermeni regulāri lutinātu, Un to darītu neatkarīgi no tā, vai vēl kāds cits to redzēs vai novērtēs - viss sev, pašai skaistākajai!

Jūra

Esmu dzimusi Jūrmalā, varbūt tāpēc nevaru bez jūras. Latvijā vai citā valstī - man vajag pastaigāt gar jūras krastu, zināt, ka jūra ir netālu, šī sajūta uzlādē un nomierina.

Dzīves skolotāji

Mans darbs ļauj sastapt tik dažādus un īpašus cilvēkus, kuri dažkārt kļūst par draugiem arī dzīvē un pierāda, ka brīnumi notiek ik uz soļa. Tā pirms vairākiem gadiem Vācijā intervēju garīgo skolotāju Paramahamsu Višvanandu. Satikšanās ar viņu bija tik liela dāvana, ka tā mainīja manu attieksmi pret daudzām lietām. Viņš palīdz cilvēkiem sadzirdēt savu īsto balsi, es teiktu, ka viņš palīdz katram sastapties ar sevi pašu. Lai cik arī mēs pirms tam esam pārliecināti, ka visu par sevi zinām, šī atklāsme ir fundamentāla un katram ļoti personiska. Sevī jūtu nepieciešamību vismaz reizi gadā ar skolotāju satikties, un esmu ļoti priecīga, ka 11. septembrī viņš atkal ciemojās Rīgā ar publisku tikšanos Lielajā ģildē - ikviens varēja saņemt viņa svētību un iegūt savu pieredzi.

Dzīvnieki

Esmu ļoti priecīga, ka, savu darbu veicot - veidojot sižetus raidījumiem, ikdienā sastopu arī daudzus dzīvniekus, kurus varu samīļot no visas sirds. Man pašai ir divi kaķi un ļoti gribētos arī suni, bet šī brīža dzīves ritms man neļauj uzņemties atbildību par suni. Zinu, ka man kādreiz būs suns, es noteikti gribu izglābt kādu vai adoptēt no dzīvnieku patversmes - Latvijā vai ārzemēs, tam nav nozīmes. Dzīvnieki, kas reiz bijuši nodoti, tāpat kā cilvēki, kas pārcietuši dzīves krīzes, ir daudz viedāki, interesanti, tādas personības, kuras atklāt un izzināt var visa mūža garumā.

Rokoko

Laikam kādā no iepriekšējām dzīvēm esmu dzīvojusi pilī, gribētos jau pieņemt, ka augstā statusā, bet noteikti zinu, ka man apkārt bijušas skaistas mēbeles, aksesuāri, tērpi un trauki. Kad Maskavā filmējām slaveno krievu mākslinieku Nikasu Safronovu, likās, ka šis cilvēks ne tikai kolekcionē antīkas mēbeles un priekšmetus, bet arī pats ieradies laika mašīnā no pieņemšanas Versaļas karaļa galmā. Harisma, inteliģence, pārticība un tajā pašā laikā bezgala liela vienkāršība un nepieķeršanās lietām - diemžēl šādas slavenības gadās satikt izcili reti.

Grāmatas

Man patīk grāmatas, es tās burtiski apēdu… Diemžēl laiks tām sanāk vai nu vakaros, vai brīvdienās. Tagad ir laiks, kad pilni grāmatu plaukti ar ezotērikas un citu gudrinieku vārsmām, kas faktiski ir viņu prāta izfantazēts lolojums, tāpēc ļoti novērtēju informāciju, kas pasniegta īsi, konkrēti un kodolīgi.

Vietējie zīmoli

Mana iemīļotākā vieta garām brokastīm vai pusdienām ir Dzirnavu ielas restorāns «Mr. Fox», kur es varu dabūt arī visgaršīgāko un man ideāli karsto kapučīno visā pilsētā.

Grūti paiet garām Ineses Ozolas apģērbu zīmola veikalam «Amoralle», kur vienmēr ir vilinājums izvēlēties vienīgo no skaistajām kleitām vai svārkiem.