Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Romu skandāls! Kaspars Pudniks pret Annu Dribas

© F64 Photo Agency

Starp bijušajiem grupas «Riči» skatuves kolēģiem – runas vīru Kasparu Pudniku un ugunīgo tumšmati Annu Dribas ir izcēlies skandāls saistībā ar nesen izsludināto koncertizrādi «Čigānu karaliene», kas, kā tika vēstīts, bija veltījums «Riču» 20 gadu jubilejai. Pudniks uzskata, ka grupas «Riči» vārds izmantots nelietīgi, tādēļ vērsās presē. Savukārt Dribas apgalvo, ka viss notikušais ir pārpratums un situācija tiek risināta.

Pirms vairākiem gadiem ugunīgie grupas «Riči» puiši un spilgtā dziedātāja Anna Dribas šādā sastāvā priecēja klausītāju sirdis. No kreisās - Ritvars Sunītis jeb plašākās aprindās zināms kā Rinaldo, Anna Dribas, Kaspars Sunītis un Kaspars Pudniks.

2016. gadā grupas «Riči» dziedātājs Kaspars Sunītis pāragri, 29 gadu vecumā, devās mūžībā. Bet viens no savulaik karstasinīgākajiem šovbiznesa pāriem - Ritvars Sunītis un Anna Dribas nolēma iet katrs savu ceļu un šķirties. Savukārt Kaspars Pudniks un Rinaldo kopš strīda, kas ilga vairāk nekā divarpus gadus, nebija runājuši, līdz brīdim, kad nakts melnumā Kaspars saņēma negaidītu zvanu no bijušā grupas biedra un drauga Rinaldo.

Pudniks šokā, kā citi pelna naudu uz grupas «Riči» lauriem

«Saņēmu tālruņa zvanu no Ritvara (Rinaldo), kas šobrīd ir Somijā un ar kuru trīs gadus nebiju komunicējis. Viņš saka: «Vai zini, ka uz mūsu koncertiem pārdod biļetes?» Uz ko atbildēju: «Diez vai pārdod? Jo es koncertus netaisu.» Sākotnēji nodomāju, ka tas ir joks vai arī Rinaldo nolēmis man piezvanīt, lai paākstītos. Taču, apskatoties internetā pieejamo informāciju, atklājās, ka lietuviešu producents Viktors Prapras, ar ko mēs agrāk arī sadarbojāmies mūziklā «Čigānu princese», kurā piedalījos kopā ar Ritvaru, tik tiešām izvietojis reklāmu. Jaunais projekts ir tikai mazliet pamainījis nosaukumu «Čigānu karaliene». Preses relīzē ir norādīts, ka ar mūziklu «Čigānu karaliene» grupa «Riči» svinēs savu 20 gadu jubileju uz skatuves. Tas, protams, bija šoks, jo tā nav patiesība. Līdz ar to es esmu spiests informēt presi, lai tie cilvēki, kas ir grupas «Riči» fani, nebūtu vīlušies par to, ka šajā mūziklā uz skatuves neesam mēs, īstie «Riči» - es vai Ritvars.

Riču ģimene ir pseidonīms projektam, kas piedalījās LNT šovā «Dziedošās ģimenes», kura sastāvā biju es, Ritvars un viņa brālis. 2016. gadā, kad Kaspars Sunītis nomira, mēs ar Ritvaru nolēmām, ka bez viņa nav arī Riču. Tas arī viss. Tālāk gan tika izveidots projekts ar nosaukumu «Riči Baltican», kurā bija Anna Dribas, dejotāji un muzikanti. Ierakstījām dziesmu «Paldies tev, draugs». Bija «Čigānu princese», ar ko spēlējām vairāk nekā 60 koncertos cilvēku piepildītās zālēs. Pēc tā projekta pielikām punktu. Lietuviešu producents tagad mūsu vārdu ir izmantojis reklāmas nolūkos. Viņš ļoti labi zina, ka «Ričiem» nav nekāda 20 gadu jubileja. Maksimālā jubileja, kāda mums varētu būt, ir septiņu gadu jubileja. Klausītāji ar «Ričiem» saprot mūs trīs, jo Anna Dribas ir no TV šova «O!Kartes skatuve». «Riči» būtībā Annu nostiprināja uz Latvijas mūzikas dzīves skatuves, jo iekļāvām viņu savā otrajā koncerttūrē. Tā ir sadarbība, bet nevar un nedrīkst uzskatīt, ka viņa ir Riču ģimene. Uzskatu, ka tā bija klaja krāpšana no viņu puses. Un tā joprojām turpinās. Relīze, kas bija ievietota «Biļešu paradīzes» mājaslapā, ļoti ātri tika samainīta. Pēkšņi pazuda «Riču» 20 gadu jubilejas koncerts, bet diemžēl citur šī informācija ir joprojām atrodama.

Es vienkārši iztēlojos, ka cilvēki nopērk biļeti uz šo mūziklu ar domu, ka «Riči» būs uz skatuves. Atnāk, skatās mūziklu, bet nav neviena «Riča», kā arī citu čigānu. Šajā projektā uzstāsies krievu dejotāji, un Anna Dribas jau arī nav īsta čigāniete. Viņā rit spāņu un ukraiņu asinis. Cilvēks, protams, atnākot uz koncertu, apvainojas uz mūziķiem, nevis organizatoriem par šādiem meliem. Nekāds konflikts jau nav. Vienīgi ļoti nesmuki no viņu puses. Anna konsekventi klausa producentu un stāsta informāciju, kas viņai ir pateikta. Viņa neatvainojas, bet izmanto to kā PR gājienu, lai reklamētu koncertu. Annai vēlu tikai un vienīgi visu to labāko. Lai viņa iet, lai dzied, lai priecē cilvēkus. Bet, lai raksta, ka uzstāsies Anna Dribas, nevis grupa «Riči»,» savu viedokli pauž grupas «Riči» mūziķis un runas vīrs Kaspars Pudniks.

Anna Dribas: «Kāpēc pēkšņi Agris vairs nav no Riču ģimenes?»

«Viktors Prapras jau sen man teica, ka grib veidot čigānu programmu. Viņš agrāk sadarbojās ar Rinaldo koncertūres «Čigānu princese» ietvaros. Mēs uzstājāmies visi kopā, un mums izveidojās labas attiecības ar Viktoru, kurš ir labs organizators. Tāpēc nolēmām atkal veidot čigānu programmu. Gribējām, lai piedalās arī Rinaldo, bet viņš tagad dzīvo Somijā, tādēļ braukt uzstāties uz Latviju viņam nebūtu izdevīgi. Viņam ir citas attiecības un, iespējams, viņam nebūtu tik mierīgi satikt atkal arī mani. Protams, man, viņu satiekot, būtu vienalga.

Šā muzikālā projekta, kas tagad tiek reklamēts, apraksts tika veidots šāds, jo bija domāts, ka Ritvars tomēr piedalīsies. Ņemot vērā, ka producents Viktors nav latvietis, viņš atstāja aprakstu, kurā ir kļūda. Kaspars Pudniks gan nebūtu šajā projektā. Ar viņu jau sen nesadarbojas ne Ritvars, ne Agris. Nezinu, kādas ir viņu attiecības pašreiz? Tā kā Ritvars nepiedalās, izdomājām pieaicināt dziedātāju Jāni Krūmiņu no grupas «Apvedceļš». Koncertos būs arī Agris Ričs, kurš uzstājās LNT šova «Dziedošās ģimenes» finālā ar Riču ģimeni. Kāpēc tagad Agris vairs nav Ričs? Viņš taču ir Agris Ričs. Es neesmu no grupas «Riči», bet kopā ar viņiem nodziedāju aptuveni septiņus gadus. Protams, lasot aprakstu, var pārprast un domāt, ka tur būs visi «Riči». Arī mani tas samulsināja. Taču tagad apraksts ir nomainīts. Domāju, ka uz koncertu nāks tie cilvēki, kuriem patīk čigānu mūzika. Būs skaisti. Kaspars varēja vienkārši piezvanīt Viktoram vai man, jo mēs taču reiz bijām kolēģi, nevis vērsties pie preses un stāstīt to visai pasaulei,» teic dziedātāja Anna Dribas.

Agris Ričs atvainojas par pārpratumu

«Cik es zinu, šī situācija jau ir atrisināta. Mēs ar Rinaldo ziemā rakstījām dziesmas un bijām braukuši pie tā paša lietuviešu producenta. Mums ar Rinaldo bija plāns svinēt savus 20 gadus uz skatuves. Kad «Riči» 2009. gadā pieteica sevi Latvijas mūzikas lauciņā, tas jau bija cits produkts. Šā gada augusta beigās Rinaldo atteicās no jaunā projekta, ko veido lietuviešu producents, jo viņš nespēs no Somijas izbraukāt uz mēģinājumiem un koncertiem. Tāpēc mēs viņa vietā uzaicinājām Jāni Krūmiņu no grupas «Apvedceļš». Apraksts producentam bija aizsūtīts jau ziemā, kas arī tika nopublicēts ar grupas «Riči» pieminēšanu. Tikai vienu dienu tas bija lasāms publiskajā telpā, jo nu tas ir salabots.

Cilvēki jau atceras, ka 1999. - 2000. gadā uz skatuves kāpām kā Agris un Rinaldo Riči. Kopā ar Rinaldo uzstājāmies kopš septiņu gadu vecuma. Kaspars Pudniks parādījās tikai vēlāk. Ir sanācis tāds pārpratums, par kuru es atvainojos. Tur nav ko skandalēt. Pārpratums ir atrisināts, jo apraksts ir mainījies. Nepadomājām par to, ka 2009. gadā grupa pirmoreiz pie klausītājiem devās ar nosaukumu «Riči». Viss dzīvē ir vienkārši, bet cilvēkiem patīk sarežģīt lietas. Visus aicinu uz koncertiem,» teic Agris Ričs.