Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Rihards Lepers iejūtas tēva lomā. Kā viņam tas padodas, redzēsim oktobrī!

Tēvs Rihards Lepers un dēls Markuss jeb Aleksandrs Neikens tik tiešām vizuāli ir ļoti līdzīgi. © Publicitātes foto

Oktobrī lietotnē «Shortcut», bet pēc tam arī televīzijas kanālā «STV Pirmā!» varēsim vērot jauno seriālu, Ukrainas un Latvijas kopražojumu – «Markuss». »Vakara Ziņas« iepazīstina ar seriāla galvenajiem varoņiem – Markusu, ko atveido Aleksandrs Neikens (11), un aktieri Rihardu Leperu, kas iejūtas tēva lomā. Stāsta līkloči galvenajiem varoņiem sekos līdzi gan Kijevā un tās apgabalā, gan Latvijā.

Dzimusi jauna seriālu zvaigzne

Jaunais aktieris Aleksandrs Neikens par negaidīto pavērsienu savā dzīvē, filmēšanos seriālā un Markusa lomu sarunā ar «Vakara Ziņām« stāsta: «Markuss ir no ukraiņu ģimenes. Viņu nozog un mēģina pārdot. Markusam skolā ir daudz piedzīvojumu, ir daudz strīdu un kautiņu. Viņš mēģina risināt konfliktus miermīlīgā veidā, ir draudzīgs, komunikabls un pretimnākošs. Šis ir pirmais lielais projekts, kurā esmu piedalījies. Filmēties ir ļoti viegli un patīkami. Galvenais ir iedzīvoties lomā, it kā tas būtu noticis ar mani.

Arī iepriekš esmu filmējies citā seriālā, kā arī aviokompānijas reklāmas kampaņā, kur biju reklāmas galvenais varonis, tāpat esmu piedalījies holandieša seriālā. Man ir 11 gadi, un es mācos 5. klasē. Vienmēr esmu gribējis būt aktieris. Tā ir mana vismīļākā lieta. Man ļoti patīk filmēties un viss process, kas ar to saistīts.»

Lepers spēlē atbildīgu tēvu

«Šis seriāls ir kopprojekts ar ukraiņu televīzijas kanālu. Jāteic, ka arī iepriekš man bijušas lomas Ukrainā.

Šoreiz es atveidoju tēvu, kas adoptē zēnu, kurš bijis upuris bērnu nolaupīšanai. Seriāls būs interesants un spraigs detektīvs ar ukraiņu un krievu aktieriem. Domāju, ka Latvijā tāds projekts vēl nav bijis. Saspēlēties ar Markusu bija viegli, jo mums ir līdzīga mentalitāte. Manu atveidoto varoni seriālā sauc tāpat kā mani reālajā dzīvē - Rihards. Viņš ir mīlošs tēvs, kas mēģina darīt visu, lai tikai saglabātu savu ģimeni. Viņam ir jāizmanto psiholoģiski asi paņēmieni, jo ir jāaizsargā ģimene. Bet to visu jau varēs redzēt seriālā. Manis atveidotais varonis Rihards strādā ministrijā ļoti atbildīgā amatā. Tā ka viņam nāksies arī iziet no rāmjiem,» pastāsta Rihards Lepers.