Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Slavenības atklāj ideālās piektdienas ballītes scenāriju

© F64 Photo Agency

Piektdienas visi gaida ar nepacietību, kad pēc intensīva darba var doties atpūsties. Brīvdienu scenārijs ir katram savs ‒ viens ballējas līdz rītam klubos, kāds dodas atpūtā pie dabas vai pat sēžas lidmašīnā un ceļo uz citu valsti. Sabiedrībā atpazīstamas personas sarunā ar »Vakara Ziņām« atklāja savu piektdienas ideālās ballītes scenāriju.

Markus Riva labprāt aizlaistu uz Losandželosu

«Es neizjūtu īpašu gradāciju starp nedēļas dienām. Man viss ir sajaucies kopā, bet labā nozīmē. Piektdienas man vienmēr ir tās saspringtākās darba dienas. Nesen man piektdienā bija koncerts Maskavā, citā piektdienā jau pasākums Liepājā. Tā kā piektdienas man paiet darbā, tad ballītēm un citām izklaidēm nav laika. Manā dzīvē ir iestājies posms, kad ir vajadzīga disciplīna. Cenšos neballēties. Labāk atpūšos, lasot grāmatu, sportojot vai rakstot mūziku. Ja pats ballētos un lietotu alkoholu, nevarētu izdarīt to, ko šobrīd daru. Retu reizi piektdiena ir brīva, tad palieku mājās, skatoties filmas vai seriālus «Netflix» [video straumēšanas serviss]. Taču, ja es aizdomātos par ideālo piektdienas ballīti, tad gribētu aizbraukt ciemos pie draugiem uz Losandželosu,» prāto dziedātājs Markus Riva.

Ozolam patīk būt ar ģimeni un draugiem

«Ideālā piektdienas ballīte ir tad, kad varu būt savu tuvo draugu lokā. Ja ir labi laika apstākļi, tad var arī doties atpūsties ārpus Rīgas. Piektdienas pavadu, publiski uzstājoties vai mājās kopā ar ģimeni. Spilgti atmiņā no piektdienas ballītēm nekas nav saglabājies.

Kad piektdienā prezentējām videoklipu «Zapte», videoklipa prezentācija notika neformālā, slēgtā un privātā pasākumā Tallinas ielas kvartālā. Tikšanās laikā atpūtāmies un baudījām vakaru kopā ar kolēģiem un draugiem. Viss bija skaisti. Neierasti, ka cilvēki tovakar varēja izturēt televizora esamību,» tā reperis Ozols jeb īstajā vārdā Ģirts Rozentāls.

Frīdis katru piektdienu atrod piedzīvojumus

«Ideālā piektdienas ballīte ir tad, kad mēs kaut kur aizbraucam ar motocikliem - ir alus, meitenes un laba mūzika. Tādas arī ir manas piektdienas, sestdienas. Jau uzkāpjot vien uz motocikla, ir kolosāla sajūta. Kad pavasarī pavizinos, ir sajūta kā telēnam, kas izlaists ganībās un skrien pa zaļu zālīti, pacēlis asti. Rokeru dzīvesveids ir aizraujošs un reizē vienveidīgs. Protams, ziemā ideālā piektdiena ir tad, kad braucam slēpot. Un vakarā, nokāpuši no kalna, kad ir patīkams sagurums, sarīkojam kādu ballīti. Tā nav viena ideālā, bet gan vairākas ballītes Alpos.

Īstenībā jau katrā nedēļas ballītē kaut kas notiek. Mani ir mudinājuši pat uzrakstīt grāmatu gan ar sakāmvārdiem, gan par notikumiem. Katrā ballītē ir doma, ka konkrētā situācija vai izteiciens ir jāpieraksta. Protams, no rīta es vairs neko neatceros. Pēdējā reize, kad ballējāmies, bija četras kolosālas dienas Pēterburgā grandiozas izstādes laikā. Sastapām arī ļoti daudzus draugus no Krievijas. Pie viena no stendiem atradās koka zirdziņš, ar kuru sākām vizināties. Sākumā likās, ka man vienam knapi pietiks vietas uz zirdziņa, bet izrādījās, ka var arī vizināties divatā. Bija bail, ka tik tas koka zirdziņš neizjūk. Vīrietis ar lielu vēderu sēž un šūpojas uz zirdziņa, bet viņam aizmugurē vēl dāmīte. Cilvēki gāja garām un fotografēja kā mēs divatā traucamies ar koka zirdziņu. Liekas, ka man pasažieri uz zirdziņa pat mainījās. Nākamajā rītā skatījos uz zirdziņu un brīnījos, kā mēs divatā varējām uz tā sasēsties, jo īstenībā tas bija paredzēts bērniem. Daudz ko var, ja labi grib,» tā slavenais pašmāju rokeris Frīdis jeb īstajā vārdā Aivars Freimanis.

Rakovska: «Klubs lēnām jānomaina pret dārzu!»

«Ideālā piektdiena un ballīte ir jāpavada kopā ar tuvākajiem draugiem un ģimenes lokā svaigā gaisā, nevis publiskā klubā. Noteikti un viennozīmīgi ārpus Rīgas. Pārgājiens, nakšņošana teltīs un laivu braucieni ‒ tā noteikti ir vislabākā ballīte. Katram dzīvē pienāk tas vecums, kad klubs lēnām jānomaina pret dārzu. Es jūtu, ka man arvien aktuālāki kļūst zemes darbi un daba. Nekas nevar būt foršāks kā pļaut zāli pavasarī. Ar nepacietību gaidīju arī lielo talkas dienu, kad devos uz Ogri, lai sakoptu tās apkārtni. Tā bija forša un laba kolektīvā ballīte. Man tā vis nav: «Oh, piektdiena ir klāt!» Īstenībā mana ideālā nedēļas diena ir svētdiena, kad varu būt mājās kopā ar tuvajiem ģimenes locekļiem. Manuprāt, visforšāk ir dažreiz sakārtot savu vidi, māju vai skapi. Tas ir arī veids kā sakārtot savas iekšējās domas. Man ļoti patīk tikt vaļā no nevajadzīgām lietām, lai būtu vieta jaunām. Piektdienas un sestdienas patiesībā ir tās trakākās, jo tad mums, mūziķiem, ir darbs, bet pārējiem atpūta. Mēs esam tie, kas parasti izklaidē tos, kas atpūšas. Patiesībā man tādu spilgtu atmiņu saistībā ar piektdienām nemaz nav, jo es esmu ļoti orientēta uz savu muzikālo projektu realizāciju un par atpūtu nedomāju. Piektdienās tik daudz pasākumu ir bijis. Lielākais bonuss, ka varu regulāri apceļot Latviju un iepazīties ar cilvēkiem, redzēt, kā viņi dzīvo. Tā ir viena no labākajām pieredzēm, ko varu iegūt, darbojoties savā profesijā,» teic dziedātāja Agnese Rakovska.

Alīna Kellere rīko tematiskās vakariņa

«Pēdējā laikā bāru apmeklēšanas vietā izvēlamies rīkot interesantas tematiskās vakariņas ‒ gatavojot ēdienu, dzerot vīnu un pavadot vakaru sarunās. Tagad, kad esmu bērniņa gaidībās, ideālais piektdienas vakars ir kinoteātra apmeklējums kopā ar mīļoto cilvēku. Ja ir labs laiks, tad aizbraucam pie jūras vai pasēdēt parkā. Šobrīd man gandrīz visas dienas ir brīvdienas un daudz laika veltu atpūtai.

Iepriekš, kad vēl nebiju stāvoklī, abi ar draugu gaidījām piektdienu, jo, tā kā sestdiena ir brīva, kopā ar draugiem varējām doties uz kādu klubiņu un dejot līdz rītam. Bija jautri. Mēs forši pavadījām laiku. Šobrīd man vairāk patīk izklaidēties ārpus Latvijas, dodoties ceļojumos uz citu valsti. Ārzemēs esot, vienmēr atklāj kaut ko jaunu un izbaudi citu atmosfēru. Jāteic, ka ceļojumos varu justies brīvāk, darīt, ko vēlos, neuztraucoties, ko citi padomās par mani. Iepriekš biju piektdienu cilvēks, bet nezinu, kā būs turpmāk pēc bērna piedzimšanas. Iespējams, ka nu jau vairs naktīs nevarēšu tusēties pa klubiem,» pastāsta modes blogere Alīna Kellere.