Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Apavu modes tendences pavasara/vasaras sezonā

© Ekrānuzņēmums no Instagram/@street_style_mag

Apaviem ir liela nozīme kopējā tēla veidošanā. Tiem jābūt ērtiem, labas kvalitātes un moderniem. 2019. gada pavasara sezonā apavi ir ne tikai daudzveidīgi gan stilistiski un dizainiski, bet arī ļoti interesanti un oriģināli. Šogad apavu modē tiek izmantoti visi toņi un materiāli. Šajā pavasarī un vasarā apavu modes tendences būs spilgtās krāsās ar neparastas tekstūras kombinācijām, šiku un greznību, tie būs praktiski un ērti valkāšanai.

Aktuālākas apavu modes tendences pavasarī ir Mules tipa iešļūcamās sandales, kurpes ar dzīvnieku raksta un puķu apdruku, kurpes ar bārkstīm, apavi ar virvēm un siksnām, kurpes un zābaki ar caurspīgīdiem plastmasas elementiem, apavi ar neparastiem papēžiem un espadrilles.

Mules

Ekrānuzņēmums no Instagram/@sapatariapeporpe

Mules tipa iešļūcamās sandales šajā sezonā ir īpaši aktuālas, tās var būt ar nelielu, ērtu papēdi, dekorētas ar akmeņiem vai izšuvumiem, arī vienkrāsainas. Tās ir vieglas, valkājamas gan ar biksēm, gan kleitām, gan šortiem.

Dzīvnieku raksts

Ne mazāk stilīgi un moderni kājās izskatīsies apavi ar dzīvnieku raksta apdruku dažādās krāsas. Ierastajai un populārajai leoparda un čūskas apdrukai modernas ir kļuvušas zebras melnās un baltās svītras un žirafes plankumi. Savvaļas dzīvnieku raksta apdrukas šogad ir modē ne tikai apavos, bet arī apģērbos. Kurpes ar augstiem papēžiem, sporta apavi, laiviņas ar V veida izgriezumu vai elegantas sandales ar dzīvnieku raksta apdruku ir viens no šā gada aktuālākajiem trendiem.

Bārkstis

Kovboju stila, hipiju subkultūra un etniskie stili, kas sevī ietver bārkstis, šogad parādās apavu modē. Ādas, zamšādas vai auduma kurpes, izdekorētas ar dažādu krāsu un materiālu bārkstīm, atgriezīs mazliet bohēmiskā noskaņā. Sandales ar bārkstīm ir ideāli piemērotas kokteiļkleitai vai pieskaņojamas ikdienas apģērbam, tās pat var kļūt par apģērba odziņu.

Šņores, virves un siksnas

Ekrānuzņēmums no Instagram

Daudzām dāmām šie apavi būs iecienītākie šī gada pavasara -vasaras sezonā. Eleganti, izteiksmīgi un jutekliski. Tie ir ne tikai stilīgi, bet arī ļoti ērti. Sasietās šņores, virvītes un siksnas eleganti un skaisti izcels sievietes kājas. Šeit var eksperimentēt un siet dažādu veidu mezglus.

Plastmasas elementi

Ekrānuzņēmums no Instagram/@loveraidofficial

Apavi ar caurspīdīgiem plastmasas elementiem ir zināmi no iepriekšējām sezonām, taču savu aktualitāti nezaudē. Kurpes ir ļoti oriģinālas un stilīgas, atklājot kāju dabiskās detaļas. Tās šajā sezonā garderobē ieņem vienu no vadošajām pozīcijām. Caurspīdīgums izskatās stilīgs, uzsver sievišķību, apavi ir viegli kombinējami ar kleitām un džinsiem. Šī apavu tendence būs aktuāla vēl dažas sezonas.

Neparasti papēži

Ekrānuzņēmums no Instagram/@street_style_mag

Kurpes ar dizainiski veidotiem, ekscentriskiem un interesantiem, savdabīgiem papēžiem piestāvēs tām dāmām, kuras ir spilgtas un drosmīgas personības. Šādi apavi 2019. gada pavasarī nav tikai uzdrošināšanās, bet ir ļoti stilīgi un gaumīgi.

Espadrilles

Ekrānuzņēmums no Instagram/@dailydidi

Vieglās un ērtās espadrilles sandales neatstās nevienu vienaldzīgu. Šīs kurpes var valkāt ne tikai pludmalē, tās var lieliski apvienot ar džinsiem un kleitām un daudziem interesantiem apģērbu modeļiem. Tās var kļūt par apģērba īpašo akcentu arī ikdienā. Espadrilles izskatās masīvas un smagas, taču galvenā atšķirība no citiem apaviem ir džutas auklu zoles, kas īstenībā ir vieglas un stabilas. Espadrilles noderēs visiem dzīves gadījumiem un papildinās ikdienas stilu.

Puķaina apdruka

Dažādu ziedu motīvi apavos var būt spilgts izšuvums vai apdruka ziedu krāsās. Tie var būt dažādi, sākot no maziem līdz lieliem ziediem, vai tikai ziedu akcenti. Ziedi šogad ir vieni no aktuālākajām tendencēm apavu modē, jo tie sastopami kurpēs, zābakos, botās, kā arī sandalēs. Ziedu nekad nevar būt par daudz, vai ne?