Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Zvaigžņu ieteikumi, kā nesaslimt ar gripu

© F64

Aukstie ziemas mēneši ir laiks, kad plosās gripas epidēmija un neviens nav pasargāts no piloša deguna, klepus un paaugstinātas ķermeņa temperatūras. Uzrunājām sabiedrībā populārus cilvēkus, kas vienmēr staro un, šķiet, nekad neslimo, lai padalās ar saviem ieteikumiem, kā būt uz strīpas un neiegulties slimības gultā.

Kā norūdījies Armands Simsons?

«Norūdīties palīdz ziemas skriešana, kas nostiprina muskuļus arī šajā laikā. No nākamā gada plānoju rūdīties arī ar ziemas peldēm, kas palīdz stiprināt imunitāti un cīnīties ar vīrusiem. Pērnā gada novembrī biju gan sasirdzis, bet ātri atveseļojos. Droši vien atbilde, kā man tik ātri izdevās atgūt veselību, būs imunitātes stiprināšanā, kas, kā teicis dakteris Anatolijs Danilāns, ir jāstiprina visu gadu, ne tikai šajā laikā.

Runājot par bērniem, ja kāds saslimst, tad notiek ķēdes reakcija un slimo visi. Sieva Iveta saistībā ar šo tēmu varētu sniegt vairāk padomu nekā es. Bieži vien ir tā, ka vecāki savas atvases uz skolu vai bērnudārzu palaiž ar nelielām saaukstēšanās pazīmēm tikai tādēļ, ka nav kas viņus mājās pieskata. Mēs cenšamies bērnus izārstēt pilnībā un tikai tad laist uz skolu vai bērnudārzu. Regulāri apmeklējam ārstu, kas arī iesaka vispirms izārstēties un tikai tad doties uz skolu. Ir jau bijis visādi! Cenšamies ārstēt bērnus ar homeopātijas līdzekļiem. Tomēr nopietnāku saslimšanu gadījumā ir izmantotas arī antibiotikas.

Mans ieteikums, kas ir pavisam elementārs - rūpēties, lai, ejot ārā, ir cepure, šalle un cimdi. Viens no faktoriem, kādēļ bērni saslimst, jo skrien ārā aukstumā bez cepures, šalles vai cimdiem,» ar padomiem dalās TV raidījuma «Superbingo» vadītājs, hokeja kluba Rīgas «Dinamo» tehniskais direktors un četru bērnu tētis Armands Simsons.

Olga Dreģe: «Galvenais - nesatraukties!»

«Nevajag domāt un baidīties no slimībām. Jāiemācās izdzīvot apstākļos, kādi mums ir apkārt. Ar tiem ir jāsadzīvo. Galvenais - nesatraukties. Sevi ir jāiepazīst un jāizzina, kuras ir vārīgās vietas. Ja tas ir sprands, jāstaigā ar šallīti. Būtisks ir siltums - gan guļot, gan pēdām, gan dzerot karstu tēju ar ingveru un medu. Iesaku lietot visu dabisko - upenes, medu, alveju, kalanhoju, pelašķi un pīlādzi. Pīlādžogas manos laukos tiek savārītas želejās un sīrupos, ko ziemā var lietot. Galvenais - nepārēsties un nepārspīlēt. Svarīgas ir arī kustības un vingrošana.

Ja man ir iesnas, izmantoju ziedi «Zvaigznīte», ārstējos tikai ar tautas līdzekļiem. 10 gadus neko nepārbaudu un esmu veselīgāka nekā jaunībā. Esmu ierindā un strādāju bez apstājas, piemēram, tagad februārī man būs 14 izrādes,» ar saviem padomiem dalās Dailes teātra aktrise Olga Dreģe.

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv