Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Slavenību skolas laiks un augstākie IQ

© Reuters/Scanpix/LETA

Brīvdienu žurnāls »Vakara Ziņas« apsveic visus skolēnus un studentus ar jauno mācību gadu un aplūko pasaules slavenības, kas draudzējas jau kopš skolas laikiem, arī slavenības, kas ir ar augstāko IQ jeb intelekta koeficientu.

Draugi kopš skolas sola

Parisa Hiltone un Kima Kardašjana

Abas slavenās ballīšu karalienes pamatskolā sēdēja vienā skolas solā. Pēc mācību beigšanas Parisa Hiltone un Kima Kardašjana joprojām turpina draudzēties.

Keita Hadsone un Līva Tailere

Šīm aktrisēm ir daudz kopīga - abas mācījās vienā un tajā pašā skolā un uzauga zvaigžņu ģimenēs. Gan Keita Hadsone, gan Līva Tailere bija precējušās ar mūziķiem. Turklāt aktrises vienā gadā kļuva par mātēm saviem pirmdzimtajiem.

Džesija Dž un Adele

Dziedātājas bija klasesbiedres Britu mākslas skolā. Kādu dienu Džesija Dž skolas kafejnīcā piegāja klāt Adelei un piedāvāja nodziedāt duetā. Vokālās sesijas pusdienu pārtraukumos kļuva par labu tradīciju abu draudzeņu starpā.

Kevins Speisijs un Vels Kilmers

Kad Kevins Speisijs bija pusaudzis, vecāki viņu nosūtīja uz militāro akadēmiju, taču gadu vēlāk viņš sāka apmeklēt Čatsvortas augstskolu, kur bieži piedalījās skolas izrādēs. Tur arī Speisijs iepazinās ar Velu Kilmeru, kopš tā laika abi aktieri ir kļuvuši par labākajiem draugiem.

Zvaigznes ar augstākajiem IQ

Dabas bērns

Lai izveidotu tādus filmu šedevrus kā «Nogalināt Bilu», «Lubene» un «Bēdīgi slavenie mērgļi», ir nepieciešams augsts intelekta līmenis. Protams, Kventinam Tarantīno tāpat kā citiem cilvēkiem ir savas kļūdas un neveiksmes, piemēram, filma «Četras istabas». Tarantīno ir Starptautiskās asociācijas cilvēkiem ar augstu intelektu biedrs, kurā viņa IQ rādītāji ir 160. Kaut arī Tarantīno nav ieguvis vidējo izglītību, šie rādītāji pierāda, ka režisors ģēnijs.

Pusaudze studē universitātē

Aktrise Šārona Stouna 15 gadu vecumā iestājās Pensilvānijas Edinboro universitātē, kur studēja mākslu. Stounas IQ līmenis ir 154.

Ietekmīgākā aktrise

Par aktrises Merilas Strīpas unikālā intelekta līmeni liecina ne tikai fakts, ka viņas IQ līmenis ir 143, bet arī 16 Amerikas Kinoakadēmijas balvas «Oskars» nominācijas, kā arī 25 balvas «Zelta globuss», kas ļāva viņai kļūt par vienu no ietekmīgākajām aktrisēm vēsturē.

Zināšanas karjeras sākumam

Aktrisei Emmai Stounai ir Brauna universitātes diploms par literatūru un mākslu. Iespējams, tieši šis sasniegums un viņas IQ līmenis 138 palīdzēja Stounai uzsākt aktrises karjeru.