Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Advokāts Rebenoks pastāsta, kas notika Selīnas Dionas koncertā

© Pāvela Rebenoka privātais arhīvs

Ekonomikas ministra padomnieks, Rīgas brīvostas valdes loceklis, zvērināts advokāts Pāvels Rebenoks jūlija sākumā apmeklēja kanādiešu dziedātājas Selīnas Dionas koncertu Londonā, Haidparkā. Savos iespaidos par piedzīvoto koncertā viņš dalās ar »Vakara Ziņām«.

«Koncerts bija ļoti labs. Man patika. Es jau sen gribēju apmeklēt šīs dziedātājas koncertu. Selīna ir viena no manām iecienītākajām māksliniecēm, kuras mūziku klausos ikdienā.

Tā kā Selīna pārsvarā koncertē Amerikā un uz Eiropu brauc reti, nācās ļoti ilgi gaidīt. Biļetes tika iegādātas laikus. Es neesmu liels koncertu fans, bet uz Selīnas Dionas koncertu ļoti gribējās aizbraukt. Tā kā mans brālis dzīvo Londonā, viņš attiecīgi palīdzēja iegādāties arī biļetes, kas nebūt nav tik vienkārši.

Koncertā varējām piekļūt diezgan tuvu skatuvei. Cilvēku bija ļoti daudz. Kā man pastāstīja brālis, tad Lielbritānijas prese rakstījusi, ka koncertu apmeklēja 65 000 cilvēku.

Iepriekš esmu bijis uz vienu koncertu Zviedrijā. Faktiski šis ir otrais koncerts, ko esmu apmeklējis ārzemēs. Kad uz Latviju atbrauc kāds pasaules līmeņa mākslinieks, tad arī labprāt izmantoju iespēju. Esmu bijis gan uz Eltona Džona, gan Robija Viljamsa koncertu. Diemžēl uz Rīgu ārzemju mākslinieki bieži nebrauc.

Ja salīdzina Selīnas Dionas koncertu ar Latvijas līmeņa zvaigznēm, tad, pagājušajā gadā apmeklējot «Prāta vētras» koncertu Mežaparkā, sajūtas bija līdzīgas. Arī Haidparkā bija jūtams dabas tuvums, jo Selīna neuzstājās noslēgtā koncertzālē. Koncerta laikā varēja baudīt ne tikai Selīnas uzstāšanos, kurai ir augstākā līmeņa balss, bet arī šova elementus. Bija padomāts gan par skatuves aprīkojumu, gan viņu pavadīja orķestris. Līdzīgi kā Mežaparkā, arī te skatuve bija atvērtāka. Koncerts sākās astoņos vakarā, kad ārā vēl bija gaišs, līdz ar to apgaismojums bija dabisks. Koncerts ilga aptuveni divarpus stundas. Kad satumsa, varēja izbaudīt gaismas efektus. Noteikti, ja ir kādreiz iespēja, rekomendēju doties uz Selīnas Dionas koncertu. Ja runājam par koncerta publiku, bija arī jaunieši, tomēr lielākoties bija cilvēki, kam pāri 30. Atmosfēra bija ļoti pozitīva. Neskatoties uz to, ka cilvēku bija ļoti daudz, viss bija mierīgi. Koncerta beigās cilvēki gan dejoja, gan dziedāja līdzi un baudīja atmosfēru. Selīna izpildīja gan lēnākas, gan ātrākas dziesmas. Tāpat ļoti paveicās ar laikapstākļiem, jo koncerts notika saulainā dienā,» ar koncerta iespaidiem dalās Pāvels Rebenoks.