Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Kas tas par joku? Reiniks pa Jāņiem salaveča kostīmā

© F64 Photo Agency

Filmas «Jaungada taksometrs 2» noslēdzošā filmēšanas diena, 20. jūnijs, bija īpaši karsta, jo galveno lomu atveidotāji, tērpušies atbilstoši ziemas laikapstākļiem, izdejoja enerģiskas un dinamiskas līnijdejas. Turklāt ļoti neierasti vasaras karsumā sastapt īstu salaveci, kura tēlā iejuties populārais dziedātājs un nu jau arī aktieris Lauris Reiniks.

Vasaras saulgriežu laikā, kad termometra stabiņš bija pakāpies līdz +30 grādiem, Valters Krauze, Ilze Pukinska, Santa Didžus, Baiba Sipeniece un Lauris Reiniks ar filmēšanas grupu «Stradivari» uzbūra Jaungada ballītes noskaņu vesterna gaumē.

Jau šā gada 6. decembrī pie skatītājiem uz kinoteātru ekrāniem nonāks režisora Māra Martinsona romantiskā komēdija «Jaungada taksometrs 2».

Reinikam līst sviedri

Dziedātājs Lauris Reiniks, kas filmā atveido galveno varoni - taksistu Andreju, filmēšanas dienā un uz deju grīdas izpaudās salaveča kostīmā, tādēļ filmēšanas paužu laikā devās paelpot svaigu gaisu un uz brīdi nometa Ziemassvētku vecīša mēteli. Šoreiz filmēšanās laikā Reinikam bija jāiztiek bez veldzējošajām leduspakām, kas iepriekš viņam tika liktas teju uz visām iespējamajām ķermeņa vietām.

Krauze parāda kārtīgu krampi

Arī komiķis un TV personība Valters Krauze filmēšanās ietvaros uzdejoja līnijdejas. Viņš gan atzīst, ka līnijdeju vietā drīzāk varētu pieteikties kādā tautas deju kolektīvā.

Krauzem filmas «Jaungada taksometrs 2» Ziemassvētku vecīša lomā iejusties neesot grūti, jo abus vienojot labsirdīgā daba, humora izjūta, konkrētība un spēja pateikt vajadzīgos vārdus īstajā vietā un laikā. Valters arī uzsver, ka Ziemassvētku vecītim ir jābūt apveltītam ar kārtīgu krampi.

Sipeniece piepilda sapni

Tērpusies stilīgā kovboju cepurē un zābakos, TV un radio personība Baiba Sipeniece-Gavare piepildīja sen lolotu sapni - proti, izmēģināja spēkus līnijdejās.

Jāteic, ka filmai paredzētais tērps Baibai arī piestāvētu, vadot TV3 šovu «Saimnieks meklē sievu» un viesojoties pie saimniekiem laukos. Baiba Sipeniece-Gavare atklāja, ka piedzīvojumu un pārsteigumu, kas iegūti laukos, viņai netrūkst. Īpaši spilgts varonis viņai licies kāds kungs, kas audzē zivis, lepojas ar visdažādākajiem diplomiem un ir ar augstām prasībām pret dāmām. «Laukos var rast arī iedvesmu, sastopot ļoti apņēmīgus un strādīgus cilvēkus, kas dzīvo sakoptās saimniecībās un prot pielāgoties dažādiem apstākļiem,» filmēšanas laukumā par vienu no saviem darbības projektiem aizdomājas Sipeniece-Gavare.

Santu Didžus grūti pazīt

Aktrise Santa Didžus savus talanta mīļotājus iepriecina, darbojoties Latvijas leļļu teātrī, taču šoreiz viņu redzēsim arī jaunajā filmā. Tiesa gan, jāatzīst, ka beidzamajā laikā viņa ir vizuāli mainījusies un aktrisi pat grūti pazīt.

F64 Photo Agency

Kā viņa pastāstīja, filmējoties ir jāizmanto ne tikai aktieriskās prasmes, bet arī spēja ātri apgūt deju soļus, ātri orientēties kadrā un situācijā. Dejošana Santai Didžus nav sveša, jo savulaik viņa piedalījās arī TV šovā «Dejo ar zvaigzni». Aktrise atzina, ka starp kino un teātri ir zināmas atšķirības, tomēr dalība gan vienā, gan otrā nišā esot baudāms un patīkams process.

Pukinskas kontā divas filmas par Vecgada vakaru

Pēc sezonas noslēguma Valmieras Drāmas teātrī aktrise Ilze Pukinska aktīvi rosās kino un seriālu lauciņā. Jāfilmējas ne tikai «Jaungada taksometrā», bet arī TV seriālā «Radiņi».

«Jaungada taksometrs 2» jau ir otrā filma par Vecgada vakara tematiku, kurā aktrise filmējas. Pirmā kino loma saistībā ar gadu mijas svētkiem viņai bija Krievijas komēdijā «Mammas 3».