Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Liene Greifāne vērtēs mūziķus grandiozā Krievijas TV šovā

© Airats Gazetdinovs

23. martā televīzijas kanālā «Rossija-1» sāksies jauns šovs «Nu-ка, vsе vmestje!» («Visi kopā!»), kas būs grandiozākais mūzikas notikums visā Krievijas televīzijas vēsturē. Šovu vadīs populārais Krievijas dziedātājs Nikolajs Baskovs.

Katrā šova raidījumā uzstāsies desmit dalībnieki no Krievijas, Ukrainas, NVS un Baltijas valstīm, kurus vērtēs 100 tiesnešu žūrija. Muzikālais šovs būs lielākais un objektīvākais novērtējums ikvienam izpildītājam, jo katru dalībnieku vērtēs simt dažādu profesiju pārstāvji - dziedātāji, komponisti, producenti, labākie vokālie pedagogi, mūzikas blogeri un mūzikas industrijas pārstāvji. Žūrijas vadītājs un galvenais vērtētājs būs Sergejs Lazarevs.

Katram šova dalībniekam ar savu izpildījumu jāiegūst pēc iespējas vairāk balsu no simt žūrijas pārstāvjiem, lai tie pieceltos un tad dziedātu visi kopā. Jo vairāk balsu saņems dalībnieks, jo vairāk punktu tas iegūs. Tikai divi no labākajiem dalībniekiem no katra šova raidījuma saņems biļeti uz finālu. Katra raidījuma uzvarētājs automātiski nokļūs finālā. Konkursa dalībniekiem, kas raidījumā ieņems 2. un 3. pozīciju, būs jācīnās savā starpā muzikālā duelī. Šova finālā nopietnā konkurencē notiks cīņa par šī šova galveno balvu - projekta kausu un vienu miljonu Krievijas rubļu.

»Vakara Ziņām« izdevās uzrunāt nelielai ekspresintervijai kino režisori Lieni Greifāni, kura būs žūrijā un vērtēs katru projekta «Nu-ка, vsе vmestje!» dalībnieku.

Simt vērtētāji ir dažādi ar mūziku saistīti profesionāļi. Kā jums izdevās nokļūt šajā simtniekā?

Pirmkārt, ne visi eksperti ir profesionāli mūziķi. Mūsu starpā ir dziedoši foniatri, ķirurgs, blogeri, reperi, komponisti, aktieri un tā tālāk. Mani dalībai šajā projektā uzrunāja jau pasen, piedāvāja iet kā dalībniecei vai ekspertei. Izvēlējos eksperta lomu un esmu par to ļoti priecīga, jo dalībnieki uzstājas tikai vienu reizi un otru reizi, ja tiek finālā, taču eksperti ir uz visiem deviņiem raidījumiem. Sava tēla popularizēšanai Krievijā - tas, protams, ir daudz izdevīgāk.

Jūs pati esat piedalījusies šovā «Talantu fabrika», kur bijāt viena no līderēm. Kā ir tagad vērtēt dalībniekus no otras puses, pašai esot šova žūrijā?

15 gadu laikā esmu vērtējusi ļoti daudz dalībnieku dažādos konkursos un festivālos. Jau piecus gadus esmu starptautiskā festivāla «Rīga Symphony» režisore, tas man nav nekāds jaunums. Sajūtas ir ļoti patīkamas, ir interesanti vērtēt un atdot savu balsi, nevis ieliekot atzīmi par uzstāšanos, bet piedziedot klāt šova dalībniekiem. Koris no tādiem cilvēkiem ir ļoti saviļņojošs.

Pilnu publikāciju lasi jaunākajā "Vakara Ziņas" izdevumā vai www.vz.lv