Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Miervaldis Polis ignorē Triju Zvaigžņu ordeni?

© F64

Talantīgais un populārais latviešu gleznotājs un performanču meistars Miervaldis Polis beidzamā laikā nav manīts, ne intervējamies TV raidījumos, ne žurnālos un laikrakstos, un pat viņa amata brāļi atzīst, ka jau vairākus gadus neko nezina par kolēģi, kurš dzīvojot savrup no galvaspilsētas mākslinieku saviesīgās dzīves. Miervaldim Polim aizvadītās nedēļas nogalē bija jāierodas Rīgas pilī, lai saņemtu valsts augstāko apbalvojumu – Triju Zvaigžņu ordeni. Viņš tā arī neieradās.

Gleznotāja Miervalža Poļa neierašanos uz apbalvošanas ceremoniju Valsts prezidenta preses dienests komentē: «Miervaldis Polis uz valsts augstāko apbalvojumu pasniegšanas ceremoniju 2018. gada 17. novembrī nevarēja ierasties. Lai saņemtu viņam piešķirto apbalvojumu, Miervaldis Polis tiks aicināts uz nākamo valsts augstāko apbalvojumu pasniegšanas ceremoniju.»

Tiesa gan, jāatgādina, ka arī uz savas personālizstādes «Ilūzija kā īstenība» svinīgo atklāšanu 2016. gada pavasarī Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā, uz kuru no visas pasaules bija atceļojuši gleznotāja mākslas darbi, Miervaldis Polis neieradās.

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv