Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Vents Armands Krauklis atsācis spēlēt badmintonu

© Olafs Krūzmētra

Latvijas senioru badmintona čempionātā Valkas mērs Vents Armands Krauklis no jauna izgaršoja šā sporta veida azartu, un nu viņam atkal ir āķis lūpā atsākt badmintonu spēlēt regulāri.

Neprasa lielus finansiālos ieguldījumus

«Beidzamajos gados veselības problēmu dēļ badmintonu tik aktīvi nespēlēju. Man speciālisti ieteica vienmērīgu slodzi, tādēļ bija jāizvēlas nūjošana. Latvijas Badmintona federācijas ģenerālsekretārs Kristians Rozenvalds ieteica uzspēlēt vienu dubultspēli, lai parādītu, ka jebkurā vecumā cilvēks, kas kādreiz ir trenējies badmintonā, var forši pavadīt laiku un izkustēties. Dubultspēli nospēlēju kopā ar Kristiānu pret Vijciema vīriešu pāri Andreju Kamoliņu un Jāni Ozoliņu, kuriem godīgi zaudējām. Viņi regulāri trenējas un čempionātā dabūja bronzas medaļu. Man bija patīkami, ka šie spēlētāji ir no Vijciema, kas atrodas Valkas novadā.

Kad sāc spēlēt, rodas azarts. Pēc šīs spēles man ir klusa iecere atsākt regulāri spēlēt badmintonu, centīšos to darīt vismaz reizi nedēļā. Pēc novembra, kas ir pilns ar dažādiem patriotiskiem sarīkojumiem, plānoju spēlēt Valkas badmintona klubā «Lotos». Manam ekipējumam joprojām ir laba kvalitāte, tādēļ tur neko nevajag gādāt. Badmintonam piemēroti apavi un apģērbs ir tas, kas der jebkuram citam zālē spēlējamam sporta veidam. Galvenais ir laba rakete un volāniņš. Man ir firmas «Wilson» rakete. Par pāris centiem volāniņu nav ieteicams pirkt, jo ar tādu nevar normāli paspēlēt. Bet kopumā badmintons neprasa lielus finansiālos ieguldījumus. Tas ir ļoti demokrātisks un azartisks sporta veids, ko var spēlēt jauns un vecs. Katrs var izvēlēties sev atbilstošu slodzi un atrast līdzvērtīgu pretinieku,» stāsta viņš.

Liks pasvīst pat slinkajiem

«Badmintonu spēlēju bērnībā un pirms padsmit gadiem, kad mani pirmo reizi ievēlēja par Valkas mēru.

Uz pieaugušo treniņiem es toreiz gāju diezgan regulāri, jo tā tiešām ir viena laba nodarbe. Tik augsts līmenis, lai spēlētu lielās sacensībās pret nopietniem konkurentiem, man gan nekad nav bijis. Badmintons ļoti palīdz izvēdināt galvu, jo tajā brīdī, kad tu spēlē, nav laika domāt ne par ko citu. Tā ir ļoti ātra spēle, kurā vajag gan reakciju, gan zibenīgi pieņemt stratēģiskus lēmumus. Otrkārt, lai cik slinks tu būtu, uz laukuma esi spiests kustēties un kārtīgi iesvīst, ja tev pretī ir tava līmeņa vai stiprāks pretinieks. Tādēļ pat īpaši slinkiem cilvēkiem šis ir labs veids, kā fiziski izkustēties. Protams, ja esi spēcīgāks par otru, vari daudz nekustēties un apspēlēt ar prātu. Parasti tādas situācijas ir reti, jo tam stiprajam ir garlaicīgi,» Krauklis atklāj badmintona spēlēšanas nianses.

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv