Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Kaspara Kambalas ģimenes drāma: bijusī sieva atklāj pagātnes notikumus

© F64 photo agency arhīvs, Instagram

Otrpus okeāna drīzumā 15. dzimšanas dienu svinēs pašmāju populārā basketbolista un bijušā boksera dēls – Kristaps Andželo Kambala. Arī viņš par savu sporta veidu izvēlējies basketbolu, tiesa, visādi citādi grib atšķirties no sava tēva Kaspara. Zēna mamma Džesika un arī pats Kristaps Andželo nevēlas saistīt sevi ar bijušo izlases basketbolistu. Patiesībā tas ir skumjš stāsts par cilvēku lēmumiem un to sekām. Tomēr tajā nedrīkst aizmirst faktu, ka Lasvegasā aug jauns basketbolists ar latviešu saknēm, par kura gaitām var lasīt jaunajā «Sporta Avīzes» žurnāla numurā.

Dēlam prognozē veiksmīgu nākotni

Kristaps Andželo vēlas apciemot Latviju un satikt radiniekus. Taču ne tagad. Viņš nevēlas tikt uztverts kā Kaspara Kambalas dēls. No lidmašīnas viņš grib izkāpt kā Kristaps Andželo Kambala.

Viņš vēlas atšķirties no tēva gan laukumā, gan ikdienā. Kristaps Andželo parametru ziņā vairāk līdzinās Kaspara pāragri mūžībā aizgājušajam vecākajam brālim Kristapam. Tieši par godu viņam arī ticis dots vārds. 180 centimetru garais Kristaps Andželo ir ļoti ātrs, labi pārredz laukumu un ir apveltīts ar labu metienu no tālās distances. 14 gadu vecajam puisim esot augsts basketbola IQ, bet bumbas pārvaldīšanas tehnika palīdz radīt situācijas gan sev, gan partneriem. Viņš pats uzskata, ka uz spēli raugās ar mākslinieka acīm, bet viņa kustības atgādina gleznotāja otas pieskārienus uz audekla. Ārsti šobrīd paredz, ka puisis varētu izstiepties līdz 193-195 centimetriem.

Brīvajā laikā baro bezpajumtniekus

Pēc Kaspara Kambalas autobiogrāfijas grāmatas «Kambala… āmen!» iznākšanas nevienam vairs nebija ilūziju par raženā basketbolista brīvā laika pavadīšanas izvēlēm. Narkotikas un prostitūtas, naktsklubi un ballītes kļuva par sinonīmu uzvārdam Kambala. Kristaps Andželo grib doties pretējā virzienā.

Jaunietis ir aktīvi iesaistījies sociālajās aktivitātēs, kas ir vērstas pret narkotikām. Viņš runā ar saviem vienaudžiem par narkotiku un steroīdu kaitīgo iedarbību uz organismu, aicinot nemaz nemēģināt to ietekmi pārbaudīt pašiem. Brīvajā laikā viņš baznīcā baro bezpajumtniekus un apmeklē kara veterānus, uzklausot viņu dzīvesstāstus. Mamma Džesika norāda, ka Kristapa Andželo mērķis ir atgūt Kambalas uzvārda reputāciju. Nav svarīgi, vai tas notiks, spēlējot NBA vai Eiropā vai varbūt tiesājot NBA spēles.

Pārdeva pat laulības gredzenu

Kristaps Andželo pasaulē nāca 2004. gada janvārī, kad Džesikas un Kaspara ģimenē jau auga adoptētais Diandrē. Kaspars tajos gados bija savas karjeras virsotnē un spēlēja tādos klubos kā Madrides «Real», Kazaņas «Unics» un Stambulas «Fenerbahce». Taču 2006. gada beigās viņš par kokaīna lietošanu tika diskvalificēts uz 14 mēnešiem, turklāt vēlāk termiņš tika pagarināts līdz 24 mēnešiem. Prombūtnē no basketbola viņš pievērsās boksam un 2008. gada beigās atgriezās basketbolā.

Kā izrādījās, tad pametis viņš bija ne tikai boksu, bet arī ģimeni. Džesika to atceras tā - viņš vienkārši iekāpa lidmašīnā un aizlidoja. Tad viņa vēl nezināja, ka Kaspars tolaik jau bija iepazinies ar savu trešo sievu Tifāniju Rondu, ar kuru gribēja pāršķirt jaunu lappusi savā dzīvē. Taču Amerikā palika ne tikai sieva, bet arī divi bērni, māja, automašīnas un rēķini. Džesika neslēpj, ka tobrīd par savu un bērnu nākotni bija pārbijusies līdz nāvei. Viņa nebija strādājusi deviņus gadus, bet tagad bija jāuztur māja un bērni. Bija skaidrs, ka viņa nedabūs tādu darbu, kas ļautu saglabāt ierasto dzīvesveidu, tādēļ Džesika pārdeva māju, mašīnas, pat laulības gredzenu.

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv