Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Stings Latvijā tiek sagaidīts ar gavilēm

© F64 Photo Agency

10. jūnijā «Arēnā Rīga» izskanēja grupas «The Police» dalībnieka un solomākslinieka Stinga (īstajā vārdā Gordons Metjū Tomass Samners) koncerts. Mūziķis šova laikā gavilējošajam klausītāju pūlim dziedāja tādas leģendāras dziesmas kā «Englishman In New York», «Fields Of Gold», «Shape Of My Heart», «Every Breath You Take», «Roxanne», «Message In A Bottle». Koncertu atklāja Londonas urbānā popa māksliniece Chinchilla.

Stings ir komponists, dziedātājs, dziesmu autors un aktieris, kura muzikālo sniegumu augstu vērtē gan klausītāji, gan kritiķi.

Koncerta laikā mūziķis sasveicinājās un runāja ar publiku arī latviešu mēlē, kas tikai liecināja, ka Stings īpaši bija padomājis par savu uzstāšanos Rīgā. Neraugoties uz to, ka viņš ir pasaules mēroga zvaigzne, kura vārds ir uz mūžīgiem laikiem ierakstīts Rokenrola un dziesmu autoru slavas zālē, latviešu un no ārzemēm atbraukušo viesu publiku skatuves leģenda šarmēja ne tikai ar balsi, bet arī savu vienkāršību, atvērtību un draudzīgumu. 67 gadu vecumā mūziķis joprojām ir enerģijas pilns, priecē ar savu spēcīgo vokālu un turpina radoši eksperimentēt.

Stings ir dzimis Lielbritānijā, Ņūkāslā, bet 1977. gadā pārcēlās uz Londonu, kur kopā ar Stjuartu Koplendu un Endiju Sammersu nodibināja rokmūzikas grupu «The Police». Grupa izdeva piecus albumus, ieguva sešas «Grammy» balvas un 2003. gadā tika uzņemta Rokenrola slavas zālē.

Stinga mūzikas piekritēji ir arī sabiedrībā populāri ļaudis

Viens no pirmajiem uz koncertu ar sarkanu motorolleru atvizinājās Dailes teātra aktieris, filmu un seriālu zvaigzne Gints Andžāns.

F64 Photo Agency

Mūzikas eksperts Uldis Rudaks uz koncertu atbrauca ar sarkanu velosipēdu.

F64 Photo Agency

Divkārtējais medaļu ieguvējs ziemas olimpiskajās spēlēs un kamaniņu braukšanas treneris Mārtiņš Rubenis ar sievu Ievu Rubeni.

Komponists un sitaminstrumentu virtuozs Rihards Zaļupe un mūzikas producente Sondra Zaļupe bieži kopā apmeklē dažādus iedvesmojošus kultūras pasākumus. Šoreiz abi bija ieradušies uz Stinga koncertu.

F64 Photo Agency

Pirmdienas vakaru rokenrola noskaņās vēlējās pavadīt arī miljonārs, uzņēmējs un ekspolitiķis Ainārs Šlesers.

Mūziķis Kārlis Būmeisters jeb Kaža, kas ikdienu pavada Briselē, strādājot Eiropas Parlamentā, pārsteidza ar savu ierašanos pirmdienas vakarā «Arēnā Rīga».

F64 Photo Agency

Latvijas Nacionālā teātra izpilddirektors Ojārs Rubenis ar sievu Viju draudzīgi iepozē ar «Radio SWH» valdes priekšsēdētāju Jāni Šipkēvicu un viņa sievu Ilzi.

Stinga muzikālās daiļrades piekritējs ir arī pašmāju izcilais ģitāras virtuozs un komponists Aivars Hermanis.

F64 Photo Agency

Bieži koncertu viesi ir arī miljonārs Guntis Indriksons ar dzīvesbiedri Elīnu Ivaglo.