Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Andra Buļa melus nofilmē pat televīzijā

© F64 Photo Agency

TV3 kanālā darba dienu vakaros dota zaļā gaisma vasaras populārākā seriāla «Viņas melo labāk» 7. sezonai. Atkal ar lielu interesi un elpu aizturējuši varam sekot līdzi seriāla varoņu kaislībām un smieties par viņu izspēlētajām sadzīves situācijām. Šoreiz uzrunājām seriāla iemīļotos aktierus un lūdzām atklāt viņu pašu spilgtākos melus dažādās dzīves situācijās.

Māris Bezmers (seriālā Roberts): «Esmu sadzejojis par kāzām un bērēm!»

«Vai Dieviņ! To jau nedrīkst teikt! Tādas lietas parasti dzēšu ārā no savas atmiņas. Pēdējā laikā nemeloju. Arī saviem bērniem saku, ka meliem ir īsas kājas. Un, kad meli nāk gaismā, pēc tam ir daudz grūtāk. Nekāds svētais neesmu. Esmu melojis. Man ir grūti pateikt cilvēkiem nē, tādēļ esmu sadzejojis, ka kaut kur netieku, jo it kā esmu aizņemts. Paskaidroju, ka nevaru, jo man jābūt kāzās vai bērēs.

Kad pirms desmit vai divpadsmit gadiem notika pasaules čempionāts hokejā, mēs trokšņojām pārāk ilgi, un tika izsaukta policija par miera traucēšanu. Policijai stāstīju tikai taisnību, ka skaļi fanojām līdzi hokejam un bijām skaidrā prātā. Tas, ka bijām skaidrā, tie gan bija meli. Bet neizmirstiet, ka alkohola lietošana ir kaitīga jūsu veselībai,» atklāj aktieris Māris Bezmers, kuru «Viņas melo labāk» seriālā jau no pirmās sezonas pazīstam kā humoristisko varoni, mammasdēliņu Robertu.

Zane Dombrovska (Madara) samelo omei par jaunu auto

«Man ļoti patīk 1. aprīlis - Joku diena. Vienmēr cenšos izdomāt jaunus veidus, kā pajokot, nedaudz pamānoties. Atceros gadījumu, kad 1. aprīļa agrā rīta stundā ienācu kādā Rīgas kafejnīcā un ieraudzīju, ka viesmīlis izskatās diezgan norūpējies un nepamodies. Es pasūtīju sev kafiju un, saņemot to, viesmīlim jautāju: «Kas tās par skudrām te lien pa leti?» Puisis bija šausmās. Acumirklī viņš pamodās. Viesmīlim no uztraukuma pilnībā izmainījās sejas krāsa. Un uz galda vēl bija sabirušas maizes drupatiņas, kas atgādināja skudras. Pēc nelielā samulsuma brīža noteicu: «April! April! Es jūs izjokoju!» Kopīgi izsmējāmies par 1. aprīļa joku un novēlējām viens otram jauku dienu. Tā bija tā jaukā samelošanas reize. Vienmēr izbaudu iespēju, ka varu jauki kādu izāzēt, tad var iedarbināt savu fantāziju. Lai varētu izjokot, meli ir jāizdomā tādi, kas būtu diezgan ticami. Atminos, ka reiz piedzīvoju arī lielu izgāšanos ar saviem meliem. Izdomāju, ka piezvanīšu omei uz Auci un pateikšu, ka televīzijā rāda raidījumu par mani. Man tobrīd mājās nebija televizora, tādēļ nezināju, ko tajā brīdī rāda. Teicu omei, lai ieslēdz televizoru un skatās raidījumu. Pēc kāda laika viņai zvanīju un jautāju, kā patīk raidījums. Izrādījās, ka pa televizoru rāda Dailes teātra uzvedumu, kas omei tīri labi patika. Vienīgi viņa nesaprata, kādēļ visu laiku tiek rādītas Dailes teātra aktrises. Pēc šā atgadījuma abas sirsnīgi pasmējāmies. Citā reizē atceros, ka zvanīju omei, sakot, ka tūlīt atbrauksim uz laukiem ar manu jauno automašīnu. Ome un opis saģērbās un gāja laukā, lai sagaidītu mani un apskatītu jauno automašīnu. Kad pagāja divdesmit minūšu, es viņiem zvanīju vēlreiz, bet telefonu neviens necēla, jo abi bija ārā. Viņi tikai pēc tam saprata, ka ir 1. aprīlis un man nav nekāds jauns auto.

Meli nav viennozīmīga lieta. Bieži vien mēs melus klasificējam kā kaut ko sliktu vai nevēlamu, izslēdzot mānīšanās lietu. Dažreiz ar meliem var dažādot savu dzīvi vai modināt savu fantāziju, bet nevis, lai kādam nodarītu pāri. Tie skaistie un garastāvokli uzlabojošie meli ir ko vērti,» teic aktrise un dziedātāja Zane Dombrovska, kas seriālā «Viņas melo labāk» atveido liderīgo un allaž jautro Madaru.

Andris Bulis (Māris) sacerējis valsts mēroga melus, ko nofilmē pat TV

«Skolas gados vislielākie meli ir tad, kad skolotājs izsauc pie tāfeles un jautā. Un ja tu nezini konkrēto atbildi, tad sāc izdomāt visādas ģeniālas lietas. Klasiskie meli bija, ka jutos tik slikti vai arī bija treniņš basketbolā un tādēļ nevarēju sagatavoties stundai. Tagad jau samelot vairs nav tik viegli. Skolā tu melo, jo tev ir bail. Pieaugušo dzīvē, ja tev ir bail, tu izvairies to darīt, līdz ar to melošanas ir mazāk. Pat policistam, ja pārsniedz ātrumu, tu pasaki, kā ir, nevis izliecies, ka neredzēji zīmi. Meli rodas no bailēm vai uztraukuma, ka neizskaties pārāk labi. Ja tu esi pārliecināts par sevi, tad saki taisnību, kas patiesībā ir grūtākais.

90. gados, kad pa televizoru sāka rādīt raidījumu «Labvakar!», kopā ar klasesbiedriem meloju, ka redzējām citplanētiešus Salacgrīvas futbola laukumā. Toreiz sāka parādīties informācija par citplanētiešiem, un cik tad jauniešiem vajag. Ja kāds var nozagt ābolus kaimiņu dārzā, tad, lai būtu krutāks citu acīs, izdomāsi, ka redzēji citplanētiešus. Toreiz tas bija galvenais un īstais notikums pilsētā. Jo raidījuma «Labvakar» komanda atbrauca filmēt un intervēt džekus no Salacgrīvas, kas redzēja NLO jeb citplanētiešus. Tie bija vislielākie valsts mēroga meli. Tas bija jaudīgi. Es centos atrast to raidījumu, bet neizdevās.

Melot principā var katru dienu. Bērnam jau arī mēdzam teikt, ka mājās nav konfekšu, lai gan tās patiesībā ir. Vienkārši melo, lai bērns neapēstu visas konfektes un nesabojātu zobus,» par meliem aizdomājas aktieris Andris Bulis, kas seriālā «Viņas melo labāk» atveido seksīgo sieviešu mīluli Māri.

Pilnu rakstu lasi jaunākajā "Vakara Ziņas" numurā vai www.vz.lv