Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Gunta Virkava iepērkas amatnieku tirdziņā un satiek Igo

© Ingrīda Punka

3. augustā Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā norisinājās Mūsdienu amatniecības festivāls, kur apmeklētāju vidū sastapām aktrisi Guntu Virkavu, bet tirgotāju rindās dziedātāju un nu jau arī mākslinieku Igo.

Gunta Virkava sarunā ar »Vakara Ziņām« dalījās iespaidos un atklāja, ko pati iegādājusies no amatniekiem un ražotājiem: «Es biju pārsteigta, ka Igo ne tikai dzied, bet nodarbojas arī ar citām mākslām. Nemaz nezināju, ka viņš nodarbojas ar trauku māksliniecisko izdaiļošanu un izkrāsošanu. Biju šokā, kad ieraudzīju viņu tirgojamies. Tā bija nejauša tikšanās, negaidīts, bet ļoti patīkams pārsteigums. Tas viņam reizē ir hobijs, kā arī savs bizness. Viņam tas patīk un padodas.

Pie Igo gan šoreiz neko nenopirku, bet viņš man iedeva savu vizītkarti. Kad viņam būs nākamā izstāde, noteikti kaut ko iegādāšos. Noskatīju, ka varētu nopirkt kādu no Igo krūzītēm vai šķīvīšiem, kas ir ļoti gaumīgi, ar skaistiem apgleznojumiem. Todien nebiju gatava pirkumiem, jo vienkārši gribēju apskatīt mākslinieku darinājumus, iepriecināt acis un pabūt svaigā gaisā. Man ļoti patika atsmosfēra. Tirdziņā bija brīnišķīgi, viss tik skaisti un interesanti, turklāt cilvēku roku darbs un fantāzija. Mākslinieku iztēle ir brīnišķīga. Visi mākslinieki bija pretimnākoši un stāstīja, ar kādām tehnoloģijām tiek radīti viņu darbi. Mums, latviešiem, ir jāpriecājas par cilvēkiem, kas rada lietas, ko nevar nopirkt parastajos veikalos, jo ir iespēja izvēlēties savai gaumei atbilstošas rotaslietas un skaistus traukus, dabiskās ziepes.»

Negaidītā tikšanās ar Igo

Ingrīda Punka

Rokmūziķis Igo jau kādu laiku darbojas arī dizaina jomā un pats dažādos gadatirgos un izstādēs tirgo savus dizaina priekšmetus.

Ingrīda Punka

Gunta Virkava noskatīja Igo radītos traukus - krūzes un šķīvjus.

Ingrīda Punka

Aktrise priecājās par negaidīto tikšanos ar mūziķi un bija patīkami pārsteigta par viņa hobiju.

Ko aktrise iegādājās tirdziņā?

Ingrīda Punka

Aktrise šoreiz amatnieku tirdziņā iegādājās interesantas un kreatīvas apsveikuma kartītes. Uz vienas no tām ir rakstīts:

«Ej tu dillēs, saka latvieši. Kuri dillēs reiz ir pabijuši. Izrādās, ka daudzi latvieši tur ir sūtīti. Bet ne visi tur ir aizgājuši. Jo izvēlējušies citu dzīves ceļu.»

Ingrīda Punka

Kartītē, pie kuras piestiprināta trauslā nezāle virza, ir rakstīts: «Virzīties gribošie latvieši grib virzā pabūt un uzvesties kā virza. Tātad latvieši virzās pa dzīvi, par spīti šķēršļiem un nelabvēļiem.»

Ingrīda Punka

Aktrise arī iegādājās mājražotāju produktu - kaņepju sviestu ar ķiplokiem. Viņa atklāj, ka ir ļoti iecienījusi ēdamlietas, kurām ir kaņepju garša.