Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Kašers rada krāšņu masku karnevāla naktij!

© F64

Multimākslinieks Kaspars Blūms-Blūmanis jeb Kašers »Vakara Ziņām« nodemonstrēja, kā ikviens var veikli pagatavot sev krāšņu masku, kurā izcelties un būt pamanāms Jaungada karnevālā. Lai jums izdodas iedvesmoties no Kašera padomiem un radošās domas lidojuma!

Pirmais solis

Sākotnēji no krāsaina kartona tiek izgriezta maskas pamatne, kuras malās izveido caurumus, kuros iever un nostiprina lentes, kuras jau vēlāk, liekot masku uz sejas, varēsiet sasiet.

Otrais solis

F64

Uz maskas plānā kārtā ar otiņu tiek uzklāta PVA līme. Lai darba process ir kārtīgāks un nekas neiet pa gaisu, masku ieteicams novietot uz vienreizlietojamā šķīvja.

Trešais solis

F64

Lai maska būtu krāsaina un oriģināla, uz tās tiek līmēti krāsainā kreppapīra gabali. Katrs pats izvēlas sev tīkamas krāsas, veidojot raibu vai monohromu pamatu.

Ceturtais solis

F64

PVA līme žūst aptuveni 10 minūtes. Tiesa, sevišķi nepacietīgos darbarūķus tas netraucē turpināt darboties.

Piektais solis

F64

Kad maska ir aplīmēta ar kreppapīru un līme nožuvusi, ar skavotāju tiek piestiprinātas krāsainas spalvas. Spalvas var arī līmēt ar PVA līmi, taču skavotājs tās nofiksē stingrāk, un process ir krietni ātrāks. Ja mājās ir arī līmes pistole, to var droši likt lietā un pielīmēt spalvas ar karsto līmi.

Sestais solis

F64

Lai maska būtu krāšņāka, ar eglīšu rotājumu gan sudraba, gan, kā redzams attēlā, zelta tonī var izveidot acu līniju.

Septītais solis

F64

Ar līmes pistoli pie spalvām tiek piestiprinātas pērlītes.

Astotais solis

F64

Lai maska krāšņāka, var pievienot arī citas detaļas, kas noteikti atrodas jūsu mājas rokdarbu vai Ziemassvētku eglīšu un telpu dekorējumu kastēs.

Devītais solis

Kad maska ir izrotāta, tās otrā pusē var pielīmēt tādu pašu kartona pamatni, lai nofiksētu rotājumus un šo masku būtu ērtāk nēsāt. Sagatavojot šo mākslas darbu, pagāja aptuveni 15 - 20 minūtes. Maskas pagatavošanas laiks var mainīties no tā, cik smalki un detalizēti katrs to veido.

Kašers stāsta, ka šī ir ļoti vienkārša maska, ko var veidot pat ļoti mazi bērni. Tāpēc gatavošanās ballītei vai karnevālam var izvērsties par ģimenisku pasākumu, kad vecāki kopā ar atvasēm izgatavo sev krāšņas maskas.

Kas nepieciešams, lai pagatavotu šādu masku?

PVA līme un skavotājs.

Šķēres un otiņa.

Līmes pistole un līmes stienīši.

Krāsains kreppapīrs un kartons, no kā izgriezt maskas pamatni.

Kašera Ziemassvētku radošajā darbnīcā jeb meistarklasē bija pieejami arī dažādās krāsās nopūsti makaroni, pērlītes, mākslīgās rožu lapiņas un spalvas, pogas un citi noderīgi materiāli.

Katrs savai maskai var izvēlēties sev tīkamus un pieejamus materiālus, atliek tikai izpausties radoši un ļauties fantāzijai.