Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Nikolajs Puzikovs aicina atmest smēķēšanu

© F64 Photo Agency

Dziedošais policists Nikolajs Puzikovs televīzijas sievietēm «STV Pirmā!» sarunu raidījumā «Starp mums runājot» asi izteicās par dāmām, kas smēķē, atzīstot, ka nekad nevarētu būt kopā ar sievieti, kurai ir šis kaitīgais ieradums.

«Esmu tā audzināts. Nāku no ģimenes, kurā neviens nesmēķē. Nesmēķē tēvs, māte, abi brāļi un māsa. Pat nevienam no mūsu radiniekiem nav šāds netikums. Es noteikti ilgtermiņā negribētu sievieti, kas smēķē. Dzīvot kopā ar smēķējošu dzīvesbiedri, ko redzēs arī bērni!? Nevēlos nodarīt šādu kaitējumu ne sev, ne bērniem. Attiecīgi, ja man būtu jāizvēlas starp sievieti, kas smēķē, un to, kas nesmēķē, es noteikti izvēlētos sievieti, kas nesmēķē. Man ļoti nepatīk smēķējošas meitenes.

Pēc šova, kur runāju par šo tēmu, tagad sākušās lielas diskusijas. Mazliet skarbi izteicos par smēķējošajām meitenēm, tāpēc arī cilvēki sāka man rakstīt: «Malacis, Nikolaj! Mēs tikai par tevi! » Mūsdienās smēķēšana vairs nav tik aktuāla. Man liekas, ka šobrīd cilvēki tieši cenšas veselīgāk ēst, daudzi nodarbojas ar sportu un fitnesu. Ļoti daudzi mani draugi pēdējā laikā ir kļuvuši par veģetāriešiem. Aizvien vairāk pazīstu cilvēkus, kas atsakās no gaļas. Tas jau kļūst par tādu kā trendu.

Cilvēki sāk mazāk smēķēt. Īstenībā starp mūziķiem nav nemaz tik daudz smēķētāju. Citādāka situācija ir aktieru vidē. Varbūt kāds man varēs oponēt, bet esmu piedalījies vairākās viesizrādēs ar aktieriem gan no Nacionālā, gan no Dailes teātra. 90 procenti no šiem aktieriem smēķē. Un man tas liekas stulbi. Aktieru kolektīvā es vienmēr jūtos kā nokļuvis dūmu mākonī. Smēķēšana ir kļuvusi par aktieru ieradumu un dzīvesstilu. Ja es būtu aktieris, noteikti nesmēķētu. Pirmkārt, tiek bojāta veselība, jo smēķēt ir kaitīgi. Otrkārt, tiek tērēta nauda, un pēc smēķēšanas cilvēks smird.

Jo vairāk smēķē, jo vairāk palielini risku saslimt ar plaušu vēzi un citām slimībām. Man ir izdevies smēķētājus pārvilināt uz nesmēķētāju pusi. Iespējams, lai kompensētu vēlmi uzsmēķēt, cilvēks gribēs vairāk ēst, taču domāju, ka tās ir muļķības. Viss ir tikai galvā. Un, ja nāk klāt liekais svars, var taču sākt nodarboties ar sportu un vingrot. Tad liekā svara nebūs!

Es ceru, ka ļoti daudzi cilvēki šo rakstu izlasīs un padomās. Ja viens nesmēķē, tad varbūt vajag padomāt arī par otru un censties atmest. Tik un tā, tas neko labu nerada. Es redzu tikai mīnusus. Pats būtiskākais, ko vēlos pateikt, tā ir audzināšana ģimenē. No tās izriet ļoti daudzas lietas. Tādēļ, ja vecāki bērnu audzinās par nesmēķētāju un paši rādīs labu piemēru, bērns izaugs un nodos šo piemēru saviem bērniem.

Mani par nesmēķēšanu neviens draugs nav diskriminējis, kaut arī daudzi mani draugi smēķē,» savos novērojumos par smēķēšanu dalās Nikolajs Puzikovs un sarunas nobeigumā piebilst, ka ikdienā daudzus aicina atmest šo kaitīgo ieradumu.