Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Ieskaties Laimas Vaikules skapī

© Laimas Vaikules privātais arhīvs

30. martā «Arēnā Rīga» tiks aizvadīts estrādes dīvas Laimas Vaikules jubilejas koncerts kopā ar īpašajiem viesiem Intaru Busuli, Lauri Reiniku, Jāni Stībeli, grupu «DAGAMBA» un Ukrainas ekstravaganto baletu «Freedom». Vaikule vienmēr ir mācējusi pārsteigt ar savu unikālo vizuālo tēlu un izmeklētajiem stila elementiem. »Vakara Ziņu« lasītājiem ir ekskluzīva iespēja ieskatīties mākslinieces skapī!

Tumšas brilles

Laimas Vaikules privātais arhīvs

Saulesbrilles uz skatuves Laima velk diezgan reti, bet tas vienmēr ir iederīgi. Šajās apaļajās, tumšajās brillēs dziedātāja kopā ar ukraiņu baletu «Freedom» izpildījusi savu enerģisko hitu «Мой муз». Brilles, gredzeni un slēgta tipa melna kleita ar baltām, gofrētām piedurknēm - dziedātājas tēls šajā dziesmā ir kļuvis par spožu stila paraugu.

Modes nama «Dolce & Gabbana» galvas rota

Laimas Vaikules privātais arhīvs

Pasaulslaveno dizaineru Domeniko Dolčes un Stefano Gabanas darinātā galvas rota lieliski piestāv sievišķīgām kleitām un daudzslāņainiem, pidžamveidīgiem kostīmiem, ko iecienījusi Laima. Arī ar lietišķiem kostīmiem šis rotājums izskatās lieliski.

Stīpiņas ar austiņām

Laimas Vaikules privātais arhīvs

Uzvilkusi šo koķeto stīpiņu ar austiņām un melni bēšīgu vakarkleitu, Laima priecēja skatītājus košā duetā ar Krievijas estrādes karali Filipu Kirkorovu sava festivāla «Laima Rendezvous Jūrmala 2018» noslēguma vakarā. Vai arī šogad Kirkorovs pagodinās festivālu ar savu klātbūtni? Šogad Laimas rīkotais festivāls «Rendezvous» piedzīvo savu piekto jubileju, un tiek solīts, ka Jūrmalā pulcēsies paši spožākie mūziķi un festivāla viesiem būs baudāmi izcili priekšnesumi.

Brošas, rokassprādzes un matu sprādzes ar ziediem

Laimas Vaikules privātais arhīvs

Laimas Vaikules privātais arhīvs

Laimas Vaikules privātais arhīvs

Laima bieži papildina savu tēlu ar masīviem mākslīgo ziedu rotājumiem, līdzīgiem dzīvām, piesātinātām ziedkopām, īpaši vasaras sezonā. Vienkāršs balts krekls, papildināts ar šiem milzīgajiem, spožajiem rotājumiem un somiņu kādā no «Laimas krāsām» - baltā, melnā vai sarkanā -, padara estrādes dīvas vizuālo tēlu vienlaikus ļoti klasisku un svaigu.

Melni «Louis Vuitton» ādas zābaki ar masīvu platformu

Laimas Vaikules privātais arhīvs

Gluds ādas materiāls kombinācijā ar masīvu zoli un augstu platformu piešķir zābakiem unikālu stilu. Savukārt zābaki lieliski papildina dziedātājas kontrastainos stila komplektus. Laima māk uzsvērt savu izsmalcinātību un trauslumu ar masīviem apaviem apvienojumā ar kleitām no smalkiem audumiem.

Rotaslietas

Laimas Vaikules privātais arhīvs

Laima dod priekšroku košām un lielizmēra rotaslietām. Viņa izvēlas interesantu un asimetrisku bižutēriju, krelles, auskarus ar etniskiem motīviem vai rokassprādzes, kas bieži vien iegādātas ceļojumu laikā.

Cepure

Laimas Vaikules privātais arhīvs

Laima dievina galvassegas - naģenes, cepures, «bandanas» - reizēm ekstravagantas, reizēm apzināti vienkāršas. Ar lielāko prieku nēsā tās ne tikai uz skatuves, bet arī ikdienā. Viņa ir viena no retajām šovbiznesa zvaigznēm, kas spēj padomju laiku taksistu naģenes padarīt par izsmalcinātu aksesuāru, kas piestāv gan smokingam, gan koncerta kleitai, gan sporta kostīmam pastaigas laikā.

Aksesuārs ar mašīnām

Laimas Vaikules privātais arhīvs

Laima vienmēr izceļas ar elegantu stilu, kas papildināts ar smalku huligānisma noti. Rūpīgi pārdomājot sava tēla detaļas, Laima rada sajūtu, ka tomēr šo «spēli» neuztver līdz galam nopietni. «Nekļūstiet par sava ārējā izskata vergu,» Laima intervijās bieži uzsver. «Pieklājīgi apavi, veseli zobi, labs manikīrs un ieveidoti mati ir skaistumu veidojošie elementi. Bet viss pārējais jau ir atkarīgs no acu skatiena.»

Kontrasti un grafika

«Es ļoti mīlu Laimu, un viņa manam muzejam ir dāvājusi desmitiem savu tērpu. Tie atrodas manā kolekcijā, un es tos regulāri izstādu. Viņas stils vienmēr ir bijis īpašs. Padomju laikos viņa bija rietumnieciska māksliniece, ļoti «grafiska». Laima ir kontrastu sieviete, viņai ļoti patīk ģeometriski elementi,» stāsta Krievijā populārais modes vēsturnieks un raidījumu vadītājs Aleksandrs Vasiļjevs.