Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Arvien skaļāk runā par Ostapenko zvaigžņu slimību

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Latvijas tenisa zvaigzne Aļona Ostapenko (22) piekopj agresīvu spēles stilu, kurā ik pa laikam izmet arī kādu skarbāku vārdu. Nenoliedzami, ka sportiste ir viena no jaunajām Latvijas tenisa cerībām, kurai tiek paredzēta diža nākotne, tomēr pēdējā laikā aizvien biežāk tiek runāts par viņas rakstura īpašībām, kas nebūt nav tās labākās.

Sarunā ar žurnālu «Sporta Avīze» Latvijas tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova atklājusi Ostapenko rakstura nianses un abu attiecību aizkulises, kas arī iepriekš nebija tās labākās. Sevastova un Ostapenko, kas ir vienas no labākajām tenisistēm Latvijā, vienmēr ir savā starpā konkurējušas. Anastasija atklājusi, ka visai Latvijas izlasei ir jāņem vērā Ostapenko plāni, vēlmes un jāpakārtojas viņas iegribām. Sevastova uzsvērusi, ka, lai uzvarētu maču dubultspēlēs, ir jāprot sastrādāties komandā un jātrenējas kopā. Tāpat viņa Ostapenko uzvedību raksturojusi ar vārdu «bērnudārzs», kad tenisiste šī gada aprīlī notikušajā Štutgartes WTA turnīrā Sevastovai pārmetusi muguras veselības problēmu simulēšanu. Ostapenko šī turnīra laikā veltīja ne tos glaimojošākos vārdus Sevastovai. Lielākā daļa sociālo vietņu lietotāju nostājas Sevastovas pusē, raksturojot Ostapenko kā izlutinātu bērnu un princesi, kurai jādodas mājās izslimot zvaigžņu slimību.

Uzbrūk ne tikai pretiniekiem, bet arī savējiem

Šī gada laikā Aļona Ostapenko galvenokārt izceļas ar savu aso uzvedību un vienaldzību pret spēlēs gūtajiem rezultātiem. Nevienam sen nav noslēpums, ka Aļonai vienmēr pieticis dūšas pateikt visu, ko viņa domā, lietojot arī necenzētu leksiku. Iespējams, agrāk viņai tika piedots vairāk gan profesionalitātes dēļ, gan arī gadu skaita dēļ. Neviennozīmīgi tika vērtēts arī jūnija noslēgumā notikušais WTA «Premier» sērijas turnīra ceturtdaļfināla mačs pret Horvātijas spēlētāju Petru Martiču, kurā emociju karstumā Ostapenko ne tikai zaudēja, bet arī lamājās un mutiski uzbruka pašas trenerim Krišjānim Stabiņam, pārmetot, ka viņš neko nesaka, kaut arī noteikumi to aizliedz. Šī nav pirmā reize, kad neveiksmes dēļ Aļona emociju karstumā uzklūp saviem komandas locekļiem. Šeņdžeņas WTA «International» sērijas turnīra pirmajā kārtā, kurā Ostapenko piedzīvoja neveiksmi spēlē pret čehieti Kristīnu Pliškovu, Aļona dusmās lika pamest tenisa laukumu pat savai miesīgajai mātei un trenerei Jeļenai Jakovļevai, neklausoties viņas sniegtajos padomos un ieteikumos.