Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Zeltiņas bijušo apsūdz par 102 721 eiro piesavināšanos

Agnese Zeltiņa un Rūdolfs Brēmanis 2018. gada vasarā. © F64 Photo Agency

Ziņu portāls lsm.lv vēsta, ka Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore maija vidū tiesai nosūtījusi krimināllietu Latvijas vēstniecības Apvienotajos Arābu Emirātos amatpersonas Rūdolfa Brēmaņa apsūdzībā par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, kā arī krāpšanu un piesavināšanos lielā apmērā.

Apsūdzētajam Rūdolfam Brēmanim inkriminēts, ka viņš, būdams valsts amatpersona ar tiesībām rīkoties ar finanšu līdzekļiem vēstniecības bankas kontā, un kā Ārlietu ministrijas darbinieks laika posmā no 2013. līdz 2016. gadam kopsummā izkrāpis un piesavinājies Latvijas Republikai piederošus finanšu līdzekļus vairāk nekā 102 721 eiro apmērā. Savas noziedzīgās darbības viņš veica, ļaunprātīgi izmantojot dienesta stāvokli, rīkojoties pretēji tā uzdevumiem un interesēm.

Rūdolfs Brēmanis publiskajā telpā kļuva populārs, pateicoties draudzībai ar aktrisi un rotu zīmola «Soulstones» īpašnieci Agnesi Zeltiņu. Pāris gan ir šķīries, gan atkal manīts kopā, apmeklējot saviesīgus pasākumus. Tiesa gan, beidzamā laikā medijos izskanējušas ziņas, ka viņi ir palikuši labi draugi.