Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Roberto iepazīst pikanto ungāru virtuvi un uzspēlēto laipnību

© Roberto Meloni privātais arhīvs, Instagram

Latvijas šovbiznesa zvaigzne Roberto Meloni, kurš ikdienā ir ļoti noslogots, gan vadot «Rīga TV24» raidījumu «La Dolce Vita», gan dažādus sarīkojumus un vēl atrodot laiku, lai koncertētu, savas brīvdienas izmanto lietderīgi. Pavisam nesen viņš atgriezās Rīgā no četru dienu brauciena uz Ungārijas galvaspilsētu Budapeštu.

Perfekts galamērķis vienmēr aizņemtajiem

Smaidīgais itālis stāsta, ka ar četrām dienām ir par maz, lai iepazītu fantastisko, gleznaino skatu un vēsturiskiem notikumiem bagāto Budapeštu. Roberto smej, ka, lai to īstenotu, būtu nepieciešami vēl divi vai trīs Meloni, kas paspētu izstaigāt visu pilsētu.

Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā kulinārijas šova vadītājs viesojās pirmoreiz. Viņš stāsta, ka, lidojot no Rīgas, Budapešta ir viegli sasniedzams galamērķis. Tā kā pilsēta atrodas ģeogrāfiski izdevīgā vietā, nav jāmēro tāls ceļš, lai apskatītu gleznainās vietas. Meloni ceļojuma laikā secinājis, ka latvieši ir atvērtāki nekā Budapeštas iedzīvotāji. Viņš atklāj, ka ungāri ir pieklājīgi, tomēr viņu laipnība drīzāk ir uzspēlēta nekā īsta.

Maciņam draudzīgs ceļojums

Interesanti, ka vienā no lielākajām Eiropas pilsētām, kā stāsta Roberto, ēdienkartē cenas ir krietni zemākas nekā mazajā Latvijas Rīgā. Piemēram, maltīte labā Budapeštas restorānā izmaksās vien 20 eiro. Kārtīga maltīte nedaudz vienkāršākā restorānā, bet ar bagātīgu pamatēdienu un piedevām dzērienu izmaksās 10 eiro. Noapaļojot ceļojuma izmaksas uz augšu, četrās dienās Roberto esot iztērējis aptuveni 300-450 eiro. Aviobiļeti uz Budapeštu Roberto iegādājies jau laikus, aptuveni pirms pusotra mēneša. Savukārt, lai apskatītu krāšņo Budapeštu, viņš iegādājās tūristiem domātu abonementu par 36 eiro, kurā iekļauti braucieni ar pilsētas sabiedrisko transportu, ekskursijas un pat ēdiens.

Ungārijas garša

Roberto stāsta, ka Ungārijā baudītās maltītes bija ļoti pikantas un sātīgas. Ēdiens Budapeštā ir ļoti garšīgs, eļļains, ass un trekns, jo tiek pievienotas daudzas garšvielas, paprika un čili.

Roberto citiem ceļotājiem, kas plāno apmeklēt Budapeštu, iesaka izvēlēties vidēja asuma maltīti. Ungārijas restorānos viņš nobaudīja tādus gardumus kā cūkas kāju ar ceptiem kartupeļiem, lasi, gulašu, kartupeļu pankūkas, strūdeles, makšķernieku zivju zupu un šokolādi. Ungāru virtuvei ir raksturīgi, ka daudzos ēdienos tiek izmantota cūkgaļa.

Kurpes Donavas krastā

Roberto Meloni privātais arhīvs, Instagram

Donavas krastā Budapeštas centrā pretī parlamenta ēkai atrodas metāla kurpju skulptūra, kas veltīta Otrā pasaules kara laikā nogalinātajiem ebrejiem. Roberto šī piemiņas vieta ļoti šokējusi, iztēlojoties, kā simtiem ebreju noāva apavus, lai dotos nāvē.

Roberto Meloni privātais arhīvs, Instagram

Budas pils, kurā atrodas Nacionālā galerija un Budapeštas Vēstures muzejs. Pils ir īsts arhitektūras šedevrs un viena no iecienītākajām tūristu apskates vietām, kas tika uzcelta 13. gadsimtā.