Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Paukštello par neiekļūšanu izcilāko aktieru sarakstā: Es nestāstīšu, kā jūtos

© F64 Photo Agency

Lielu sabiedrības pārsteigumu izpelnījās fakts, ka teātra kritiķe un zinātniece Silvija Radzobe grāmatā «100 izcili Latvijas aktieri», nav iekļāvusi vienu no valstī atzītākajiem un leģendārākajiem aktieriem – Jāni Paukštello. Sazinājāmies ar pašu mākslinieku, lai uzzinātu, kāds ir viņa viedoklis, par šādu teātra kritiķes lēmumu.

«Es zinu, ko esmu izdarījis savā profesijā. Vai kāds šīs grāmatas aktieru sarakstu skatīsies Aucē vai Dagdā? Vai kāds tam pievērsīs uzmanību, vai es esmu 82., vai 3. vietā? Vai tiešām domājat, ka es par to uztraucos? Man ir Raimonda Paula komponētā dziesma «Cielaviņa». Man ir Jāzeps (Paukštello viena no Dailes teātrī atzītākajām lomām Raiņa traģēdijā «Jāzeps un viņa brāļi» - red. piez.). Man ir kinofilma «Mans draugs - nenopietns cilvēks». Par ko man uztraukties?

Es nestāstīšu, kā es jūtos, jo tad man jānodarbojas ar Silvijas kompromātiem, ko viņa ir darījusi un ko rakstījusi. Par ko man apvainoties, ka neesmu iekļauts šajā grāmatā? Es esmu pietiekami atzīts. Esmu bijis Latvijas PSR Nopelniem bagātākais skatuves mākslinieks (1987. gads) Kas ir Radzobe? Man Silvijai Radzobei nekas nav jāpierāda. Lai viņa izlasa manu CV. Es nemaz nezināju, ka ir tāds saraksts izveidots, līdz man piezvanīja un par to pastāstīja. Dzīvojiet mierā, jo man viss ir kārtībā. Man ir bērni, māja un ģimene. Mans puika šogad beigs skolu, jārūpējas par viņu un jāpalīdz ar mācībām augstskolā,» savus talanta cienītājus nomierina Jānis Paukštello.