Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Ko populāras dāmas darīja šajā vasarā?

Piecas sabiedrībā zināmas dāmas »Vakara Ziņām« atklāja, kā viņas pavadīja šo vasaru – ceļojot, apgūstot ko jaunu, baudot mierpilnus vakarus ar mājiniekiem vai arī metoties trakulīgos piedzīvojumos.

Evija Skulte gatavojas kāzām

«Šajā vasarā piedzīvoju nelielu vilšanos par laika apstākļiem, jo gribēju pavadīt pilnvērtīgi laiku tepat Latvijā pie dabas. Taču, tā kā laikapstākļi mūs nelutināja, lielu daļu laika nācās pavadīt mājās. Līdzko uzspīdēja saulīte, izmantoju iespēju apceļot Latviju. Šovasar pabiju arī Lietuvā, Igaunijā, Francijā un Spānijā, bet tas bija īslaicīgi. Spēlēju arī vasaras izrādēs, tādēļ var teikt, ka daļēji atpūtos un daļēji darbojos. Domāju arī par to, kā plānot savas kāzas (Evijas līgavainis ir igauņu uzņēmējs Aimurs Krūsis - red. piez.). Līdz tam brīdim ir vēl daudz laika, bet kāzas būs šovasar,» sarunā ar »Vakara Ziņām« atklāj Nacionālā teātra aktrise un vasaras topa seriāla «Viņas melo labāk» zvaigzne Evija Skulte.

View this post on Instagram

A post shared by Evija Skulte (@evijaskulte) on

Saspringtajā kāzu plānošanas laikā Evija Skulte paspēja paviesoties Lietuvas Druskininku sanatorijā «Egle», kur atjaunoja spēkus un izbaudīja dažādas veselību uzlabojošas procedūras.

Daina Jāņkalne bauda jūrmalnieku privilēģijas

«Es baudīju sauli un siltumu no pirmās līdz pēdējai saulainajai dienai. Ir brīnišķīgi, ka vasaras vakaros varēja sēdēt dārzā bez siltās jakas. Domāju, ka vasarā braukt prom no Latvijas ir grēks. Ir jāpaliek tepat. Ir brīnišķīga jūra, mežs un skaistā galvaspilsēta Rīga. Turklāt es dzīvoju Jūrmalā. Tādēļ vārda tiešajā nozīmē var teikt, ka dzīvoju kūrortā, ko baudu jau vairāk nekā 20 gadus, katru rītu un arī brīvdienās. Jūrmalniekiem dārzā ir mežs. Un tas laikam ir tas, kas raksturo manu dārzu, kurā ir dažas dobes,» pastāsta TV raidījumu vadītāja Daina Jāņkalne.

Zane Vaļicka apceļo Itāliju un Grieķiju

View this post on Instagram

A post shared by Zane (@zanevalicka) on

Baudot atpūtu Itālijā.

View this post on Instagram

A post shared by Zane (@zanevalicka) on

Apceļojot Grieķiju.

«Man šī vasara bija gaužām īsa. Nedēļu pavadīju Itālijā. Braucām uz Bari pilsētu un ar automašīnu apceļojām apkārtni, apskatot tuvumā esošās vietas. Daudz ēdām, jo Itālijā ir garšīgi ēdieni. Peldējāmies jūrā.

Tāpat bijām Grieķijas pussalā. Šī brauciena laikā vēlējos pagulēt saulītē un uzkrāt spēkus. Galvenais nebija apskates objekti, bet gan vēlme baudīt sauli. Beidzot varēju izlasīt grāmatas, kas sakrājušās uz naktsskapīša un kam nekad nepietika laika. Grieķijā bija arī sāpīga iepazīšanās ar jūras ezi. Uzkāpu uz jūras eža, un tā adatas ieurbās dziļi pēdā. Bet nu veiksmīgi esmu tikusi ar to galā,» stāsta aktrise un raidījumu vadītāja Zane Vaļicka.

Ieva Brante piedalās sporta nometnēs Austrijā un Itālijā

View this post on Instagram

A post shared by Ieva Brante (@ieva.brante) on

Ieva uz SUP dēļa vēro gleznainos kalnus.

View this post on Instagram

A post shared by Ieva Brante (@ieva.brante) on

Sporta nometne Portugālē.

«Man šovasar ir bijuši divi ceļojumi, kas ir saistīti ar sportu - Austrija un Portugāle. Sports man ir viss - disciplīna, izskats un veselība. Pirmais ceļojums bija uz Portugāli, kur uz nedēļu bijām sporta nometnē. Savukārt nesen biju nedēļu garā ceļojumā uz Austriju, kur supojām. Arī tur bija skaisti skati un disciplinēta ikdiena. Braucu ar ļoti pozitīvu kompāniju. Paši pārvietojāmies ar automašīnām, bet SUP dēļiem bija atsevišķs busiņš. Izbaudījām kopīgā brauciena noskaņu, kad var dziedāt, klausīties mūziku un sarunāties. Mums tiešām bija ļoti draudzīga gaisotne. Nometnes organizatori ir ļoti ieinteresēti, lai viss būtu pēc iespējas pozitīvāk. Mums bija iespēja ne tikai peldēties, supot un vērot skaistus skatus, bet arī kāpt kalnos. Vienu dienu veltījām kalniem, ņemot līdzi pārgājiena somas un pārtiku. Arī pirms šīs sporta nometnes es ik pa laikam supoju. Arī pa Daugavu. Supošana ir roku un līdzsvara treniņš un vienlaikus arī skaists piedzīvojums. Tas ir līdzīgi kā laivojot. Esot uz supošanas dēļa, ir iespēja variēt - no ļoti mierīgas supošanas līdz pat spēkavīru cienīgam un profesionālam līmenim,» savos šīsvasaras piedzīvojumos ļauj ielūkoties juriste Ieva Brante.

Ieva Brante iemācās taisīt slaimu

«Šovasar man nebija brīvdienu, jo strādāju. Bija maziņš pārtraukumiņš apmēram pusotru nedēļu, bet tāpat bija radio darbi. Mans šīs vasaras atklājums ir slaims, ko iemācīja taisīt draudzenes meita. Slaims ir lipīga ķēpa, ar kuru spēlējas bērni un kuru gatavo no ķīmiskas vielas. Tādu ķēpu var nopirkt veikalā, bet var taisīt arī no visa, kas ir atrodams mājās. Piemēram, tēta bārdas skujamām putām, veļas pulvera un šķidrajām ziepēm. Tad to visu saliek kopā un ļoti, ļoti ilgi maisa. Beigās sanāk masa, ar kuru var spēlēties. Tā mēs vienu pēcpusdienu sēdējām un taisījām slaimu, ko man iemācīja draudzenes Olgas Krūzes (bērnu modes zīmola «Lazy Francis» īpašniece - red. piez.) meita Anna. Slaima pagatavošana ir mana jaunā prasme,» pastāta radio un TV personība Ieva Brante.