Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Ieskats kamaniņu sporta zvaigznes Ullas Zirnes ikdienā

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Latviešu kamaniņu braucēja Ulla Zirne (23) savas karjeras laikā ir spoži sevi pieteikusi, gan izcīnot uzvaru Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā jauniešiem, gan 2012. gada ziemas jaunatnes olimpiskajās spēlēs gūstot bronzas medaļu. Jaunā latviešu cerība sportā sarunā ar »Vakara Ziņām« atklāj, kādas ir viņas treniņu aizkulises.

«Man kā profesionālai sportistei nav nemitīgi jādomā par to, kā sevi uzturēt formā. Tieši šobrīd manā sporta veidā ir starpsezonas pauzīte, kas ilgst pusotru mēnesi. Visu pārējo laiku ir treniņi. Sākam gatavoties jau no maija vidus, un tad dienas laikā ir divi treniņi. Tuvojoties ziemai, pie fiziskajiem treniņiem klāt nāk braukšana pa trasi. Viss kopā ir nebeidzams process, kas ir mans dzīvesveids. Jāsporto katru dienu! Protams, ir dienas, kad ir arī atpūta no treniņiem, tad, lai justos labi, man ir vajadzīga kustība. Man ir savi paņēmieni un treniņi, kas palīdz uzlabot labsajūtu. Kustība ir dzīvesveids. Tas ļoti palīdz justies labāk arī tajos posmos, kad ir smagi treniņi.

Man ļoti patīk staigāt, ko var darīt jebkurā brīdī. Kad negribas sportot, eju staigāt, jo ķermenis ir kustībā un sajūtas ir labas. Mani iecienītie maršruti ir Siguldā, kur man ir savas iecienītākās dabas un meža takas. Kad palieku Rīgā, mēdzu atstāt mašīnu mājās un pārvietoties kājām, kur acis rāda.

Ja atgriežamies pie maniem treniņiem - daudz laika, protams, tiek pavadīts sporta zālē. Trenažieru zālē izpildām arī spēka treniņus ar svaru stieni. Mēdzam spēlēt futbolu un airēt ar laivām. Tāpat ir daudz skriešanas. Grūtākais jau ir melnais darbs, kas tiek paveikts vasarā un rudenī. Kad sākas ziema, sacensības man ir kā svētki, tad varu darīt to, kam esmu visu laiku gatavojusies,» sava dzīvesveida un kamaniņu sporta treniņu aizkulises atklāj Ulla Zirne.