Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Einars Repše par sievas cīņu ar vēzi: Atliek lūgt Dievu!

© F64 Photo Agency

Pērnā gada rudenī ekspremjera Einara Repšes (57) sieva Rūta Raginska-Repše sociālajā saziņas vietnē «Facebook» nāca klajā ar paziņojumu, ka ir uzsākusi ārstēšanās kursu un cīnās ar mediķu uzstādīto diagnozi – vēzis. Ir pagājis kāds laiks kopš ārstēšanās sākumposma, tādēļ sazinājāmies ar bijušo Ministru prezidentu Einaru Repši, lai uzzinātu, kā norit sievas atveseļošanās process.

Atliek gaidīt, lūgt Dievu un cerēt

«Pašlaik ir ļoti labi. Sieviņa arī pati nedz slēpj savu diagnozi, nedz ārstēšanos. Taisni otrādi - cenšas citus iedvesmot. Un saka, ka galvenais ir nenokārt degunu. Viņas šā brīža terapijas posms ir noslēdzies. Rūta ir izgājusi šobrīd visu ieteicamo terapiju un jūtas ļoti labi. Atliek tikai gaidīt, lūgt Dievu un cerēt, ka ar to tā lieta arī būs beigusies. Pirmajā brīdī, kad uzzinājām diagnozi, bija milzīgs šoks. Bet Rūta ar to lieliski tika galā un patiešām varonīgi pārcieta arī visu nepieciešamo terapiju, kas nebija viegla. Bet tā ir izturēta un izieta. Un Rūta ir ļoti pateicīga Latvijas Onkoloģijas centra ārstiem. Viņa satikās ar burvīgiem ārstiem, kuriem ir laipna un zinoša attieksme. Un tiešām šajā ziņā viņa ieguvusi arī jaunus draugus. Liels paldies ārstiem!

Ārstēšanās ilgst nepilnu gadu. Diagnoze tika uzstādīta pērnā gada augustā. Visu, ko varējām, ir izdarīts. Un tagad atliek cerēt uz to, ka organisms pats arī turpmāk tiks galā.

Rūta jau no pirmās dienas neslēpj savu diagnozi. Arī publiski viņa runā par to tieši ar tādu domu, lai iedvesmotu citus un vērstu cilvēku uzmanību uz nepieciešamību sekot līdzi savai veselībai. Svarīgi ir pārbaudīties. Šajā gadījumā tas ir ļoti svarīgi, jo agrāk tiek diagnosticēta onkoloģiskā saslimšana, jo lielāka ir cerība uz sekmīgu ārstēšanu. Galvenais, kas ir ļoti svarīgi, ir savlaicīgi atklāt. Mēs šo slimību atklājām, kad tā faktiski bija gandrīz nemanāma. Paviršā pārbaudē slimība tajā brīdī varētu būt palaista garām. Tad, kad tā tika atklāta, uzreiz tika veikta arī nepieciešamā ķirurģija, operācija, izņemot audu paraugus. Protams, svarīgi ir uzsākt savlaicīgi arī ārstēšanos. Uzticēties ārstiem, kas tiešām ir ļoti zinoši. Un tad sekmīgi iziet nepieciešamo terapiju, kas nav viegli, bet ir nepieciešama un dod rezultātus. Tā ir nopietna lieta. Pārbaudīties vajag katram. Tas gandrīz neko nemaksā. Izņemot mazliet laiku un sevis piespiešanu,» ar pieredzēto un pārdzīvoto dalās Einars Repše.

Pilnu rakstu lasi jaunākajā "Vakara Ziņas" numurā vai www.vz.lv