VAKARA ZIŅAS. Ko Raimonds Pauls darīja vasarā?

© F64 Photo Agency

Tautā mīlētais komponists Raimonds Pauls šovasar bija retāks viesis galvaspilsētas publiskajos sarīkojumos un koncertos, tādēļ sazinājāmies ar Maestro, lai uzzinātu, ko viņš paveicis šajā vasarā un kā to pavadījis.

«Es pavadīju šo vasaru Baltezerā un šajā laikā nodarbojos ar saimnieciskām lietām. Kaut kas jādara! Es pie tā esmu pieradis. Tas taču ir normāli. Kāpēc nedarīt? Ja tev ir māja, dārzs un teritorija, tad tev tā ir jāapkopj un kaut kas tur ir jādara. Bet es domāju, ka tas mums jau ir asinīs. Pie mājas ir jābūt kaut kādai kārtībai, iestādītiem ziediem un kociņiem. Tas zināmā mērā ir latviešu gēns. Man gan bija šovasar arī dažas diezgan interesantas uzstāšanās. Bet tas tā! Mums bija ļoti interesants pasākums Daugavpilī, kur bija uzrīkots manu dziesmu koncerts ar uzaicinātiem viesiem no citām valstīm - Ukrainas, Krievijas, Moldāvijas un Itālijas. Bija 10 līdz 12 dziedātāji, kas dziedāja manas dziesmas savā valodā. Tas bija ļoti interesanti, un bija liela atsaucība. (16. augustā pulksten 17.30 un 19.30 Daugavpils teātrī izskanēja koncerts «Raimonda Paula dziesmas» - red. piez.)

Bija arī interesanta uzstāšanās 27. augustā kopā ar aktieri Andri Bērziņu Dzintaru koncertzālē, kas bija pārpildīta. Tad man bija vēl viens ļoti interesants pasākums Priekulē, kas ir netālu no Liepājas. (Priekules 16. Ikara svētku kulminācija un lielkoncerts «Kopā ar Maestro» - red. piez.) Ešenvalds katru gadu rīko šādu sarīkojumu. Šoreiz tas bija veltīts man. Ar koriem un vietējiem pašdarbniekiem mēs taisījām lielu troksni. Bija skaists pasākums!

Pamazām sāku gatavot arī kaut ko rudenim. Var teikt, ka šovasar skaitījos atvaļinājumā, bet nekur parasti oficiāli nestrādāju. Vienīgi Latvijas Radio vēl pagrozos. Šovasar nekur ārpus Latvijas neesmu bijis, un mani arī neinteresē kaut kur braukt,» par aizvadīto vasaru un tās darbiem stāsta Maestro Raimonds Pauls.