Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Virtuālo vidi uzkurina nopludināts video par Porziņģi

© AP/Scanpix

Latviešu basketbola superzvaigzne Kristaps Porziņģis, kas šobrīd pārstāv NBA klubu Dalasas «Mavericks» pēc aiziešanas no Ņujorkas «Knicks» ir piedzīvojis virkni neveiksmju, kas diemžēl iedragā viņa labā puiša publisko tēlu un rada papildu galvassāpes arī pašam. Šobrīd plašsaziņas līdzekļus pāršalc jauna un satraucoša ziņa par Porziņģa asiņaino kautiņu viņa dzimtajā Liepājā.

Virtuālo vidi uzkurina skandalozs video

12. maija vakarā sociālajos medijos tika noplūdināts video, kurā redzams, ka NBA basketbolists Kristaps Porziņģis Liepājas ielās ir iekūlies asiņainā konfliktā. Basketbolista piere bija asinīs un viņa baltais krekls saplēsts. Video redzams, ka Porziņģis dodas skaidroties ar kādu vīrieti un pagrūž sievieti, kas cenšas viņu mierināt. ASV mediji uzņemto materiālu pārpublicēja, ilgi nekavējoties. Medijos tika minēts, ka kautiņā tika izmantoti pat metāla krēsli.

Porziņģi dzimtajā Liepājā apmētā ar krēsliem

Pēc notikušā konflikta interneta vidē tika noplūdināts arī audio materiāls, kurā Porziņģis klāsta 12. maija notikumus. Citējam audio materiālu, atspoguļojot Porziņģa tiešo runu un neko tajā nepārveidojot: «Man, karoče, tur piečakarējās. Tā uzkrāmēja man pirmo. Un tad es aizgāju un sāku maukt atpakaļ. Tad tur bišķi norimās vienu brīdi. Vienu tur manējo uzreiz noguldīja. Divus noguldīja uzreiz kaut kādi karostnieki (Liepājas Karostas iedzīvotāji). Tad tur tā kā norimās. Viens ar krēslu meta. Trāpīja man pa galvu. Vēl vienam manam čomam. Vairāki tie krēsli tur lidoja. Un tad atkal. Tad es to vienu reāli noķēru, noguldīju un sadauzīju viņam normāli seju. Bet kaut kā mani tur nogrūda nost. Un tad es cēlos. Kāpos atpakaļ. Un tad man vienu uztrāpīja un pārsita to pieri. Visa tā seja asiņaina. Bet tā savādāk viss kārtībā. Roku bišķu sačakarēja.»

Policijas komentārs par notikušo

«Liepājas pašvaldības policijai konkrēta izsaukuma uz šo lietu nebija. Valsts policija ir izsūtījusi ziņu, ka ir uzsākusi izmeklēšanu. Varu citēt informāciju, ko Valsts policija ir izsūtījusi masu medijiem un arī mēs esam saņēmuši: «12. maijā plkst. 04:51 tika saņemts izsaukums par konfliktu Zivju ielā. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka vairākas personas savstarpēji konfliktēja. Un ir redzams, ka cietuši cilvēki. Divi tika nodoti mediķu apskatei. Neskatoties uz to, ka tobrīd notikuma vietā cietušie atteicās no policijas iejaukšanās. Līdz šim brīdim Valsts policijā nav saņemta neviena sūdzība no konfliktā iesaistītajām personām, gan arī par gūtajiem miesasbojājumiem. Tāpēc Valsts policijā par notikušo ir uzsākta personiskā pārbaude, lai noskaidrotu konflikta iemeslus un notikušā apstākļus,» tā sarunā ar »Vakara Ziņām« pastāstīja Liepājas pašvaldības policijas pārstāvis Kaspars Vārpiņš.

Uzbrūk cilvēks no sliktā Liepājas rajona

Konflikts turpinājies netālu no jaunatklātā Liepājas naktskluba «Cukurfabrik», kas šobrīd atrodas bijušās 1. rokkafejnīcas telpās. Sazinājāmies ar «Cukurfabrik» pārstāvi, lai precizētu 12. maija notikumu gaitu. «Varu apstiprināt, ka tas notika 12. maija rītā. Tas notika tieši tobrīd, kad klubs vērās ciet. Īsumā pateikšu, ka Kristaps vienkārši tobrīd gāja mājās un viņam uzbruka kriminālai dzīvei pietuvināts cilvēks no slikta rajona Liepājā. Kristaps Porziņģis tika ierauts šajā konfliktā, un tā absolūti nebija viņa apzināta izvēle. Apsargi tur bija un redzēja notikušo no malas. Nemācēšu komentēt, vai informācija ir patiesa par to, ka Kristapam ir salauzta labā roka,» stāsta kluba pārstāvis.

Porziņģa neveiksmes sākās pēc aiziešanas no Ņujorkas

Šobrīd Ņujorkas mediju negatīvās publikācijas un metropoles pilsētas fanu dzēlības, kas tika veltītas sākotnēji Kristapam, kad viņš Ņujorkas «Knicks» vietā izvēlējās Dalasas «Mavericks», ir tikai bērnu šļupsti, salīdzinot ar izvarošanas skandālu un kautiņu Liepājā. Tomēr rodas sajūta, ka, aizejot no Ņujorkas, Porziņģi sāk vajāt neveiksmes. Neilgi pēc tam, kad Kristaps pievienojās Dalasas «Mavericks», kāda sieviete, kas, kā vēsta medijos, bija basketbolista kaimiņiene, apgalvoja, ka Porziņģis viņu izvarojis 2018. gada 7. februārī, uzaicinot uz savu dzīvokli pēc tam, kad Ņujorkas «Knicks» sastāvā, spēlējot pret Milvoki «Bucks», guva smagu ceļgala savainojumu. Sieviete klajā ar šādu informāciju nāca šā gada marta beigās, jo Kristaps viņai nav samaksājis 68 000 dolāru (60 600 eiro) par klusēšanu. Skandāls iedragāja spēlētāja publisko tēlu, un bija pat bažas, ka tas varētu pārvilkt treknu svītru pār basketbolista karjeru. Tomēr jaunā «Mavericks» komanda un arī NBA nostājās spēlētāja pusē.

Savukārt 12. maija rītā atkal pasauli pāršalca Kristapa Porziņga vārds, jo viņa dzimtajā Liepājā notika asiņainais kautiņš. Gluži kā izvarošanas skandālā, arī Liepājā Kristaps ir tas, kuram uzbrūk, un viņš apzināti neizvēlas iesaistīties problēmās. Tomēr problēmas viņu vajā, kas savukārt ārzemju medijiem, kuri netaupa dzēlības spēlētāja virzienā, ir gluži kā saldais ēdiens, lai vēl vairāk bojātu Porziņģa reputāciju. Dalasas klubs «Mavericks» ir Porziņģa pusē arī šobrīd, skaidrojot, ka basketbolistam ir uzbrukuši krievvalodīgie.