Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Slavenību maģiskie un veiksmes rituāli

© Scanpix

Gandrīz katram no mums ir kādas tradīcijas vai rituāli, ko ievērojam un kam ticam. Vieni nēsā veiksmes amuletus, citi savukārt iet ar līkumu, ja pār ceļu būs pārgājis melns kaķis. Vasaras saulgriežu rituāli pamatā ir saistīti ar uguni un ūdeni, jo gada visīsākajā naktī tiem piemīt dzīvinošs spēks un atbrīvošanās no nevajadzīgām enerģijām. Slavenības arī ievēro rituālus un veic dažādas maģiskas darbības, lai kļūtu slavenas, lai piesaistītu naudu, veiksmi un lai gūtu apbalvojumus par darbu. Visi rituāli un maģiskās rīcības ir individuālas un izkoptas gadiem. Ticēt vai ne, tas jāizlemj katram pašam. Parasti šādas darbības tiek turētas noslēpumā, taču šoreiz piedāvājam iepazīt tos maģiskos veiksmes rituālus, ko slavenības neslēpj un nebaidās atklāt plašākai sabiedrībai.

Dziedātājputna upurēšana

Ekstravagantā amerikāņu dziedātāja Šēra, pēc dažu ekspertu domām, praktizē melno maģiju, lai izskatītos teicamā formā un mūžīgi saglabātu popularitāti. Daudzi uzskata, ka viņa praktizē vudū maģiju un ir pat veikusi dziedātājputna upurēšanas rituālu, kura balsi pārmantojusi. Pēc okultistu domām, tieši tas ir tas noslēpums, kāpēc Šēras popularitāte nav mazinājusies līdz mūsdienām, kopš pagājušā gadsimta 60. gadiem.

Uguns rituāls

Amerikāņu aktrise Demija Mūra ir māņticīga. Filmu «Striptīzs» un «Atklājums» filmēšanas laikā aktrise kā talismanu līdzi sev nēsāja leģendārās aktrises Merilinas Monro pūdernīcu, ko viņa bija nopirkusi izsolē.

Demija Mūra tic pārdabiskajiem spēkiem un reiz pievērsās melnajai maģijai, lai vieglāk pārdzīvotu šķiršanos no sava vīra, aktiera Brūsa Vilisa. 35 draudzeņu klātbūtnē viņa sadedzināja bijušā laulātā kaklasaiti, kas bija aprakstīta ar visām iespējamām negatīvām atsauksmēm par aktieri.

Piesist pie koka

Holivudas aktrise Kamerona Diasa, sastādot darba plānus vai iedomājoties vēlēšanos, noteikti piesitīs pie koka virsmas. Aktrise uzskata, ka šāds vienkāršs rituāls viņu paglābj no svešas negatīvās enerģijas - citiem vārdiem sakot, no ļaunās acs, taču lietas un notikumi, par kuriem viņa domā vai ko vēlas, noteikti dzīvē piepildīsies. Diasa apgalvo, ka viņas rituāls darbojas nevainojami un vienmēr viss īstenojas.

11:11

Amerikāņu sabiedrības dāma un miljonu mantiniece Parisa Hiltone, lai piepildītos vēlēšanās, ne tikai ar roku piesit pie koka, bet arī tic maģiskajam skaitlim - 11:11, ko ierauga pulksteņa ciparnīcā. Hiltonei maģisko skaitli izdodas ieraudzīt ļoti reti, jo pēc ballītēm un saviesīgiem notikumiem viņa pamostas daudz vēlāk nekā vienpadsmitos no rīta. Diemžēl vakarā skaitlis 23:23, pēc Parisas domām, nav saistīts ar maģisku iedarbību.

18 rituāli

Britu mūzikas grupas «Coldplay» līderis Kriss Mārtins ir vairāk nekā māņticīgs cilvēks, jo pirms katra koncerta viņš un viņa grupa izpilda astoņpadsmit dažādus rituālus, ko nevienam neizpauž. Kriss Mārtins un pārējie grupas «Coldplay» mūziķi pirms uzstāšanās vienmēr ir tērpušies melnās drēbēs un baltās krosenēs, katru reizi mēģinājumos izmanto vienu un to pašu ierakstu, ko ierakstījuši vokālie pedagogi, bet pa ceļam uz skatuvi - fotografējas ar faniem un dala autogrāfus.

Pats Kriss Mārtins uzmanīgi iztīra zobus, jo tas viņam ļaujot justies gudrākam.

Veiksmes virtuļi

Amerikāņu popzvaigznei Arianai Grandei ir ļoti garšīgs rituāls - pirms svarīgiem notikumiem dziedātāja ēd virtuļus. Tā tas iegājies no brīža, kad Ariana Grande bija vēl nevienam nezināma dziedātāja. Pirms katras noklausīšanās un kastinga mūziķe pirka virtuļus, jo, pēc viņas domām, tie atnesa veiksmi. 2015. gadā, gaidot konditorejā, kad viņai atnesīs virtuļus, dziedātājas nepacietība un rituāla ievērošana izrādījās spēcīgāka, un viņa vitrīnā visiem izliktajiem virtuļiem nolaizīja glazūru, lai pirms uzstāšanās piesaistītu veiksmi.

Katram pretimnācējam: «Baltais trusis»

Holivudas aktieris Džeimss Makevojs katra mēneša pirmajā datumā pirmajam pretimnācējam saka: «Balts trusis». Tas, ko domā garāmgājēji, aktieri maz interesē, jo galvenais ir pateikt šos vārdus, kas, pēc aktiera domām, visu mēnesi viņam nesīs veiksmi un izdošanos. Šo rituālu veiksmes pievilināšanai Džeimsam Makevojam iemācīja vecmāmiņa, un to viņš atkārto katru mēnesi, nebaidoties kļūt smieklīgs apkārtējo cilvēku acīs.

Veiksmes gredzens

Slavenais spāņu izcelsmes aktieris Benisio Del Toro uzskata, ka panākumus karjerā viņš guvis, pateicoties gredzenam, kas pastāvīgi ir viņa pirkstā. Gredzenā nav iestrādāts dārgakmens, bet gan apstrādātas koksnes gabals. «Man patīk tas, ka jebkurā laikā es varu pieklauvēt pie koka,» aktieris kādā intervijā atklāja žurnālam «Talk».

Laimīgās kurpes

Amerikāņu aktrise Helēna Mirena 2006. gadā, dodoties uz «Emmy» televīzijas balvu pasniegšanas ceremoniju, aizmirsa paņemt līdzi kurpes. Nekas cits neatlika, kā tuvākajā veikalā nopirkt kurpes par 39 amerikāņu dolāriem. Helēna Mirena saņēma balvu un uz sarkanā paklāja pozēja vairākus tūkstošus vērtā kleitā un jaunajās kurpēs. Interesanti, ka arī nākamajā gadā aktrise ceremoniju apmeklēja tieši šajās kurpēs un atkal saņēma «Emmy» balvu. Kopš tā laika viņa cenšas uz katru balvu pasniegšanas ceremoniju ierasties tieši ar šīm kurpēm.

Jenota zobi

Amerikāņu rokmūzikas veterāns un rokgrupas «Aerosmith» solists Stīvens Tailers nēsā kaklarotu ar četriem asiem zobiem, kas kādreiz piederēja jenotam. Mūziķis kaklarotu nēsā, lai piesaistītu veiksmi un pasargātu sevi no likstām un sliktiem notikumiem.