Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Andris Bulis: Mēs tiekam čakarēti!

© Ģirts Ozoliņš/ F64 Photo Ageny

Pēdējā laikā aizvien vairāk sabiedrībā populāri cilvēki, par platformu izmantojot savu sociālo tīklu profilus, nevairās aktīvi paust savu viedokli un sašutumu par notiekošo politiskajās aprindās, kā arī sabiedrībā aktuāliem notikumiem.

«Līdzko es uzrakstu savas pārdomas, tām pretī tiek nolikts likums. Ir viedoklis, ka sabiedrībā zināmie cilvēki nezina likumu, bet baigi izsakās. Uzskatu, ka tie likumi ir tik sarežģīti, lai cilvēki neko neteiktu, jo tos nesaprot. Tas ir izdevīgi tiem, kuri šos likumus pieņem. Ja tu par to ierunājies, tad pretī dzirdi: «Tāds ir likums!» Sanāk tā, ka viss ir tik gudri uzrakstīts. Bet tauta jau nav nekāda muļķe. Tautu par muļķiem padara tautas kalpi. Jo viņi izdomāja tik sarežģītus likumus. Piemēram, ja mani paņem uz četriem gadiem teātris, bet es neesmu attaisnojis cerības un spēlējis, tad mani atlaiž un nekādas kompensācijas neizmaksā.

Tikmēr tautas kalpi, kas četru gadu laikā ne reizi nav kāpuši tribīnē un nav pateikuši nevienu vārdu, saņem šīs kompensācijas. Domāju, ka ir cilvēki, kas saprot šos likumus vairāk nekā es, kas ir vākuši balsis pret šīm deputātu kompensācijām. Ir arī citi, kuriem tas liekas nepieņemami.

Es neesmu lielajā politikā un par to neinteresējos. Bet dažkārt man liekas, ka par mūsu tautu vienkārši ņirgājas. Mēs tiekam čakarēti. Un pēc tam mums vēl ir jāmaksā kompensācijas. Man viens cilvēks aizrādīja, ka deputāti tā nevar iet strādāt. Tā nav! Ir daudzi politiķi, kas sniedz konsultācijas, un tas viss ir maksas pakalpojums. Nav tā, ka viņi saņem tikai to nabaga naudiņu.

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv