Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Latvijas slavenību dubultnieku tiesu darbi - četri spilgtākie gadījumi

© F64

Slavenības savu labo reputāciju būvē gadiem, bet to sagraut var pāris mirkļos. Dažreiz gadās tā, ka slavenību vārdi var tikt aptraipīti burtiski, viņu ne tik priekšzīmīgo dubultnieku dēļ.

Līdzīgu vārdu un uzvārdu dēļ mēdz rasties dažādi pārpratumi un pat tiek piesauktas sazvērestības teorijas. Šādos brīžos slavenībām ir jātaisnojas par citu cilvēku grēkiem, skaidrojot, ka ne viņš pats, bet gan vārda un uzvārda brālis pastrādājis vienu vai otru likumpārkāpumu. »Vakara Ziņas« apkopoja šā gada četrus spilgtus gadījumus, kad tiesas procesos norādītie personu vārdi un uzvārdi bija identiski sabiedrībā zināmiem kungiem.

Samoilova dubultniekam problēmas ar rēķinu nomaksu

Populārais pludmales volejbolists Aleksandrs Samoilovs ir panākumiem bagāts sportists, priekšzīmīgs ģimenes tēvs un īsts paraugs, no kā iedvesmoties arī citiem cilvēkiem, tāpēc liels bija pārsteigums, redzot viņa vārdu un uzvārdu tiesas sēžu kalendārā.

Vidzemes priekšpilsētas tiesā šogad 27. gada jūnija rītā norisinājās tiesa, kurā no Aleksandra Samoilova tika piedzīta neliela naudas summa «Latvijas namsaimniekam». Ja tik daudz laika pavadi ārzemēs sportojot, veltot laiku ģimenei un dzenoties pēc panākumiem, aizmirst nomaksāt rēķinus būtu tīri cilvēciska kļūda. Sazinājāmies ar pašu volejbolistu, kurš atklāja, ka neko nezina par tiesas sēdi, turklāt tajā dienā viņam nemaz nebija paredzēts atrasties Latvijā. Sportists nemeloja, jo jau 28. jūnijā Samoilovs savā «Instagram» kontā ievietoja bildi, kurā redzams, ka kopā ar volejbolistu Jāni Šmēdiņu atrodas Polijā, lai piedalītos izslēgšanas turnīra spēlēs un cīnītos par iekļūšanu Pasaules tūres četru zvaigžņu posma pusfinālā. Kā norāda Uzņēmumu reģistra datu bāze «Lursoft», Latvijā ir vismaz deviņi Aleksandri Samoilovi.

Valdis Valters nekad nav nonācis līdz tiesai

2. novembrī Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā rakstiska tiesas sēde bija paredzēta arī basketbola leģendai Valdim Valteram. Sīkāka informācija par šo tiesas procesu gan netika minēta, tāpēc sazinājāmies ar sabiedrībā zināmo sporta raidījuma vadītāju un basketbola leģendu, lai apvaicātos, kas īsti noticis. Valdis Valters pastāstīja, ka nekad mūžā viņam nav bijis nevienas pašas tiesas sēdes un cer, ka arī nebūs. Ņemot vērā, ka šis vīrs mēdz teikt patiesību arī tad, kad tā ir rūgta, un vienmēr atbild par saviem asāk pateiktajiem vārdiem, nav pamata neticēt. To apstiprina arī «Lursoft» atrastā informācija. Latvijā ir vismaz septiņi Valdi Valteri.

Pilnu rakstu lasiet žunālā "Vakara ziņas", www.vz.lv