Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Grupas "DaGamba" puišu stilu veido populāra aktrise

28. martā notiekošā jaunā albuma «DaGamba feat Tchaikovsky» pirmatskaņojuma pasākumam, kas norisinājās tirdzniecības centrā «Spice», puišus bija tērpusi Jana Čivžele. Varat ievērtēt puišu jauno stiliņu! © F64 Photo Agency

Klasiskās mūzikas huligāni grupa «DaGamba» izceļas ne vien ar saviem skaņdarbiem, bet arī vienmēr pārdomāto un saskaņoto vizuālo tēlu, kas organiski iekļaujas jebkurā koncertā vai pasākumā, kurā viņi uzstājas. Grupas līderis Valters Pūce sarunā ar »Vakara Ziņām« pastāsta, kas veido mūziķu imidžu.

«Mūsu stiliste ir Jaunā Rīgas teātra aktrise Jana Čivžele, ar kuru mūs iepazīstināja grupas menedžere Zane Johansone. Ar Janu nu jau sadarbojamies pusgadu. Viņa piedomā, lai mūsu koptēls būtu patīkams un skatuvei atbilstošs. Kopš izziņojām grupas koncertu «Arēnā Rīga», sākām domāt vairāk pie sava vizuālā tēla.

Iepriekš mums tērpus veidoja dažādi dizaineri, taču šoreiz nolēmām atteikties no tērpiem, priekšplānā izvirzot mūziku, nevis to, kas mums mugurā. Viena no dizainerēm, ar kuru iepriekš sadarbojāmies, ir lietuviešu modes māksliniece Julija Janus. Secinājām, ka tagad vēlamies casual [ērtas, bet tajā pašā laikā stilīgas drēbes] stilu un vienkāršas drēbes, kuras var iegādāties veikalā.

Jana kā stiliste īstenībā jau ir ļoti daudz izdarījusi. Viņa jau iepriekš veidojusi dažādām grupām, tai skaitā «Instrumentiem», skatuves stilu koncertiem. Jana pati atrod veikalus, kuros iegādāties apģērbu. Kad viņa kaut ko atrod, mēs dodamies kopā ar viņu uz veikaliem. Visi grupas dalībnieki pielaiko apģērbu, bet Jana mums palīdz to saskaņot un novērtē, kā tas kopumā izskatās. Un viņai vienmēr izdodas,» par sadarbību ar talantīgo aktrisi, kurai ir izcilas stilistes dotības un kura veido skatuves kostīmus Jaunā Rīgas teātra izrādēm, stāsta grupas «DaGamba» līderis Valters Pūce.