Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Igors Linga: Man būs 53 gadi, bet jūtos tā, it kā būtu 30!

© F64

TV, kino un mūzikas videoklipu režisors un producents, mūzikas ierakstu producents, dziesmu tekstu autors Igors Linga 23. janvārī atzīmē savu 53. dzimšanas dienu. Tiesa gan, šoreiz nebūs skaļas dzimumdienas ballītes.

«Atceros savu desmit gadu jubileju, kad ciemos bija atnākusi mammas labākā draudzene, kas man uzdāvināja grāmatu «Lāčplēsis» un teica, ka, kļūstot arvien vecākam, laiks sāks lidot vēja spārniem. Tolaik mācījos trešajā klasē un man tā vis nelikās. Daudzi dzied, cik skaisti ir 18 gadi. Kad man palika 18, es sēdēju virtuvē, skatījos pa logu un domāju: «Tas ir viss?». Mani satrieca, ka 18. gads bija tik pelēks.

Atminos arī savus 34 gadus. Mans tēvs 34 gados gāja bojā motocikla avārijā. Nodomāju, redz, esmu sava tēta vecumā un ar katru nākamo gadu būšu nodzīvojis vairāk nekā viņš.

42 gadu jubilejā attapos, ka savu 40. dzimšanas dienu esmu palaidis gar ausīm. Sapratu, ka ir jāsvin, noīrēju restorānu, saaicināju draugus un ģimeni. Svinēju arī 45 un 50 gadu jubilejas. Kaut arī nepriecājos, ka pasē rakstīts 50, daudzi mierināja un teica, ka nekas jau nemainīsies un debesis būs zilas un saule joprojām spīdēs. Sapratu, ka tiešām nekas nav mainījies. Man būs 53 gadi, bet jūtos tā, it kā man būtu 30. Vienīgi, ieejot kādā no iestādēm, pret mani izturas ar lielāku cieņu nekā 20 gados. Vairāk manu, ka manam brālim Gvido Lingam šogad jau būs 50, bet manam dēlam jau 30. Gluži kā teica manas mammas draudzene, laiks tik tiešām lido vēja spārniem,» savās atmiņās dalās Igors Linga.

Vēlam jubilāram neizsīkstošu enerģiju, daudz jaunu ideju un radošu projektu!