Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Gints Grāvelis pastāsta, ko domā par maģiju un raganām

© F64

Dailes teātra aktieris Gints Grāvelis šomēnes sāks gatavoties jaunā gada pirmajai pirmizrādei «Salemas raganas», kas paredzēta 1. februārī, un to iestudē režisore Laura Groza-Ķibere. Tā kā jaunajā izrādē kaislību netrūks un tiks rīkotas raganu medības, skaidrojām, cik maģiska ir paša Grāveļa ikdiena un vai arī viņš savā dzīves ceļā ir sastapis kādu raganu.

«Es pieļauju, ka ir cilvēki, kuriem vairāk dots nekā citiem - vairāk zināt un vairāk redzēt. Noteikti arī man! Ne velti ir cilvēki, kas var citiem palīdzēt. Tādu cilvēku gluži par raganu vis nenosauksi.

Mūsdienās jau vairs nav kā senāk, kad bija visādi šarlatāni, kas sevi pasludināja par cilvēkiem ar spējām. Šobrīd tas vairs nav tik populāri, bet atceros vēl savu agrās jaunības laiku, kad tā sauktos šarlatānus rādīja pat TV ekrānā. Gan jau viņi arī tagad vēl ir, un lai viņiem veicas. Man visas tās lietas nevajag. Dzīvē notiek tā, kā jānotiek. Ja es kaut kādas ziepes taisu vai daru kaut ko nepareizi, tad agri vai vēlu viss sagriezīsies tā, kā tam ir jābūt. Man nav vajadzības iet meklēt un prasīt, kā man ies nākotnē. Es negribu zināt, kā man klāsies rīt, parīt vai pēc desmit gadiem. Līdz šim visiem tiem gadījumiem, kas sākotnēji šķituši maģiski vai neizprotami, agri vai vēlu esmu atradis racionālu izskaidrojumu. Protams, ir jau «feini» vienreiz arī izslēgt to racionālo apziņu un mazliet atgriezties bērnības sajūtās un pasapņot. Atzīšos, ka nekad neesmu saucis garus vai piedalījies šādos procesos ne jaunībā, ne skolas laikā. Man tas nešķita «inčīgi». Es mēģinu uz visām šīm lietām raudzīties pragmatiski, tiesa, ne vienmēr sanāk,» par burvestībām aizdomājas aktieris.