Uzrodas aizvien jauni Ušakova līdzinieki

© Vakara Ziņas

Jau iepriekš pamanīta Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova līdzība ar krievu komiķi Sergeju Svetlakovu, ko viņš pats īpaši nevēlas atzīt, taču izrādās, tas vēl nav viss.

Pilsētas galvas sejas vaibsti ir diezgan universāli, un, nedaudz pamainot imidžu, pēc dažu domām, viņš kļuvis līdzīgs vēl dažiem ekrāna varoņiem.

Šķiet, ka šoreiz pie vainas būs Rīgas mēra Nila Ušakova jaunās «Gucci» brilles par 300 latiem, kas izskatās kā teju no vectēva atvilktnes paņemtas un atsauc atmiņā tālos sešdesmitos gadus. Nu tās atkal ir modē, tomēr, tās uzliekot, mērs, pēc dažu politikas vērotāju domām, sāk nedaudz atgādināt gan Šuriku no filmām «Kaukāza gūstekne», «Ivans Vasiļjevičs maina profesiju» un citām, gan arī Ostinu Pauersu no spiegu filmu parodijām «Slepenais starptautiskais aģents» un «Zelta loceklis», kuru galvenais varonis nācis no sešdesmitajiem gadiem.

Kaut arī līdzība nav tik izteikta kā gadījumā ar krievu komiķi Sergeju Svetlakovu, izskatās, ka Ušakovs apzināti vai neapzināti ietur filmu varoņu līniju. Nevar arī noliegt, ka Rīgas mērs stipri piedomā pie sava tēla. Visticamāk, viņam tajā palīdz laulātā draudzene Jeļena Ušakova, jo diezin vai politiķim ir laiks šķirstīt pēdējās modes žurnālus, un nav arī dzirdēts, ka domes štatā būtu pieņemts kāds stilists.

Svarīgākais