Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Kā miljonāri tika pie biļetēm uz Vaikules festivālu

© Ingrīda Punka

Dziedātājas Laimas Vaikules festivāls «Laima Rendezvous Jūrmala 2019» vienuviet pulcēja bagātos, slavenos, veiksmīgos un arī vienkāršus mūzikas gardēžus, kuriem gan atšķirībā no iepriekš minētajiem ir nepieciešams, laiks, lai atliktu naudu biļetēm, kuru cena bija no 40 līdz pat vairākiem simtiem eiro. Galdiņš ar četrām sēdvietām VIP zonā vienam festivāla vakaram izmaksāja aptuveni 800 eiro.

Lipmans: «Biļetes bija dārgas, bet es tajā neiedziļinos»

«Festivālu baudījām trīs dienas kopā ar dzīvesbiedri. Tikai uz vienu no dienām līdzi bija arī dēls. Es biju pirmajā atklāšanas dienā un divos beidzamajos koncertu vakaros. Mēs izvēlējāmies vietas skatītāju zālē sestajā rindā, kur arī sēdējām. Negribējām būt pārāk tuvu skatuvei. Cik maksāja biļetes, es nezinu, jo viens no festivāla sponsoriem bija arī «Grindeks». Mēs ar sievu bijām kā «Grindeks» pārstāvji, tādēļ mūsu biļetes nosedza «Grindeks». Festivāls tika uzsaukts arī citiem mūsu uzņēmuma darbiniekiem, jo mēs domājam arī par viņiem. Biļetes bija ļoti dārgas. Bet es tajā neiedziļinos, jo tas nav mans bizness. Es ļoti cienu Laimu. Mums jau ļoti sen ir neformālas un draudzīgas attiecības. Laimas festivāla viesis esmu jau piekto gadu. Katru gadu dodos atbalstīt Laimu,» sarunā ar »Vakara Ziņām« pastāstīja AS «Grindeks» padomes priekšsēdētājs un lielākais akcionārs Kirovs Lipmans.

Vili Krištopanu ielūdz draugi

«Es sēdvietas pats neizvēlējos, jo mani uzaicināja labi draugi, kas iedeva ielūgumus. Tā kā bija ielūgums, es īpaši neinteresējos par cenām. Atnācu, apsēdos un aizgāju. Biju tajās sēdvietās, kas ir tieši pretī skatuvei. Neesmu tāds, kurš īpaši pēta, kas tās par zonām. Es nezinu, cik šīs vietas būtu izmaksājušas, jo nenodarbojos ar aprēķiniem. Arī es savus labus draugus uzaicinu uz golfa turnīriem un daudzām citām vietām, un viņi savukārt uzaicina mani uz koncertu. Mēs nerēķinām, cik, ko un kas izmaksā.

Festivāla koncertos sēdēju otrajā un ceturtajā rindā un biju ļoti apmierināts. Vienīgi nekad negribētu sēdēt pēdējā rindā. Visā savas dzīves laikā neesmu pieradis sēdēt pēdējā rindā. Uz noslēguma koncertu biju ar kundzi un meitu. Zinu, ka bija arī mans dēls Kaspars ar sievu Maiju.

Noslēguma koncerts man ļoti patika. Tajā tomēr uzstājās estrādes zvaigznes, kuras var redzēt tuvumā un saprast, kurš kā dzied. Pats galvenais, es ļoti cienu Laimu Vaikuli. Viņa ir viena no nedaudzajām latvietēm, kuru tāpat kā Raimondu Paulu pazīst visā Krievijā, kas ir milzīga valsts ar aptuveni 145 miljoniem iedzīvotāju un ļoti daudzām estrādes zvaigznēm.

Laima Vaikule ir uzņēmusies to grūto un smago nastu, lai organizētu šo festivālu, par kuru mēs visi esam pateicīgi. Viņai ir arī talants noorganizēt šo festivālu, kas nav nemaz tik vienkārši, kā domā tie, kuri to uzdrošinās kritizēt. Pēdējos trīs gadus es esmu apmeklējis šo festivālu, un man ļoti patīk Laima. Es ar viņu vienmēr aprunājos un cenšos morāli atbalstīt. Mēs, piemēram, atbalstījām festivālu ar golfa turnīru, jo man dēls strādā Jūrmalas golfa klubā. Tādēļ par godu Laimas festivālam «Jurmalas Golf Club & Hotel» notika golfa turnīrs. Cenšamies, kā nu varam,» pastāstīja uzņēmējs, politiķis un bijušais Latvijas Ministru prezidents Vilis Krištopans.

Savickis sarunas VIP zonā nomaina pret mūzikas baudīšanu

«Šogad biju tikai uz festivāla atklāšanu un noslēgumu. Es, protams, gribēju redzēt pēc iespējas vairāk festivāla notikumu, bet šoreiz neizdevās, jo man jau bija ieplānotas citas lietas. No redzētā man viss ļoti patika. Uz festivālu ierados kopā ar kundzi. Mēs sēdējām skatītāju zālē un koncertu vērojām no trešās rindas, jo VIP zonā, kas ir krietni augstāk virs skatītāju zāles, koncertu baudīt ir diezgan pagrūti. Tur ir ēšana, dzeršana un sarunas, un nevar koncentrēties priekšnesumiem, kas ir tiešām augstā līmenī. Ja tu gribi būt koncertā, tomēr ir jāsēž zālē. Bet, ja gribas ar draugiem pavadīt burvīgu vakaru labā noskaņojumā un klausīties mūziku, tad VIP zonā ir omulīga atmosfēra. Daudzus gadus kopā ar draugiem biju VIP zonā, baudījām mūziku ar vīnu un šampanieti. Tomēr esmu pārliecinājies, ka vislabākais ir baudīt mūziku skatītāju zālē. Šogad man mūzikas baudīšana bija primārais un galvenais.

Cik maksāja biļetes uz festivālu, es nezinu. Mēs atbalstām festivālu kā draugi un sponsori. Es esmu šī festivāla sadarbības partneris, kura vārds tika minēts arī uz skatuves, kopā ar daudziem cilvēkiem, kas palīdz Laimai un viņas komandai visu organizēt. Mēs jau no paša sākuma izveidojām atbalsta grupu. Es tiešām priecājos par Laimu. Šis festivāls ir starptautiskā līmenī, tajā uzstājas daudzi izcili un augsta līmeņa mākslinieki, piemēram, Intars Busulis, Grigorijs Ļepss, Jeļena Vaenga un daudzi citi,» atklāj gāzes kompānijas «Itera Latvija» vadītājs un līdzīpašnieks Juris Savickis.