Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Zvaigznes, kam atgriešanās skolā sagādāja visīstākās mocības

© Vida Press

Klāt septembris un līdz ar to arī brīnišķīgais vai, tieši otrādi, ne tik ļoti skolas laiks. Ko un cik daudz par šo savas dzīves un personības veidošanās laika posmu atceramies mēs, pieaugušie? Lai arī cik dīvaini izklausītos, bet lielai daļai tas saistās ar grūtību, neizbēgamu pārdzīvojumu un piedzīvojumu laiku. Nav izņēmums arī pasaules slavenības un zvaigznes, kuras, izaugušas no «neglīto pīlēnu» perioda, ieguvušas pasaules slavu, veiksmi un atzinību, tikai tagad nebaidās atklāti atzīt, ka skolas laiks visbiežāk līdzinājies īstam murgam.

Daudzi ir dzirdējuši, ka Holivudas megazvaigzni Tomu Krūzu skolā izsmēja tāpēc, ka viņam bija problēmas ar lasītprasmi, skaistuli un sekssimbolu Meganu Foksu ķircināja par kalsno augumu, bet kinorežisoru Stīvenu Spīlbergu apsaukāja par «nūģi». No izsmiekla par tuklumu un noslēgto raksturu nebija pasargāti pat bijušie ASV prezidenti Bils Klintons un Baraks Obama. Atzīmējot jaunā mācību gada sākumu, »Vakara Ziņas« apkopoja spilgtākos un rūgtākos slavenību skolas laiku stāstus.

Riannu izsmēja

Bērnībā, kuru slavenā amerikāņu popzvaigzne un stila ikona Rianna pavadīja Barbadosā, par viņu pastāvīgi ņirgājās.

2013. gada intervijā žurnālam «Glamour» dziedātāja apgalvoja, ka bieži nonācis pat līdz kautiņiem: «Mani audzināja afroamerikāņu tradīcijās un vidē, bet skolā sauca par «balto». Mani ķircināja visu skolas laiku. Īsti pat nevarēju saprast, par ko mani izsmēja. Vai tā bija mana ādas krāsa, jo biju daudz gaišāka par klasesbiedriem? Kad kļuvu vecāka, viņi ķērās klāt manām krūtīm!» Par spīti visiem apvainojumiem, Rianna sevi nekad nav uzskatījusi par upuri. Šo dzīves periodu dziedātāja uzskata par vērtīgu pieredzi, kas viņai iemācīja nereaģēt uz apkārtējo uzbrukumiem.

Par Kembridžas hercogieni ņirgājās

Kembridžas hercogiene Ketrīna jeb Keita Midltone šodien ir britu monarhijas un augstākās sabiedrības estētiskais un ētiskais etalons, bet pat viņa pusaudžu gados nebija pasargāta no skolas laika problēmām. Sevišķi rūgtā atmiņā hercogienei ir pavadītais laiks Daunhausas meiteņu pamatskolā Berkšīrā, kur toreiz 11 gadus vecā Keita tika pamatīgi ķircināta sava izskata dēļ, kā arī apsaukāta par «mīkstu un pūkainu pelēko peli», kas pārlieku cenšas visiem izdabāt. Tā par hercogienes grūto skolas periodu divu gadu garumā 2011. gadā izteicās Midltones toreizējā skolas direktore Džesika Heja. Pēc diviem ļoti grūtiem un emocionāli smagiem gadiem meiteņu skolā Ketrīnas vecāki izlēma par labu skolas maiņai. Midltones skolas gaitu pieredze bija tik traumatiska, ka pirms karaliskajām kazām ar princi Viljamu jaunais pāris lūdza kāzu viesus kāzu dāvanas vietā ziedot labdarības fondam «BeatBullying», kas vēršas pret ķircināšanu un emocionālo vardarbību britu mācību iestādēs.

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv