Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Pūpola uzbrauciens Rimšēvičam izmaksā vien 900 eiro!

© F64 photo agency arhīvs, Ingrīda Punka

13. septembrī kinoteātrī «K. Suns» notika skandalozās filmas «Baņķieris» pirmizrāde. Filmas iznākšana uz ekrāniem gan netiek vērtēta viennozīmīgi, vieni jūtas Anša Pūpola apgaismoti, otri to uzskata par kāda bagāta onkuļa pasūtījumu, bet trešie par velti izniekotām 38 minūtēm un 7 eiro, jo tāpat neko jaunu neuzzināsi. Sabiedrību visvairāk interesējošais jautājums – kurš maksāja par filmu jeb kas ir šā darba sponsors?

Filmu, Anša Pūpola mudinātas, »Vakara Ziņas« devās skatīties uz kinoteātri «K. Suns», kurā ir 181 sēdvieta. Lasot ziņojumus, ka biļetes uz filmu tiek izķertas zibens ātrumā, bijām morāli gatavi lielam cilvēku pūlim un pieļāvām, ka it kā lielā pieprasījuma dēļ tik unikāla iespēja redzēt šo filmu var arī aiziet gar degunu. Bažām gan nebija pamata, jo uz 18. septembra seansu bija ieradušies vien desmit cilvēki, tātad maksimālā summa, kas tika iekasēta par šo seansu, varētu būt aptuveni 70 eiro.

Filmas aptuvenie ieņēmumi

Ansis Pūpols, reklamējot filmu, skandēja, ka 13. septembrī un 14. septembrī visas biļetes tika izpārdotas.

Vienas biļetes cena ir 7 eiro, tātad. rupji rēķinot, iekasētā summa ir 1267 eiro par vienu pilnībā izpārdotu seansu ar 181 skatītāju. Divu pilnībā izpārdotu seansu summa ir 2534 eiro. Teorētiski maksimālā summa, ko šī filma varētu sniegt, ja no 13. septembra līdz 27. septembrim uz visiem seansiem biļetes tiktu izpirktas par 7 eiro katra, būtu 19 005 eiro. Noskaidrojām, ka līdz 19. septembra kino seansam filmai bijuši 600 skatītāju. Tātad, rupji rēķinot, summa, ko skatītāji varēja samaksāt par filmas noskatīšanos līdz žurnāla nodošanai tipogrāfijā, ir aptuveni 4200 eiro. Tā kā starp filmas skatītājiem bija arī pensionāri, kuriem seansos, kas notika plkst. 15.00 un 16.00, biļetes cena ir 4 eiro, summa var būt krietni mazāka nekā 4200 eiro. Līdz ar to, ja tic Pūpola vārdiem, ka skatītāji ir pilnībā noseguši visas izmaksas, filmas veidošana bija lētāka par 4200 eiro. No iegūtās summas gan jārēķinās vēl ar telpu īri kinoteātrī, ja vien arī šeit nav vienošanās par baltu velti. Kinoteātra «K. Suns» pārstāvji par iespējamo telpu īri atklāja, ka ar katru klientu ir individuāla vienošanās, kas tiek izskatīta pēc filmas ilguma, dienu skaita un laika perioda. Tāpat cena atšķiras atkarībā no tā, ar ko tiek noslēgts līgums.

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv