Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Kur stūrēs Antra Stafecka?

© F64 Photo Agency

Dziedātāja Antra Stafecka savā «Instagram» profilā paziņojusi, ka ieguvusi sen kāroto autovadītājas apliecību. Tiesības viņa saņēma 13. augustā, un tas tagad padarīs viņas ikdienu ērtāku, vizinot divus dēlus un dodoties uz koncertiem dažādās Latvijas vietās.

«Sen jau bija laiks pievērsties auto lietām. Gadiem ilgi slinkoju, jo biju izlutināta, tāpēc ka visi mani vienmēr aizved un atved. Taču ir ērtāk, ja pašai ir tiesības, jo bērni aug un arī uz koncertiem jāizbraukā. Iestājos Ogres autoskolā «Tīģeris», bet teorijas un braukšanas eksāmenu kārtoju Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD) Rīgā. Kārtojot eksāmenus, veicās ļoti labi. Teorijas eksāmenu nokārtoju ar pirmo reizi, bet braukšanu ar otro reizi. Paldies Dievam, viss bija veiksmīgi. Esmu apmierināta un priecīga. Autoskolu pabeidzu jau pagājušajā gadā, bet, tā kā bija koncerti un arī cilvēcisks slinkums, pagāja aptuveni gads, līdz ieguvu tiesības. Teorijas eksāmens CSDD ir jānokārto gada laikā, ja esi izgājis autoskolu, tas arī mani pamudināja iet un darīt. Bija reizes, kad kavēju autoskolu vai nācās atcelt nodarbības. Man bija tā saucamās baltās tiesības, un braucu ar savu draugu. Principā var teikt, ka viņš arī man iemācīja braukšanas pamatus. Par autoskolu runājot, varu paslavēt mūsu Ogres «Tīģeri». Zinu, ka arī Rīgā viņiem ir atvērta skola.

Pirms vairākiem gadiem mēģināju iet arī citā autoskolā, bet autoskola «Tīģeris», manuprāt, izceļas ar vienkāršību. Tāpat ir ļoti svarīgi, kāds ir skolotājs un instruktors. Daudzi meklē autoskolas, kur ir lētāki pakalpojumi, kas ir tikai normāli, jo tas nav lēts prieks. Par braukšanas nodarbībām iztērēju aptuveni 300 eiro. Atceroties pašu sākumu, kad nemācēju pagriezt pat stūri, un to, kā braucu tagad, ir liels gandarījums. Šobrīd ar daudziem dalos savā priekā par tiesībām. Iespējams, kādam var šķist, cik tad var!? Taču man ir liels prieks, ka pati varu aizbraukt uz veikalu.

Par to, kāda būs mana automašīna, notiek spraiga cīņa. Ar viedokļiem dalās dažādi padomdevēji. Gan jau nonāksim pie īstā auto. Man ir bērni, tādēļ skaidrs, ka tiek meklēta lielāka mašīna, kurā pietiks vietas ne tikai mums, bet arī māksliniekiem, tērpiem un instrumentiem. Lai Dieviņš dod atrast īsto un uzticamo auto. Tiem, kas pašlaik mācās autoskolā, novēlu izturību, neslinkot un saņemties. Nav nemaz tik grūti, ir vienkārši jāiet un jādara. Sākotnēji arī es ļoti baidījos. Domāju pat, ka kārtošu eksāmenu Gulbenē, jo Rīgā ir tik bailīgi. Ticiet man, nav nekā traka. Ja vadās pēc senajiem nostāstiem, ka inspektori, kas pieņem eksāmenus, ir dusmīgi, tā vairs nav. Tas ir diezgan foršs pasākums!» ar savu pieredzes stāstu iedvesmo dziedātāja Antra Stafecka.