Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Bruno Birmanis katru rītu palutina sievu

© Dāvis ŪLANDS, F64 Photo Agency

Pagājušā gada maijā modes mākslinieks Bruno Birmanis (56) mija gredzenus ar 26 gadus jaunāko draudzeni, «Lattelecom» mārketinga un pārdošanas speciālisti Janu Johannu (30). Aptuveni gadu pēc laulībām sarunā ar brīvdienu žurnālu »Vakara Ziņas« Birmanis atklāj, kā mainījušās laulātā pāra attiecības.

«Kopš tā laika, kad mijām gredzenus, esam viens otru labāk iepazinuši. Neteiktu, ka mūsu attiecībās kaut kas diži būtu mainījies. Dzīve ir dzīve, un tā rit normālās sliedēs! Viens no šīs dzīves sīkumiņiem - kopā ļoti daudz ceļojam. Mūs ceļojumi saliedē. Neteikšu, ka darba lietas mūs pašķirtu, bet ikdienas darbi mūs katrā ziņā sadala.

Sieva man atklājusi Venēciju, kurā pirms tam esmu bijis, bet nebiju to iepazinis tā kā tagad. Es savukārt atklāju viņai Parīzi. Mēs viens otram atklājam skaistas vietas, kurās kopā padzīvojam un iepazīstam apkārtni. Mēs protam kopā labi atpūsties. Neteiktu, ka Parīze un Venēcija ir romantiskas vietas, drīzāk savdabīgas un reizē atšķirīgas ar lietām un vietām, kas iedvesmo. Vārdu «romantika», manuprāt, katrs tulko savādāk. Mēs gada laikā esam bijuši divreiz vienā un divreiz otrā vietā. Un vēl mazlietiņ šur tur citur.

Ja attiecībās iestājas ikdienas rutīna, tas ir normāli. Visi pāri sūdzas par rutīnu. Idille ir tikai sociālajā vietnē «Instagram», kur tiek publicētas laimīgas bildes. Vajag saprast, ka katrai maizei ir sava garoziņa. Zem katra sviestiņa, siera gabaliņa apakšā ir maizīte. Galvenais ir vienam otru pieņemt un cienīt. Man nepatīk teikt, ka pārim ir jāstrādā pie attiecībām. Vajag saprast, ka nekas nenotiek nejauši. Visām lietām ir cēloņsakarības, iemesli un sekas.

Ja runā par mūsu vecumu atšķirību, tad jāatzīst, ka mēs to neizjūtam. To sapratām jau attiecību sākumā. Citādāk nebūtu precējušies. Domāju, ka mana sieva teiktu to pašu. Ja mums ir garlaicīgi, tad mums ir garlaicīgi abiem. Ja mums ir interesanti, tad mums ir interesanti abiem. Es domāju, ka pasaule nemitīgi attīstās un tādējādi jaudīgi mainās arī stereotipi,» par savu laulību ar 26 gadus jaunāku sievu stāsta modes mākslinieks.

Bruno Birmanis tāpat nevairās pastāstīt, ka savu mīļoto sievieti iepriecina ar maziem, bet nozīmīgiem sīkumiem, piemēram, smaržām. Modes mākslinieks jau pusotru gadu lutina savu sievu Janu Johannu arī ar ikrīta brokastīm. Jāmin, ka pāris ļoti agri mostas. Viņu darba diena sākas pulksten 6.30. Modes mākslinieks atzīst, ka nav liels pārsteigumu sagādātājs, un prāto, ka viņa dzīve galvenokārt sastāv no mazām lietām.