Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Kā dziedātājs Žoržs Siksna svinēja kāzas; ekskluzīvs foto

© Žorža Siksnas privātais arhīvs

16. jūlijā Rīgas Anglikāņu Svētā Pestītāja baznīcā tautā mīlētais estrādes dziedātājs Žoržs Siksna (62) salaulājās ar savu mīļoto sievieti un pavasarī dzimušā dēla Jēkaba mammu, arī mūziķi Annu Zaicevu, kas pēc kāzām pieņēma vīra uzvārdu.

«Mūs salaulāja mācītājs Juris Cālītis. Es kādreiz esmu dziedājis Anglikāņu baznīcā, un man patīk mācītāja Cālīša dzīves filozofija.

Sākumā bija domāts, ka kāzu ceremonija būs pavisam neliela, tikai mēs ar Annu, mācītājs un vēl divi cilvēki, bet beigās sanāca vairāki cilvēki. Laulību ceremonija notika tuvā ģimenes lokā. Salaulājāmies, jo mammai ir jābūt tādam pašam uzvārdam kā mūsu bērniņam. Pirms bērna nākšanas pasaulē nebijām domājuši par laulībām. Sazinājāmies ar mācītāju, jo vēlējāmies kristīt bērniņu. Viņš ieteica, ka mums vajag vispirms salaulāties. Cerams, ka tas pats mācītājs, kas mūs salaulāja, kristīs arī mūsu mazuli.

Ceremonija dievnamā norisinājās rīta pusē. Tā nebija ilga. Līgavai bija balta, skaista kleita, jo viņai šīs ir pirmās kāzas.

Savukārt ar svinībām mums palīdzēja labi draugi, kuriem Rīgā ir restorāni. Sapratu, ka dzīvē ne visu izsaka nauda. Pastāv arī draudzība un cilvēcīgums, tāpēc par kāzu mielastu parūpējās draugi, kuri darbojas restorānu nozarē,» par laulībām ar mīļoto sievieti sarunā ar »Vakara Ziņām« stāsta Žoržs Siksna.

Pirms vairākiem gadiem Anna pie Žorža mācījās vokālu, un laika gaitā abu starpā uzvirmoja ne tikai mīlestības dzirksts, bet izveidojās arī skanīgs skatuves duets.